SANAYİ VE TARIM MASAYA YATIRILDI

207

KUTSO dördüncü Kütahya Değerlendirme ve İstişare Toplantısı ” Sanayi ve Tarım” gündemi ile yapıldı. Toplantıda Kütahya OSB demir yolu park ve konteyner yükleme alanı projesinin oluşturulması, özellikle küçük ve orta ölçekli üreticilerin kullanacakları bir OSB oluşturulması teklifi konuları dikkat çekti.

Toplantıya, Kütahya Valisi Musa Işın, AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya İl Jandarma Komutanı Murat Kırbaç, Kütahya İl Meclis Başkanı Muammer Özcura, Kütahya Dumlupınar Rektör Yrd. Prof. Dr. Özer Aydın, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Zeren, Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdoğan Şahin, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Albayrak, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, Kütahya Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Emre Yeniay, TKDK İl Koordinatörü Birsen Karaaslan, Zafer Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kutlu Eser, Zafer Kalkınma Ajansı Planlama ve Bölgesel Koordinasyon Birim Başkanı Hacı Mustafa Tarkan, Kütahya Gümrük Müdürü Şenel Küçük, Kütahya Gümrük Müdür Yardımcısı Alper Mehmet Çevik, Kütahya Seramik OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Kaya, Kütahya Altıntaş Zafer OSB Müdürü Hasan Göksel Ilgaz, Kütahya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin ve KUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri katıldı.

KOBİLER İÇİN OSB TEKLİFİ DEĞERLENDİRİLDİ

Birinci oturum sanayi konulu toplantıda; yeşil dönüşümün zorunluluğu, orta-ileri teknoloji üreten yatırımcılarım davet edilmesi, Kütahya OSB demir yolu park ve konteyner yükleme alanı projesinin oluşturulması, Zafer OSB’de Karayolları kapasite artışı dikkate alınarak aksiyon alınması, Sağlık Koruma Bantları, Küçük Sanayi Sitelerinin, Organize Sanayi Bölgesinde teşvik alabilmesi, özellikle küçük ve orta ölçekli üreticilerin kullanacakları bir OSB oluşturulması teklifi, alt yapısı hazır OSB alanlarının oluşturulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, Teknokent ile girişimcilik ekosistemini geliştirecek kuluçka merkezlerinin kurulması konuları istişare edildi.

İkinci oturum tarım konulu toplantıda; Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emre Yeniay, ‘’İlimizdeki Tarım Verileri’’ hakkında bilgi paylaştı. Sunumunda, tarımsal istatistikler, coğrafi işaretli ürünler, üretim değerleri, ihracat rakamları, kırsal nüfus rakamları,  istihdam, stratejik hedefler, tarımsal üretim planlaması, kısıtlar/fırsatlar konularına değindi. TKDK Kütahya İl Koordinatörü Birsen Karaaslan, Avrupa Birliği standartlarına yasal uyum süreci, yatırım başlıklarının belirlenme gerekçeleri, desteklenen sektörler, desteklenen harcamalar, destekleme süreçleri, Kütahya ili desteklenen sektörler ve örnek yatırımlar, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili yatırımlar, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi hakkında bilgi paylaştı.

BİRLİKTE HAREKET ETMEK ÇOK ÖNEMLİ

Ortak görüşlerin alındığı Kütahya Değerlendirme ve İstişare toplantısının sonucunda çalışma grubu kurularak sanayi ile ilgili yol haritası çizilmesine, Kütahya’nın gelişmesi için tüm paydaşlar ile birlikte hareket edilmesinin öneminden bahsedildi. Toplantıda paydaşlar arasında olumlu bir diyalog ve iş birliği ortamı oluşturuldu. Katılımcılar, kentin kalkınmasına yönelik ortak vizyonunun güçlenmesinin, yerel ekonominin ve istihdamın artırılmasının önemine vurgu yaptı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *