İNSANLIĞIN GÖZYAŞI FİLİSTİN AFİŞ SERGİSİ AÇILDI: SANAT ZULME ‘DUR’ DEDİ

227

İnsanlık onurunu ayaklar altına alan İsrail’in Filistin’deki zulmüne dikkat çekmek için 17 üniversiten 36 sanatçının ortaya çıkardığı 41 eser Kütahya’da sergileniyor. Sergi açılışına katılan Vali Musa Işın, bir milletin yaşlı, kadın, çocuk demeden günlerce üzerlerine bomba yağdırılarak yok edilmek istendiğine değindi.

Kütahya Valiliği ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “İnsanlığın Gözyaşı” Filistin İçin Çağrılı Afiş Sergisi Kütahya Valiliği önünde açıldı. Açılışa Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Murat Kırbaç, DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Levent Mercin, kurum müdürleri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

İçimiz an ağlasa da elimizden başka bir şey gelmediğini ifade eden DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Levent Mercin, “Bu dualarımız elbetteki karşılığını bulacaktır. Çünkü Allah Al-i İmran suresinde Yahudilerin lanetli bir toplum olarak belirtiyor. 31 gündür bu vahşette hayatını kaybedenlere rahmet yaralılara şifa diliyorum. Allahın izniyle Filistinli kardeşlerimizin çok yakın zaman özgürleşeceğine inanıyoruz. Biz Türkiye o olarak ne kadar güçlü olursak ne kadar iradeli durursak ne kadar sağlam durursak Cumhurbaşkanımızın da desteği ile inşallah bir gün Kudüs nasıl bizimse inşallah o Kudüs bir gün aslına dönecek ve asıl sahiplerini bulacaktır.” İfadelerini kullandı.

YAŞANAN DRAM ESERLERLE

HAFIZALARDAN SİLİNMEYECEK

Duygularını ifade ederken bazen sesi, bazen, renkleri bazen çizgileri kullanan sanatçılar eline silah almadan bu vahşete dur demenin yollarını düşündüğünü ifade eden Mercin, hızlı bir koordinasyon ile 17 üniversiten 36 sanatçıya ulaştıklarını ve sanatın gücü ile sergiyi ortaya çıkardıklarını belirtti. Çalışmaları sosyal medyada paylaşarak basında yer almasını sağlayarak bir belge haline getireceklerini dile getiren Mercin, insanların en önemli kusurlarından birinin unutkanlık olduğunu vurguladı. Mercin, sanatçıların attığı bu tohumların unutulmayacak bir delil, hafızalardan silinmeyecek belgeler olacağını belirtti.

‘İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN

 BU SUÇA DUR DİYECEĞİZ’

Türklerin söz konusu coğrafyada her zaman adaletin ve insan haklarının sesi olduğunu belirten DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Kudüs’ü 12 asır Müslümanlar idare etti, 8 asrından fazlasında Türklerin hizmeti vardı. Bu toprakları terk ederken aziz ordumuzun kahraman Mehmetçiği Gazze’de üç büyük savaş verdi. Bu topraklarda Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in ayak izleri var, Peygamber Efendimizin dedesinin kabirleri var. Biz Türk milleti olarak bu topraklarda işlenen suçları sona erdirinceye kadar karşı çıkmaya devam edeceğiz. Bu sanat faaliyeti Kudüs’te Filistin’de ve tüm dünyada barışın egemen olması huzurun gelmesi içindir. Biz Türkler sesimizi her zaman yükselteceğiz. Sanatçılarımız insanlığa karşı işlenen bu suça dur demek için gayret edecek.” Dedi.

‘BİR MİLLET YOK EDİLMEK İSTENİYOR’

“Bir kötülük gördüğünüz zaman elle engel olun, elle engelleyemiyorsanız sözle, sözle engelleyemiyorsanız kalbinizle buğz edin” hadisi şerifinden yola çıktıklarını ifade eden Vali Musa Işın, tüm dünyanın mazlum bir halkın nasıl katliama tabii tutulduğuna canlı canlı şahit olduğuna değindi.  Masum, kimsesiz, savunmasız, yaşlı, kadın, çocuk demeden günlerce üzerlerine bomba yağdırılarak bir milletin yok edilmek istendiğini ifade eden Vali Işın, “Biz de maalesef sadece dua ile destek veriyoruz. Bütün İslam âleminin beklentisi şudur: Allah bunların belasını versin. Biz de bu temennide bulunuyoruz. Rabbim onlara bu dünyada da ahirette de gün yüzü göstermesin.” İfadelerini kullandı.   Uygur Türkleri’nin de en az Filistin kadar büyük bir zulüm ve işkence altında olduğuna dikkat çeken Vali Işın, allahın bu iki kahraman halka beraber olması duasında bulundu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *