‘BİRÇOK GENCİN HAYALİ SUYA DÜŞTÜ’

250

Gençlere evlilik desteği verilecek faizsiz kredinin şartlara bağlı olmasının birçok gencin hayalini suya düşürdüğünü ifade eden Osman Gezgin, “İnsanlar bu ekonomik şartlarda evlilik yoluna girmekte çok büyük zorluk çekiyor. Yasa tüm gençleri kapsamalıydı. Kütahya’daki gençlerimizde bu imkandan yararlanabilmeliydi.” dedi

Gençlere evlilik desteği kapsamında 2 yıl ödemesiz, sonrasında 4 yılda geri ödeme şartıyla 150 bin lira faizsiz kredi verilecek. Düzenleme Meclis Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda kabul edildi. Destekten yararlanmak için gençlerden istenen şartlar ve kriterler hakkında GAZETE KIRKÜÇ’e konuşan Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, desteğin ilk olarak belirlenen pilot illerde başlayacağını belirterek bu yıl evlilik hayalini kuran birçok gencin hayallerinin suya düştüğünü ifade etti.

‘VATANDAŞIN BEKLENTİSİYLE

ORTAYA ÇIKAN BAMBAŞKA’

Evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi verilmesini de içeren “Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi”, TBMM Başkanlığına sunulmasının ardından gençlerin beklentilerinin karşılanmadığını v vurgulayan Gezgin, öğrencileri vergisiz teknolojik cihaz sözünü gündemine taşıyarak “Telefon, tablet ve bilgisayarla ilgili de gençlerimize çocuklarımıza bir sürü söz söylendi. Bu da gençlerimizin beklentilerini karşılayamadı. Zaten hep algı yapılıyor. Vatandaşın kafasında planladığı, anlatıldığında yorumladığı başka bir şey, karşına çıkan bambaşka bir şey. Verilen sözler karşılığında ‘Biz size lüks telefon vereceğiz sözü vermiş miydik? deyip geçerler. Ama lüks model vermeyeceğiz de demedin. ‘Bazı modellerde, ihtiyacı karşılayacak’ şeklinde kelimeler kullanılsaydı eğer millet beklentiye girmezdi. Evlenen çiftlere kredi desteğinde de aynı durum yaşandı. ‘Krediye kısıtlamalar getireceğiz ya da getirmeyeceğiz demedik’ diyebilirler” ifadelerini kullandı.

DESTEK PİLOT İLLERDE BAŞLAYACAK

Faizsiz kredi desteği için Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya’nın pilot iller olarak belirlendiğinin altını çizen Gezgin, yasa tasarının en başta tüm Türkiye’yi kapsaması gerektiğini vurgulayarak “Bir tabir vardır ‘Eşitlere eşit davranmak lazım’ diye. Eğer yeni evlenecek gençler diye bir tabir kullanılıyorsa bu tüm Türkiye’yi kapsamalı. Sadece deprem bölgesi ya da sadece bir kesime özel, şu şu kriterler şeklinde olmamalı” şeklinde konuştu.

‘Yeni evlenecek gençler’ vurgusuyla Türkiye’de tüm gençlerin beklenti içerisine girerek, vaat edilen kredi desteğine bel bağladıklarına dikkat çeken Gezgin “Başlangıçta da insanlara böyle konuşulmamalıydı. İnsanlara ümit verilmemeli. Birçok genç bu kredi desteğine bel bağlamış durumdaydı. Birçok gencin hayalleri suya düştü. Yasa tüm gençleri kapsamalıydı. Kütahya’daki gençlerimizde bu imkandan yararlanabilmeliydi” ifadelerine yer verdi.

‘EKONOMİK ŞARTLAR

EVLİLİĞİ ZORLAŞTIRIYOR’

Ülkede ekonomik kriz yaşandığına ve bunun sadece deprem bölgesinde değil tüm Türkiye’de yoğun bir şekilde hissedildiğini kaydeden Gezgin “Deprem bölgesiyle ilgili bizim de ciğerimiz yanıyor. Oradaki insanlar çok büyük sıkıntılar yaşadı. Ama şu anda içinde bulunduğumuz ekonomik kriz tüm gençlerimizi, vatandaşlarımızı zora sokuyor. Dolayısıyla insanlar bu ekonomik şartlarda evlilik yoluna girmekte çok büyük zorluk çekiyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye olarak nüfusumuzun 85 milyon olması yeterli değil, çok daha fazla nüfusa ihtiyacımız var” sözlerini hatırlatan Gezgin sözlerine şöyle son verdi; “Evlilik yolunda olan gençler ekonomik şartlar yüzünden evliliklerini ya erteliyor ya da tamamen evlilik fikrinden uzaklaşıyor. Bu seferde insanlar farklı şeylere meyletmeye başlıyor. Bu noktada insanlar çok farklı yollara başvurabiliyor. Gençlerimizin böyle yollar içine girmemesi gerekiyor, onları desteklemek gerekiyor. Yanlarında olduğunu göstermek lazım. Biz yeniden Refah olarak gençlerimizin sesini duyurmaya her daim devam edeceğiz.” FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *