BOYKOT DALGA DALGA BÜYÜYOR

266

Filistin’de yaşanan insanlık dramına destek veren şirketlerden alışveriş yapılmaması için Kütahya’nın caddeleri ve sokaklarından boykot çağrısı yükseliyor. İsrail mallarını kullanmamaları gerektiği konusunda çarpıcı uyarılar içeren etiketler tüm şehre yayılırken yaşanan vahşete ortak olmamak için başlatılan boykot çığ gibi büyüyor.

İşgalci İsrail’in Filistin’deki uluslararası hukuku ve savaş kanunlarını hiçe sayan saldırılarının üzerinden bir ay geçti. Bir aydır yaşanan dramın acısını yüreğinde hisseden Türk halkı ise bir yandan yardım kampanyalarını sürdürüp bir yandan da tüm yurtta İsrail’e karşı protestolar düzenliyor. Kütahya’dan da sivil toplum kuruluşlarının desteği ile çok sayıda insani yardım kampanyası başlatıldı, şehirde Filistin’deki zulme dikkat çeken, sergiler, paneller, konvoylar düzenlendi.

BOYKOTA ÇAĞRI ETİKETLERİ

CADDE VE SOKAKLARI KAPLADI

Gazze’de yaşanan insanlık dramı karşısında İsrail menşeili ürünlerin satın alınmaması için başlatılan ambargolar ise dalga dalga yayılıyor. Kütahya caddeleri sokaklarında İsrail hükümeti tarafından Gazze’de gerçekleştirilen vahşete destek veren şirketlerden alışveriş yapılmaması gerektiğini anlatan etiketler ile doldu. Şehrin merkezinde, vatandaşın yoğun olduğu yerlerde otobüs duraklarına, elektrik direklerine, tırabzanlara yapıştırılan etiketler vatandaşları İsrail mallarını kullanmamaları gerektiği konusunda çarpıcı uyarılar içeriyor. Sivil toplum kuruluşları üyeleri ve boykota dahil olan vatandaşların yaydığı tahmin edilen etiketlerde zulme ortak olmama çağrısı yapılıyor.

KANTİNLERDE İSRAİL ÜRÜNÜ SATILMAYACAK

Filistin’de yaşanan insanlık dramına karşı başlatılan boykota Kütahya’da kurum ve işletmeler de katıldı. Kütahya Belediyesi, ilçe belediyelerinin İsrail menşeili ürünleri belediye sosyal tesislerin satmayacaklarını açıklamasının ardından, Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü il genelinde öğretmenevleri, uygulama okulları, okul kantinlerinde İsrail mallarının satışını durdurdu. Kütahya’nın yerel marketlerinin katılımı ile boykot büyümeye devam ediyor.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *