NİZAMI SAĞLAYACAK DÜZENİN KURULMASINA VESİLE OLMALIYIZ ‘ÖNEMLİ OLAN KALICI ÇÖZÜM’

227

İnsanlığa faydalı ve hayırlı olmanın insani bir sorumluluk olduğunu ancak çözümün gündelik vicdan rahatlatmadan geçmediğini belirten Erbakan Altınöz, “Bir Müslümanın üzerine düşen, zulmün durdurulması için gereken nizamı sağlayacak düzenin kurulmasına vesile olmaktır.” Dedi.

YANLIŞ ALGIYA DİKKAT ÇEKTİ

Merhum Necmettin Erbakan’ın kızı, Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Elif Erbakan Altınöz, Kütahya’da Yeniden Refah Partisi teşkilat mensupları ile Çinili Otel’de bir araya geldi. Allahın başka hiçbir canlıda bulunmayan güzeli ve çirkini, faydalı ve zararlıyı ayırt etme özelliği verdiğini belirten Erbakan Altınöz, insanlara bu özellikleri verirken bir takım sorumluluklar da yüklediğine dikkat çekti. İnsanlığa faydalı ve hayırlı olmanın bu sorumluluklardan biri olduğunu dile getiren Erbakan Altınöz, “Hayırlı ve işler yapan yardımsever insanlar olabilirsiniz ama bu işin bir ayrımı var. Bugün insanlığı bu ayrımdan uzaklaştırdılar. Biz insanlığa hayırlı olmak dediğimizde yoksula yardım etmek kimsesize bir çorba vermeyi anlıyoruz. Gazze’ye, Arakan’a, zulüm altındaki Afrika ülkelerine yardım gönderelim ve vicdanımızı rahatlatalım, günlük işlerimizi bakalım algısı var. Biz insanlığa hayırlı olmak deyince sadece hayır yapmak olarak algılıyoruz.” Dedi.

‘AÇ DEĞİL TOK ÖLMELERİNDEN ÖTEYE GİDEMİYORUZ’

Bir Müslümanın üzerine düşen görevin vicdanı rahatlatıp gündelik işlerine dönmek olmadığını belirten Erbakan Altınöz, “Bir Müslümanın üzerine düşen bu zulmün durdurulması için gereken nizamı sağlayacak düzenin kurulmasına vesile olmaktır. Yoksa biz onların aç değil tok ölmelerine, soğukta değil montlarıyla ölmelerine vesile oluyoruz. Bundan da öteye gidemiyoruz.” İfadelerini kullandı.

‘ZULMÜ TAMAMEN DURDURACAK

HÜKÜMETLER BAŞA GELMELİ’

Önemli olanın zulüm yaşanırken zulüm altındakilere pansuman tedbirler uygulamak olmadığına vurgu yapan Erbakan Altınöz, insanların o zulmün durdurulması ve o zalimin o zulmü yapamayacak nizamın kurulması için gayret etmekle mükellef olduğunu belirtti. Küçük adımlarla yaşanan sorunların çözülemeyeceğine değinen Erbakan Altınöz, çözüm için zulmü tamamen durduracak hükümetlerin başa gelmesi gerektiğini vurguladı.

ELİF ERBAKAN ALTINÖZ KÜTAHYA’YA GELDİ

Merhum Necmettin Erbakan’ın kızı, Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Elif Erbakan Altınöz Kütahya’ya geldi. Yeniden Refah Partisi Kadın Kolları Kütahya İl Başkanlığının Çini Otel’de düzenlediği programa Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, Kadın Kolları Kütahya İl Başkanı Kadriye Torun ve teşkilat üyesi kadınlar katıldı.

‘KADINLAR SİYASİ MALZEME HALİNE GETİRİLİYOR’

Bir siyasi partinin ve hayatın en önemli unsurlardan birinin kadınlar olduğunu belirten Osman Gezgin, Bizim için çok değerlisiniz, Genel Başkanımız Fatih Erbakan her alanda kadınlara çok büyük önem veriyor.” diyerek Türk toplumunda ve İslamiyet’te kadının önemine dikkat çekti. Kadınların sürekli bir siyasi malzeme haline getirildiğini ifade eden Gezgin, “İktidar da muhalefet de kadın olgusu üzerinde neden bu kadar duruyor? Kadınları eğitim sorunlarından, sağlık politikalarındaki sorunlardan ekonomik sorunlardan uzaklaştırmak için. Çünkü ekonominin kötü gidişatını en çok kadınlar görüyor.” Dedi. Diğer siyasi partilerin kadın konusunu bu kadar gündeme getirmesinin diğer büyük sorunların gündeme gelmesine engel olmak olduğunu dile getiren Gezgin,  diğer siyasi partilerin sürekli kadınlarla ilgili boş konuşup konuyu başka yere aktarmalarının böyle değerlendirilmesi gerektiğine değindi.

‘KADINA KADIN HAKLARINI

İŞÇİYE İŞÇİ HAKLARINI ANLATIYORUZ’

Necmettin Erbakan’ın “Siyonizm her taşın altında olmaz ama hiçbir taşın altını da boş bırakmaz” sözünü hatırlatan Gezgin, “Siyonizm kaostan besleniyor. Savaşlardan kavgalardan besleniyor. Bugün geldiğimiz noktada biz ne yaşıyoruz? Sürekli kadınları alıp kadınların hakları bunlar diyoruz. Erkekleri bir tarafta topluyoruz ve diyoruz ki erkeklerin hakları budur. İşçileri bir tarafta topluyoruz işveren hakları budur diyoruz. Bu da bizi kaosa sürüklüyor. Biz neden kadınları toplayıp erkeklerin haklarını anlatmıyoruz. Erkekleri toplayıp neden kadın haklarını anlatmıyoruz? Böyle yaparsak ne olacak sevgi hoşgörü ve barış olacak. Ama bunu istemiyorlar. O yüzden diğer partilerin bakış açısını bu şekilde değerlendirin.” İfadelerini kullandı.  

‘SADECE İNSANA VERİLEN BİR ÖZELLİK’

Kütahyalı kadınlar ile bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyete değinen Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Elif Erbakan Altınöz, “Şu anda biz burada dünya üzerinde yapılabilecek en hayırlı çalışmayı yapıyoruz. Çünkü Rabbim lütfetmiş bizi insan olarak yaratmış. Bize beden ve akıl sağlığı vermiş. İyi ile kötüyü faydalı ile zararlıyı ayırma özelliği sadece insana vermiş. Güzel ile çirkini ayırt etme özelliği verilmiş. İnsan dışında hiçbir canlının organize olup ‘Ya biz yıllardır çöplüklerden yem arayıp karnımız doysun diye uğraşacağımıza, bu işi organize etsek birisi çöpleri çıkarsa diğeri çöpten işimize yarayacakları ayırsa bu şekilde bir organizasyon yapsak” dediğine insanlık yaratıldığından beri hiç kimse şahit olmamıştır. Çünkü yine bu özellik sadece insana verilmiştir.” Şeklinde konuştu.

‘NECMETTİN ERBAKAN’IN YILLARCA BUNUN İÇİN UĞRAŞTI’

Bu özelliklerin insanlığa faydalı ve hayırlı olmak sorumluluğu getirdiğine değinen Erbakan Altınöz, bir Müslümanın üzerine düşen bu zulmün durdurulması için gereken nizamı sağlayacak düzenin kurulmasına vesile olarak kalıcı çözümlerin ortağı olması gerektiğini belirtti. İnsanların bulunla sorumlu olduğunu belirten Erbakan Altınöz Necmettin Erbakan’ın yıllarca bunun için uğraştığını dile getirdi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *