MR CİHAZINDAKİ ARIZA GİDERİLDİ: BİRKAÇ GÜN İÇİNDE YENİDEN HİZMETTE 

984

Kütahya’da iki aya yakın bir süredir arızalı olan MR cihazı sebebiyle hastalar ve hasta yakınlarının yaşadığı mağduriyet son bulacak. Arızanın giderildiğini açıklayan yetkililer, şu an test çekimleri yapılan cihazın birkaç gün içinde yeniden hizmete gireceğini açıkladı.

Kanserden Alzheimer hastalığına, beyin felcinden karaciğer hastalıklarına kadar birçok hastalığın teşhisi için kullanılan MR cihazı hastalıklarda son derece detaylı ve net görüntüme sağlıyor. Ancak Kütahya’da yaşayan vatandaşlar son dönemde bu imkandan yoksun kaldı. Kütahya’da vatandaşlar iki aya yakın bir süredir MR cihazının arızalı olması sebebiyle mağduriyet yaşıyor.

VATANDAŞ ÇAREYİ ÖZEL HASTANEDE BULDU

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir sebeple başvuran hastaların sorununun çözümü için MR çektirmesi gerektiğinde kara kara düşünüyor. Doktorların MR’a yönlendirmesinin ardından MR randevusu almaya çalıştıklarında cihazın arızalı olduğunu öğrenen vatandaşlar soruna kendilerince çözüm aramaya çalışıyor. Çareyi MR çekimini özel hastanelerde yaptırmakta bulan vatandaşlar sosyal medyada konuya dair şikayetleri de gündeme damga vurdu.

TEST ÇEKİMLERİ YAPILIYOR

Hastaların ya da hasta yakınlarının yüreğine su serpen açıklama İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden geldi. MR cihazındaki arızanın giderildiğini açıklayan yetkililer cihazın birkaç gün içinde devreye gireceğini açıkladı. MR cihazında şu an bir sorun bulunmadığına değinilen açıklamada MR cihazında test aşamasında çekimler yapıldığı bugün yarın Kütahya’ya hizmet vermeye devam edeceği vurgulandı. 

Randevuların bu süre içinde de cihazın planlaması dahilince verildiğine dikkat çeken yetkililer bir kısım hastanın Tavşanlı’ya yönlendirildiğine değinerek “Şu anda da hastalarımıza randevu veriyoruz” dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *