‘BU CUMHURİYETİN ZAFERİ’

273

Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için DPÜ’nün yürüyüşünün devam ettiğini belirten Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Avrupa yıllar önce bizim kalifiye olmayan emek gücümüzü arıyordu, şimdi kalifiye gücümüzü arıyor. Bu cumhuriyetin zaferi.” Şeklinde konuştu.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ve yönetim kurulu tarafından karşılanan Rektör Kızıltoprak, DPÜ’nün kutsal bir ismin mensubu olan seçkin bir üniversite olduğunu belirtti.

‘BU İSMİN BİR SORUMLULUĞU VAR’

Dumlupınar isminin bir sorumluluğu olduğunu ifade eden Rektör Kızıltoprak, “Dumlupınar olmasaydı Cumhuriyet olmazdı. Kanımızla, canımızla Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında o zaferi kazandık. O güne kadar çok üzüldük, çok acı çektik. Dumlupınar’da bir zafer kazandık ve o zaferden sonra başımız hiç öne eğilmedi. Türk’ün imdadına koştuğumuz Kıbrıs Barış harekâtı da kolay elde edilen bir zafer değildir. Gençlerimiz, öğrencilerimiz yüz yıllık tarihinde hep ilerleyen bir ülke gördü.” İfadelerini kullandı.

Göreve gelmesinin üzerinden geçen 120 günde sürekli etkinlikler yaptıklarını ifade eden Kızıltoprak, “ Dün Milli Eğitim Bakan Yardımcısını dolu dolu bir programla ağırladık oldu. Bu faaliyetlerle üniversitemizin başarısını tüm paydaşlarımıza gösteriyoruz. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için görevlerimiz var. Tüm öğrencilerimiz akademisyenlerimiz personelimiz bu göreve katkı sağlıyor. Yürüyüşümüz devam ediyor.” Şeklinde konuştu.

‘VAKIF ÜNİVERSİTELERİN KAMPÜSÜNDEN DAHA BÜYÜK’

DPÜ’nün 11 fakültesi, 1 enstitüsü, 1 yüksekokulu, 14 Meslek Yüksekokulu, 27 Araştırma Merkezi, 10 koordinatörlüğü bulunduğunu açıklayan Kızıltoprak, “En büyük kampüsümüz evliya çelebi kampüsü. 8 ilçede ayrı ayrı binalara sahibiz. Tavşanlı, Simav ve Gediz’deki kampüslerimiz vakıf üniversitelerimizin kampüsü kadar büyük.Tüm bunlar Cumhuriyetimizin eseri.” Dedi.  Büyük bir donanıma sahip olan DPÜ’nün fiziki avantajlarına dikkat çeken Kızıltoprak, kampüsün kapısından içeri girip ilerlendiğinde ülkenin büyüklüğünün görüldüğünü vurguladı.

‘TÜRKLER DÜNYADA ÇOK BAŞARILI’

Gençlerimizin yurtdışında eğitim almalarını profesyonel mesleklerini yurtdışında sürdürmelerinin tenkit edilmemesi gerektiğini vurgulayan Rektör Kızıltoprak, “Çünkü bizim turistimiz gidiyor. Öğrencimiz de gitsin buradaki eğitim ile oradaki eğitimi kıyaslasın. Öğrencimiz de sadece Türkiye çapında değil dünya çapında yarıştığımızı görsün imkânı varsa eğitimini bir dönemini orada tamamlasın. Bizim yıllar önce kalifiye olmayan emek gücümüz Avrupa’dan aranıyordu şimdi kalifiye gücümüz aranıyor. Bu cumhuriyetin zaferi. Ben gençlerimizin tabii ki bu ülkede bu vatana hizmet etmesini arzu ederim ama bir futbolcumuz yurtdışına transfer olunca çok seviniyorsak. Bir akademisyenimizin de yurtdışında ders vermesi de bizi memnun eder. Arzumuz bu birikimi bu ülke için de kullanması gittiği yerde ülkemizi temsil etmesidir.” Dedi. Türklerin dünyada çok başarılı olduğunu ve insan gücümüzün gittiği her yerde ülkemizi güzel temsil ettiğini dile getiren Kızıltoprak, “Ben gönüllerinde ülkemizi temsil etme sevgisi ve belli bir dönem sonra geri dönme arzusu olduğunda öğrencilerimizin gitmesini faydalı bir eylem olarak görüyorum.” Dedi.

Dumlupınar gibi bir zaferin adını taşıyan bir üniversitenin rektörünü ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, DPÜ’yü sürekli takip ettiklerini ve DPÜ’nün daha iyi yerlere gelmesi için Kütahya basınının elinden gelen desteği verdiğini ifade etti.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *