MEME KANSERİ FARKINDALIK PANELİ DÜZENLENDİ ‘ERKEN TANI ÇOK ÖNEMLİ’

877

KSBÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırmaları Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen Meme Kanseri Farkındalık Panelinde konuşan KSBÜ Rektörü Dr. Ahmet Tekin, meme kanserinin erken farkedildiğinde önlenebilen bir kanser türü olduğunu belirterek, bu tür farkındalıkların sürekli olarak gündemde tutulması gerektiğini ifade etti.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesinde (SBF) Meme Kanseri Farkındalık Paneli düzenlendi. Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırmaları Uygulama Merkezi (KAÇAUM) tarafından düzenlenen panele KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin başta olmak üzere; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Zeren, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

‘SÜREKLİ GÜNDEMDE TUTULMALI’

KAÇAUM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nigar Çelik’in moderatör olduğu panelde konuşan Rektör Prof. Dr. Tekin; Meme kanserinin erken farkedildiğinde önlenebilen bir kanser türü olduğunu belirterek, bu tür farkındalıkların sürekli olarak gündemde tutulması gerektiğinin, tanı ve tedavide multidisipliner yaklaşımların öneminin altını çizdi. Kişilerin kendilerinin muayene etmesinin önemine de değinen Prof. Dr. Tekin öğrencilerin geleceğin sağlık neferleri olarak etrafındaki insanları bilgilendirmelerinin, aydınlatmalarının da önemli olduğuna dikkat çekti.

Panel kapsamında alanında uzman akademisyenlerimiz tarafından meme kanserinde erken tanı, tedavi ve psikososyal destek konularında sunumlar yapıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *