‘YARIŞTA OLACAĞIM’

182

Her belediye başkanının seçimlerde potansiyel aday olduğunu ifade eden Başkan Işık, büyük projelerinin etaplar halinde olduğunu devamı için şehrin aynı anlayışla yönetilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Işık, “Allah nasip ederse ikinci dönem de yarışacak adayların arasında olacağız.” Diyerek adaylık sinyali verdi.

Kanal 3 TV’de yayınlanan Başkanlar Konuşuyor Programına katılan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, girdiği her seçimde oylarını artırarak üçüncü adaylığında Belediye Başkanı seçildiğini hatırlattı. Her fâninin arzu edeceği böyle bir makamda çok çalışmadan oturmanın mümkün olmadığına değinen Başkan Işık, Kütahyalıların yıllarca istemelerine rağmen şehrinde göremedikleri güzellikleri getirmek için çok çalıştıklarını belirtti.

‘ADAY OLMAMA LÜKSÜMÜZ OLAMAZ’

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, katılmış olduğu bir televizyon programında yaklaşan yerel seçimlere dair önemli açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerin önemini vurgulayan Başkan Işık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir araya gelerek Türkiye’nin İkinci Yüzyılının başlattıkları süreçte merkezi yönetimle uyumlu yerel yönetimlerin hedeflendiğine dikkat çekti. Böyle bir dönemde aday olmama gibi bir lükslerinin olmadığını belirten Başkan Işık, “İki partimizin birer komisyonu oluştu. Bu komisyonlar belediye başkanlıkları adaylıkları üzerinde çalışmalarını yürütüyorlar. AK Parti aday adaylığı sürecini tamamladı. MHP’de süreç, 15 Aralık’a kadar devam ediyor.” Dedi. Işık, iki partinin de aday adayları listesi belli olunca komisyon çalışmalarının da netleşmesiyle adaylıkların ortaya çıkacağını vurguladı.

‘BÜYÜK PROJELERİN DEVAMI İÇİN AYNI ANLAYIŞ GEREK’

Görevde olan her belediye başkanının yarım kalan projelerini devam ettirmek için bir dönem daha isteyeceğini belirten Başkan Işık, “Bizim öyle bir derimiz yok. Biz vatandaşa 130 proje taahhüt ettik şu an 220’ye yaklaştık. Vatandaşımıza söylediğimizden fazlasını Kütahya’ya kazandırdık. Ancak Kanal Kütahya, Yedigöller, Sanayi Sitesi gibi büyük projelerimiz etaplardan oluşuyor. Bu projelerin hız kesmeden devam edebilmesi için şehrin aynı anlayışla yönetilmesi gerek.”şeklinde konuştu.

2BELEDİYE BAŞKANLARI POTANSİYEL ADAYDIR’

Her belediye başkanına sorulduğunda alınacak cevap gibi kendisinin de potansiyel aday olduğunu dile getiren Başkan Işık, şu ifadeleri kullandı: “Ama bizim bir ittifakımız var. Büyüklerimizin yukarıda bir değerlendirmeleri var. Bu değerlendirmeler ışığında “devam et” dendiğinde gönül rızası ile bir dönem daha “bu işe varım” diyebileceğim bir noktadayım.” Vatandaş kendisine bir dönem daha görev verirse eski Kütahya’yı koruyup yeni Kütahya’yı modern bir şehir yapmak için çalışacaklarının altını çizen Başkan Işık, “Vermezlerse de 31 Mart 2024 akşamı 17. 30’a kadar emanete sahip çıkmak için işimizin başındayız. Ama allah nasip ederse ikinci dönem de yarışacak adayların arasında olacağız.” Dedi.

‘DAHA DA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ’

Zor bir dönemde belediye başkanı olduğunu hatırlatan Başkan Işık, “2020-2021 pandemi ile geçti, 2022’de Rusya Ukrayna Savaşı ile uluslararası ekonomik şartlar değişti, 2023’de asrın felaketi deprem yaşandı. Seçim öncesi vatandaşın bizden bekleyip de Kütahya’da görmek istediklerini yerine getirmemiz gerekiyordu o nedenle çok çalıştık, çalışıyoruz. Daha da çok çalışacağız.” Dedi. Geriye dönüp baktığımda devraldığı belediye ile şimdiki belediye arasında dağlar kadar fark olduğunu söyleyen Başkan Işık, “Bunu vatandaşlar da görüyor. Göreve geldiğimiz belediye bütçesinin 2 buçuk katı 3 yılda ödenmesi gereken kayıtlı borç vardı. Ağır şartlara rağmen 3 yılda bitirdik. 2024 bütçesi devraldığımız bütçenin 15 katı. Şu an borçlar bütçemizin 10’da biri. Kıyasladığınızda mali yapısı 25 kat düzelmiş bir belediyeye dönüştük.” Şeklinde konuştu.

‘NE SÖZ VERDİYSEK SONUNA KADAR YAPACAĞIZ’

Hizmet aksamadan borçların ödenmesi için mali disiplin programına girdiklerini ifade eden Başkan Işık, “En acil taleplerden başladık. İsrafı önledik, gereksiz harcamalardan kaçındık. Borçlarımızı günü güne ödedik. İlk günden itibaren EKAP üzerinde e ihale sistemi başlattık. Serbest rekabete açık bir ihale sistemine geçince yıllık minimum 50 milyon TL sadece oradan tasarrufumuz oldu. Doğrudan alımlarda stok kontrol sistemini yerleştirdik. Stok kayıtlarını görmeden hiçbir alıma imza atmıyorum. Kendi kaynaklarımızı doğru değerlendirmeye çalıştık.” Dedi. 4 milyarın üzerindeki bütçe ile 2024 yılında bugüne kadar yapamadıkları eksik, yarım kalan ne varsa yapacaklarını belirten Başkan Işık, görev sürelerinin sonuna Kütahya’ya kadar ne söz verdilerse fazlasını yapacaklarına değindi.

‘SU AKAR KÜTAHYALI BAKAR” SÖZÜNÜ

“SU AKAR KÜTAHYA’YA BAKAR” YAPTIK’

400 km olarak devraldıkları yol ağını 450 km’ye çıkardıklarını 98 km ham yol inşasının tamamlanmasıyla dönem sonunda 550 km’ye çıkaracaklarını belirten Başkan Işık, “Devraldığımız 400 km yol ağının 380 km’sini yeniledik.” Dedi. Kanal Kütahya Projesi ile geçmişten beri söylenen “Su akar Kütahyalı bakar” sözünü “Su akar Kütahya’ya bakar” olarak değiştirdiklerine vurgu yaptı.

Kentsel dönüşüm ve ulaşımla ilgili sorunların çözümünün bundan sonra kendileri için öncelikli olduğunu belirten Başkan Işık, “Mikrobölgeleme çalışması başlattık. 81 il içinde 11 ile ek olarak Kütahya’da başladı. Saha çalışmalarını bitirdik ay sonu itibariyle raporu elde edeceğiz. Bizim çok büyük projelerimiz var birçoğunu zaten başlattık. Kütahya için çok çalışacağız.” Dedi.

‘İTTİFAK BELEDİYELERİNİN

ARTMASI İÇİN ÇALIŞILIYOR’

Belediye başkanlığının zor, zahmetli ama çok güzel bir görev olduğunu ifade eden Başkan Işık, “Şehre değer kattığınız zaman çok mutlu olduğunuz. Şehriniz dua edeceği bir noktada “Adaylık düşünmüyorum” denmez.” Şeklinde konuştu. Yaklaşan yerel seçimlere dair açıklamalarda bulunan Başkan Işık, şu anda tüm çalışmaların merkezi yönetimle yerel yönetimlerin uyumlu bir şekilde çalışabileceği, dolayısıyla Cumhur İttifakının belediye sayının artırması yönünde devam ettiğine dikkat çekti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *