BELEDİYE BAŞKANLIĞINDA NASIL BİR ADAY GÖRMEK İSTERSİNİZ? HİZMET ODAKLI İSİMLER BEKLENİYOR

211

Belediye Başkanlığı seçimlerinde kimliklerden ziyade vaatlere önem vereceklerini ifade eden Kütahyalı vatandaşlar, adaylardan bekledikleri vaatleri sıraladı. Kütahyalı en fazla hizmet odaklı bir Belediye Başkanı istediğini belirtti.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Kütahyalılara, bir belediye başkanından neler beklediklerini ve nasıl bir başkan adayı görmek istediklerini sorduk. Karakteri, kimliği önemli olmadan Kütahya’ya hizmet edecek olan adaya oy vereceğimi ifade eden Murat Coşkun, adaylardan cumartesi pazarının yapılmasını, Sevgi Yolu’nun ışıklandırılması vaatlerini beklediğini açıkladı.

‘GEÇMİŞTEN DAHA BÜYÜK HEDEFLER KOYMALI’

Toplumun genelinin memnun olacağı, hizmet bekleyen, zafiyeti olmayan, idealleri olan, öngörülü, hedef belirlemiş bir belediye başkanı adayı istediğini belirten Ali Parlak, “En önemli siyasetten uzak olsun, daha doğrusu amacı siyaset olmasın; siyaseti topluma hizmet etmek için araç olarak görsün.” Dedi. Kütahya sırt dönmüş, hedef koymamış, ucuz işlerle meşgul olmuş bir aday istemediklerinin altını çizen Parlak, “Geçmişten daha büyük hedefler koymuş bir başkanımız olmalı ki şehrimiz geçmiştekinden güzel olsun.” İfadelerini kullandı.

‘O KOLTUKTA BEYHUDE OTURMASIN’

Genç bir belediye başkanı istediğini dile getiren İrfan Demir, “İş yapsın beyhude o koltukta oturmasın. Bizi dinlesin derdimizi anlasın.” Şeklinde konuştu. Kütahya’daki en büyük ihtiyacı istihdam olanaklarının artması olarak gösteren Nevzat Üstün, “Cezaevinden çıkan insanlara iş hakkı tanımasını istiyorum. Evet, böyle bir hak var ama yeterli değil.  Suçlar da bence işsizlikten oluyor bu yüzden iş imkânları Kütahya’da artmalı. Vatandaşa daha iyi daha güzel istihdam olanakları olmalı.” Dedi.

GENÇLER GENÇ VAATLER İSTİYOR

Genç bir Kütahyalı olarak genç bir adaya her zaman şans vereceğini aktaran Ahmet Albay, şu ifadeleri kullandı: “Gençten de ziyade yeni bir adaya oy vermek isterim. Yeni bir isim ve bambaşka vaatler duymak istiyorum.” Dedi. Albay, gençlerin gençlere yönelik vaatleri dört gözle beklediğine de değindi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *