Kütahyalı vatandaşlar GAZETE KIRKÜÇ’e anlattılar: ‘ATATÜRK’E HER DAİM ŞÜKRAN DUYMALIYIZ’

329

Vefatının 85. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yad eden Kütahyalılar, Ulu Önder’in kendilerini en çok etkileyen sözlerini duygu ve düşüncelerini paylaştı. Vatandaşlar her daim ona şükran borçlu olduklarını ifade ederek sevgilerini dile getirdiler.

 ‘ATATÜRK OLMASAYDI BUGÜNLERİ GÖREMEZDİK’

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümünde Kütahyalılar, kendi ifadeleri ile Büyük Önder’i andı. Atatürk olmasaydı bugünleri göremeyeceğimizi ifade eden Sade Ataş, “Ben girişimci bir kadınım. Atatürk bizim toplumlumuza kadınların değerli olduğunu öğretti. Kadınlara güzel bir yer verdi o yüzden ona çok minnettarız. Sadece 10 Kasımlarda değil sürekli atamızı anıyoruz seviyoruz ve her daim ona şükran borçluyuz” şeklinde konuştu.

Bir genç olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir” sözünü kendisine rehber edindiğini belirten Zeynep Kurum, Atatürk’ün bu ülkeyi gençlere emanet ettiğini ifade ederek gençler başta olmak üzere Türk milleti onun izinden ayrılmamasını temenni etti.

‘MEMLEKET HER ŞEYDEN ÜSTÜN’

Türk olduğu için gurur duyduğunu bu yüzden Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği sözünün “Ne mutlu Türküm diyene” olduğunu ifade eden Mustafa Metin Yücelharcan, şu ifadeleri kullandı: “Türklük en güzel şey. Gençlerimiz ülkemizde kalıp ülkemize sahip çıkmalı. Memleket her şeyden üstün.”

Her 10 Kasım’da çok duygulandığını ifade eden Münire Çubukcular, “Biz çocuklarımızı torunlarımızı hep onun izinde yetiştirdik. Küçücükten alıştırdık resmini görseler gülümseyerek Atatürk diyorlar. Özellikle kadınların Atatürk’ü çok sevmesi lazım. Ancak bizim kuşaktan sonrası farklı.” Dedi. Şimdi gençliğin Atatürk’ün eserlerine göre hareket etmediğine değinen Çubukcular, yeni nesillerin eskisi kadar vatansever olmadığını dile getirdi.

‘HER GÜN TUTULACAK O ÖĞÜT

ÜLKEMİZİ REFAHA ÇIKARACAK’

Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği sözünün “Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır.” Olduğunu açıklayan Furkan Acar, “Her Türk hangi işi yaparsa yapsın en iyi şekilde yapmalı. Atamız bize her gün tutulacak bir öğüt vermiş aslında. Orduda, mühendislikte, sanayide işini en iyi yapan vatanını en çok sevendir. İster esnaf olsun, ister temizlikçi olsun, isterse usta olsun herkes işini çok iyi yapsın. Yapsın ki ülkemiz refaha ulaşsın.” İfadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *