15. ULUSLARARASI MEB ROBOT YARIŞMASINDA KÜTAHYA EKİBİ DERECE ALDI

257

15. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri, Mini Sumo Robot kategorisinde Pars isimli robotları ile ikinci oldu. Hızlı Çizgi İzleyen Robot kategorisinde ise öğrencilerin geliştirdiği Bozdoğan robotu, dördüncü oldu.

Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri 15. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında derece elde etti. 6 Şubat depremleri nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen 15. Uluslararası MEB Robot Yarışması 6-9 Eylül tarihleri arasında Bursa Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde yapıldı.

Yarışmaya Germiyan Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri alanından öğrenciler geliştirdikleri robotlarla katıldı. Bilişim Teknolojileri alanı öğretmeni Ahmet Balkan’ın danışmanlığında, Bilişim Teknolojileri alanı 12. sınıf öğrencileri Serva Nil Yalçın ve Beyza Nebioğlu, Mini Sumo Robot kategorisinde Pars ve Şah Kartal isimli robotları ile Hızlı Çizgi İzleyen Robot kategorisinde ise Bozdoğan ve Gökdoğan isimli robotlarıyla yarışmaya katıldı.

PARS’DAN 2’NCİLİK BOZDOĞAN’DAN 4’ÜNCÜLÜK GELDİ

Yarışmada Mini Sumo Robot kategorisinde Pars isimli robotları ile final turuna yükselen Kütahya ekibi ikinci oldu. Hızlı Çizgi İzleyen Robot kategorisinde ise Bozdoğan isimli robotları ise yarı final turuna kadar yükselerek dördüncü oldu.

21-22 Kasım 2023 tarihinde Antalya’da düzenlenen Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması yoluyla Meslekî ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Projesi kapsamında Uluslararası Meslekî Eğitim Forumunda 15. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında Mini Sumo kategorisinde ikincilik derecesi alan robotlarını diğer derece alan okullarla birlikte sergileyen öğrenciler ve forum kapsamında gerçekleştirilen panel oturumlarına katıldı.

15. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında derece elde eden Germiyan Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri alanı öğrencileri, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit’i makamında ziyaret etti. Millî Eğitim Müdürü Başyiğit, derece elde eden öğrenciler Nil Yalçın ve Beyza Nebioğlu’nu, danışman öğretmenleri Ahmet Balkan’ı ve emeği geçenleri tebrik etti, öğrencilerin başarılarının devamını diledi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *