GELECEĞİN İŞ GÜCÜNÜ ŞEKİLLENDİRECEK ADIMLAR ATILDI

179

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Eğitim ve Sanayi Buluşmasında konuşan Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Tunahan Ergin, meslek lisesi öğrencilerinin eğitimlerinin sanayinin ihtiyaçlarına daha yakından uyarlanması gerektiğini belirtti

EĞİTİM VE SANAYİ BULUŞTU

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen, okul-sanayi işbirliği, istihdam, staj olanakları ve öğrencilerin sanayi sektörüne teşviki gibi konuların ele alındığı Kütahya’da eğitim ve sanayi buluşmasında Kütahya’nın eğitim kurumları ve sanayi sektörünü bir araya geldi.

Öğrencilerin gelecekteki kariyerlerine daha sağlam bir temel atmaları amacıyla düzenlenen toplantıya Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve Kütahya’da eğitim veren meslek liselerinin okul müdürleri katıldı.

‘MESLEKİ EĞİTİM SANAYİNİN

İHTİYACINA UYARLANMALI’

Öğrencilerin nitelikli iş gücüne dönüşmelerini sağlamak ve yerel sanayiyi desteklemek için bu tür işbirliği toplantılarının önemli olduğunu vurgulayan Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Tunahan Ergin, meslek lisesi öğrencilerinin eğitimlerinin sanayinin ihtiyaçlarına daha yakından uyarlanması gerektiğini belirtti. Sanayi ile eğitim dünyasının işbirliğinin öğrencilere daha iyi kariyer fırsatları sunacağına değinen Ergin, bu sayede Kütahya’nın ekonomik büyümesine de katkı sağlanabileceğini ifade etti.

STAJ PROGRAMLARININ ARTIRILMASI ELE ALINDI

Toplantı sırasında, okulların eğitim programlarının güncellenmesi, sanayi ile daha yakın işbirliği yapma yollarının bulunması ve stajyerlik programlarının artırılması gibi konular ele alındı. Özellikle, öğrencilerin staj yapma fırsatları ve sanayiye daha iyi entegre edilme şansları tartışıldı.

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Bu tür girişimler, Kütahya ilindeki eğitim sektörü ile sanayi sektörünün daha sıkı bir şekilde işbirliği yapmasını teşvik ederek, geleceğin iş gücünün daha nitelikli ve rekabetçi olmasına yardımcı olacaktır. Bu toplantı, bu hedefe ulaşma yolunda atılan önemli bir adımı temsil ediyor.” Denildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *