MAHALLELİLERİN BAŞI HIRSIZLARLA DERTTE

427

Maruf Mahallesi sakinlerinin başı, bölgedeki internet ve telefon kablolarını çalan hırsızlıklarla dertte.  Kablo hırsızlığının 2-3 ayda bir tekrarlandığını ifade eden vatandaşlar bu sebeple büyük bir mağduriyet yaşadıklarını ifade etti. Vatandaşlar, hırsızlık olaylarının çözüme kavuşturulmasını bekliyor.

‘ŞİKÂYETİMİZİ BİRÇOK KEZ İLETTİK’

Maruf Mahallesi sakinleri, akşam saatlerinde evlerindeki internet bağlantısının kesilmesi sebebiyle dışarı çıktıklarında internet kablolarının çalındığını fark etti. 2017 yılından bu yana dönem dönem telefon ve internet kablolarının çalındığını belirten Veli Aslan, özellikle kış aylarında yaşanan hırsızlıklar sebebiyle mağdur olduklarını ifade etti. Emniyetin elinden geleni yaptığını bölgede geceleri devriye atan ekipler bulunduğunu ifade eden Aslan, “Ama onları takip edip fırsat buldukları an aynı şeyi yapıyorlar. Sürekli aynı şeyi yaşıyoruz Bunun duyulmasını ve en aza indirilmesini istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

‘MAĞDUR OLUYORUZ’

Firma yetkililerine durumu bildirdiklerini, hırsızlığın engellenmesi için çalışmalar yapılmasını istediklerini dile getiren Aslan, “Ama gereği yapılmıyor. Birçok kez sözlü olarak da söyledik, dikekçe de verdik. Herhangi bir işlem yapılmadı. Sadece firma görevlisi arkadaşlar bağlayıp gidiyorlar. 2-3 ay sonra yine aynı şey yaşanıyor.” Dedi. Çocuklarının dersleri yapamadığını belirten Aslan, yaşanan mağduriyeti anlattı. Direğin mutlaka karşı tarafa daha güvenli yere alınması gerektiğini söyleyen Aslan, bunun şart olduğunu belirtti. 

Şikayetlerini dilekçe ile belirtmelerine rağmen sonuç alamadıklarına değinen Mahmut Demir, “Bizim dilekçelerimiz neden sümen altı ediliyor? Sesimizi duyun, mağduruz” dedi. Akşam saat 21.00 sularında internetin gittiğini ve çocuğun dersinin yarım kaldığını belirten Demir, “direğin taşınması ile bu sorun çözülecek” dedi. Direklerin taşınması ile herkesin rahat edeceğini belirten Demir ayrıca bölgeye kamera kurulmasını da istedi. 

‘ÇÖZÜM BULUNMASINI İSTİYORUZ’

Akşam saat 9’da misafirlerini geçirmek için dışarı çıktığında durumu fark eden Mehmet Kaptan ise, “Kabloların kesik olduğunu gördüm. Eve geldim, internet kesikti. Erken saatler olmasına rağmen bu hırsızlık olmuş yetkililerden buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *