SİYAH BEYAZLILAR KÜTAHYA’DA ARAT’I AĞIRLADI: İSTEDİĞİM ANTRENÖRLE ANLAŞIRIM

328

Beşiktaş Başkan Adayı Hasan Arat Kütahyalı taraftarlarla bir araya geldi. Akıllardaki birçok soru işaretini gideren Arat, “Hem oyuncu hem antrenör eksiği açısından çok kısa sürede çözmemiz gereken işler var. Yarın başkan olduğum zaman istediğim antrenörle anlaşırım. Burası Beşiktaş” dedi.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) başkan adaylarından Hasan Arat Kütahya’da siyah beyaza gönül veren taraftarla bir araya geldi. Seçim çalışmalarına devam eden Başkan adayı Hasan Arat, kongre üyeleriyle tanışmak ve projelerini tanıtmak için Kütahya’yı ziyaret etti. Arat, Kütahyalı Beşiktaşlılar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

‘BURADA OLMANIZ

HEPİMİZE MORAL OLDU’

Hasan Arat’ın Kütahya’da bulunmasının şehirdeki Beşiktaş taraftarı için büyük moral olduğunun altını çizen Kütahya Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Ahmet Rıfat Özekmekçi “Kulübümüzde rahmetli Onursal Başkan Süleyman Seba döneminde yönetimde görev almış, geçmiş dönem başkan adaylarımızdan Sayın Hasan Arat’ı Kütahya’mızda ağırlamaktan büyük şeref duyarım. Kütahya hem kuruluşun hem kurtuluşun topraklarıdır. Burada bulunmanız hepimize de moral oldu. Bizler Hayme Ana’nın evlatlarıyız. Bizler Dumlupınar’da Kocatepe’de zafer şehitlerinin çocuklarıyız” şeklinde konuştu.

‘BEŞİKTAŞLILIĞIMIZDAN ÖDÜN VERMEDİK’

Kütahya Beşiktaşlılar Derneği’nin 2013 yılında kurulduğunu hatırlatan Özekmekçi “10 senedir emekle insanlıkla ve Beşiktaşlılıkla elimizden geleni vermeye çalıştık. Onursal Başkanımız rahmetli Süleyman Seba’nın ‘İyi Beşiktaşlı olmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın’ sözünü yâd etmek istiyorum. Bugüne kadarda Beşiktaşlılığımızdan, duruşumuzdan ödün vermedik. Ve genel kurul üyelerinin seçtiği, oy verdiği, değer verdiği herkes bizim başımızın üzerinde yer aldı” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Kulübü tarafından, 3 Aralık Pazar günü olağanüstü seçimli genel kurul kararı alındığını belirten Özekmekçi “Kulübümüze başkan adayı olmak üzere yola çıkan ve bu uğurda taşın altına elini koyan herkes başımızın tacıdır. Sayın Hasan Arat’a çıktığı bu kutlu, zorlu ve önemli yolculukta her şeyin hayırlısını diliyorum” dedi.

‘BU MESELE HASAN ARAT MESELESİ DEĞİL’

Kütahya’da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek konuşmasına başlayan Hasan arat “Kütahya çok genç bir şehir. Dumlupınar Üniversitesi Kütahya’nın göz bebeği. Buradaki gençlerimizin enerjisini, heyecanını çok iyi anlayabilmek lazım. Biz de bir yola çıktık. Bu yol Beşiktaşlıların yolu. Bu yol hepimizin yolu” diye konuştu.

Seçimler sonuçlandığında başkanlık makamına kendisinin seçilmesi halinde gençlerin hepsinin kongre üyesi olacağı müjdesini veren Arat “Gençlere güzel bir imkân sağlayacağız. 18 yaşına bastıkları anda otomatikman kongre üyesi olacaklar. Çünkü Beşiktaş’ın teminatı onlar. Onları çok iyi anlamamız lazım. Sizin de Beşiktaş’a sahip çıkmanız, buradaki büyüklerinizi dinlemeniz lazım. Beşiktaş’ı hep birlikte yükselteceğiz. Bu mesele hasan arat meselesi değil. Bu hepimizin meselesi hep birlikte bu sıkıntılı durumdan birlikte çıkacağız. Ben bunun için mücadele veriyorum. Bugün cumhuriyetimizin 100. Yılında da bu kulüp kendisini toparlamayı çok iyi bilir. Bunu hep birlikte yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

‘BEŞİKTAŞ’I BEŞİKTAŞLILAR YÖNETECEK’

Kongre üyesi olsun veya olmasın, Beşiktaş’ı seven herkesin kendisi için aynı değerde olduğuna değinen Arat, bu sebeple tüm katılımcıların sorularına cevap vereceğini belirtti. İlk olarak kulübün borçlarına dair değerlendirmelerde bulunan Arat, “Beşiktaş varlıklarıyla ve imkanlarıyla para üretme kapasitesiyle tüm borcu çevirebilir. Yapılan anlaşmada Türk lirası üzerinden ve merkez bankası politika faizi uygulanıyor. Burada iyi bir nakit akışı yönetimiyle, iyi bir nakit üretimiyle, iyi bir çalışmayla, k, ben projelerimi açıklayacağım. Bu yollar izlendiğinde Beşiktaş sağlıklı bir hale gelip, evlatlarımıza teslim edilecek seviyeye gelecektir. Burada ana konu Beşiktaş’ı Beşiktaşlıların yönetmesi. Benim dönemimde Beşiktaş’ı Beşiktaşlılar yönetecek. Bugün yönetim kuruluna bakın bir tane forma giymiş insan yok. Futbolcu demiyorum; forma terletmiş, soyunma odasına girmiş kişi yok. Sadece iş adamları kimliğiyle Beşiktaş’ı yönetme devri bitti” şeklinde konuştu.

‘BİZ BÜYÜMEK ZORUNDAYIZ’

Gençlere üye olmaları için para vereceklerinin sözünü veren Arat, “Bir kaynak yaratıyoruz. Öğrencilere kaynak yaratacağız, faizsiz bir kaynak. O faizsiz kaynağı öğrenciler, kendi harçlığından bile 2 yılda 3 yılda ödeyebilecek. Gençlere o kadar ihtiyacımız var ki. Biz artık çocuğumuz doğduğu gün kartını vereceğiz. Ve çocuğumuz 15 yaşına kadar maçlara ücretsiz girecek. 18 yaşına gelince direkt üye olacak. Üye olduğu gün mali imkânı sıkıntılı ise ona ödeme imkânı tanıyacağız. Biz böyle büyüyeceğiz. Biz büyümek zorundayız. Böylelikle Beşiktaş’ın il derneklerinin üye sayıları artacak. Kurumsal bir kimlik oluşturacağız. Dernek üyeleri Kartal Yuvasından alışveriş yaptığı zaman belli indirimlere veya ayrıcalıklara sahip olacak. Bilet indirimden yararlanacak” ifadelerine yer verdi.

‘HİÇ BÜYÜK SÜRPRİZLER YAŞAMAYACAKSINIZ’

Teknik direktör konusunu da gündemine taşıyan Arat “Ben yarın başkan olduğum zaman istediğim antrenörle anlaşırım. Burası Beşiktaş. Beşiktaş her şeye muktedirdir. Dünyanın her yerine bir saatte ulaşırım ben. Şu anda bütün teklifler geliyor. Beşiktaş artı benim kendi spor dünyasıyla olan ilişkilerim bu işi gayet kolay çözer. Hem oyuncu eksiğimiz açısından hem antrenör eksiği açısından çok kısa sürede çözmemiz gereken işler var. Hiç büyük sürprizler yaşamayacaksınız. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla kazandığımız takdirde oturacağız, konuşacağız ve kararımızı o gece vereceğiz. Bu kadar açık ve net. Her şeyimiz planlı ve açık” şeklinde konuştu.

‘BJK BAŞKANINA KİMSE PARMAK SALLAYAMAZ’

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin, Ahmet Nur Çebi’ye ‘parmak sallaması’ konusunda da konuşan Arat, “Beşiktaş Kulübü Başkanına kimse parmak sallayamaz. Dünya üzerinde kimse parmak sallayamaz. Hiç kimsenin haddi değildir. Dolayısıyla bu parmak sallama meselesi sembolik bir mesele gibi görünse de çok ciddi bir meseledir. Benim bulunduğum mevkide de böyle bir şey mümkün değildir.  Bu temsilin nasıl olacağını sizlerde Türkiye’de dünyada görecek. Beşiktaş çok kıymetli bir marka. Dünyanın neresine gidersem gideyim beni herkes Beşiktaşlı olarak bilir. Çok ciddi bir camia olduğumuzun farkında olmamız lazım” dedi.

‘TÜRKİYE’DE BİR İLKİ BAŞARACAĞIZ’

Stadyumda biletler ve taraflar meselesinde de çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Arat “Dernekler vasıtasıyla öğrencilerin geliş gidişlerini, ayarlayabileceğimiz bir sistem kurmamız lazım. Bugün öğrenci yurt parasını mı versin, yol parasını mı versin? Bunları çalıştık, emin olun bu ümitsiz bir vaat değildir. Hatırı sayılır bir markayla oturduk ve sorunu çalıştık” şeklinde konuştu. Türkiye’de bir ilki başaracaklarını kaydeden Arat sözlerine şu ifadeleri kullandı, “Siz öğrencilerimiz, gençlerimiz gelip kombine alacaksınız. 3 yıllık kombinenizi alacaksınız hem de rahat olun. Onun finansman işini biz çözeceğiz. Siz onu ufak ufak ödeyeceksiniz. Dernek başkanları bu işin öncülüğünü üstlenecek. Dernekler bu mücadelenin temel taşlarından birisidir. Ve bu imkânı bu sayede bütün illerimiz ve büyük ilçelerimizde sağlayacağız.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *