SOSYAL MEDYADA GÖRDÜKLERİNİZİ TEYİT ETMEZSENİZ ALGI MALZEMESİ SİZ OLURSUNUZ

376

İsrail-Filistin Savaşında Asimetrik Bir Araç: Sosyal Medya Konferansı’nda konuşan Prof. Dr. Levent Eraslan, sosyal medyadaki kirli bilgiye dikkat çekerek “Artık ordu gücü kadar, sosyal medya gücü de önemli. Sosyal medyadaki her bilgiyi teyit etmeliyiz. Teyit etmezseniz algı sürecinin malzemesi olursunuz.” Dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Prof. Dr. Levent Eraslan’ın konuşmacı olarak katıldığı İsrail-Filistin Savaşında Asimetrik Bir Araç: Sosyal Medya başlıklı konferans düzenlendi. GSF Ahmet Yakupoğlu Salonu’nda, düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, İzmir Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak katıldı.

SOSYAL MEDYA DA BİR SAVAŞ ARACI

Telefonlar akıllandıkça algı ve propaganda derecelerinin de arttığını ifade eden Prof. Dr. Eraslan, “İlk telefonla tanıştığımızda hiçbir özelliği yoktu. Şimdi ise film çeken telefonlar bile var. Bu cihazlar şu an terör devleti olan İsrail’in, Gazze’deki zulmün aktarılmasına araç oluyor. Dünyada 6 milyar sosyal medya kullanıcısı var. Büyük bir oranı Yahudilere ait. WhatsApp, Instagram gibi birçok sosyal medya hesapları Yahudilere aittir. Artık tank, top kadar sosyal medya da bir savaş aracı. Sosyal medyadaki görüntüler o kadar etkileyici ki insanlar buna tepki veriyorlar.” Dedi.

‘HER ÖNÜMÜZE GELENİ PAYLAŞMAMALIYIZ’

Orta Doğu’da TikTok uygulaması yoğun bir şekilde kullanıldığına dikkat çeken Erarslan, “Taraflar çeşitli algı yöntemleri kullanılıyor. Bir örgütün yaptığını başka bir örgüt yapıyormuş gibi gösteriyorlar. Yanlış resim yanlış bölge kullanılıyorlar. Atılan füze sayısı, ölü sayısı, kaçırılan insan sayısı o kadar fazla ki, sosyal medyada çok farklı rakamlar söyleniyor. Özellikle Twitter’da Türkiye’ye yönelik birçok hesabın açıldığını görüyoruz. Türk ve Müslüman olarak biz her zaman mazlumun yanındayız. İsrail dijital bir devlet. Bireysel olarak boykotlara katılabiliriz. Bunların ürettiği malları almayabiliriz. Netflix platformunda 20’ye yakın İsrail belgeseli var. Bu belgesellerde Müslümanlar cellat olarak anlatılıyor. Buram buram propaganda kokan belgeseller. Dünyada en az 15 ülkede sosyal medya temelli çeşitli savunma grupları oluşturuldu. Türkiye’de de 1-2 deneme var. Ordu gücü kadar, sosyal medya gücü de önemli. Bilinçli olmalıyız, her önümüze geleni paylaşmamalıyız. Her bilgiyi teyit etmeliyiz. Teyit etmezseniz algı sürecinin malzemesi olursunuz.” İfadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *