BİZDE MERAKLA BEKLİYORUZ

562

 Allah kimseye geçim derdiyle seçim derdi vermesin. Hakikaten ikisi de kolay değil. Bu dertlere düçar olmuş aday adaylarının, asgari ücretlilerin ve emeklinin gözü kulağı Ankara’da. Başkentten gelecek sevindirici bir haber onların derdine deva olacak seçimlerinde sonucunu belirleyecek.

 31 Mart mahalli idareler seçimleri öncesi bütün patilerin il, ilçe ve beldelerde aday belirleme süreçleri tüm hızıyla devam ediyor. Şunun şurasında 109 gün gibi bir zaman kaldı. Kulislerde isimler dolanıyor ama arz-ı endam eden yok. Haliyle kamuoyu da merak içinde. Merak edilenlerin başında Belediye Başkan adayları geliyor. Oysa il genel meclisi üyeleri, Belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri de önemlidir zira seçimlerle milletin iradesi tecelli edecektir.  

 Gazetecilerin her şeyi bildiğini zanneden okurlarımızla karşılaştığımızda İttifaklardan önce AK Parti’nin adayını ve diğer partilerin adaylarını soruyorlar. Partilerden açıklama yapılmayınca herkes kendince tahminler yürütüyor. Kimi gönlündeki ismi söylüyor kimi de konjektürel davranıyor. Tabii herkesin sorma niyeti farklı. Bazısı aldığı cevaba göre fikrini beyan ediyor adayın çok doğru ve isabetli bir karar olduğunu ifade ediyor. Kimi de gönlünde ki Başkan adayını söylüyor sizin ne diyeceğinizi merak ediyor. Birde” Düğüne gider zurna beğenmez, hamama gider kurna beğenmez” boş beleş tipler var. Onlar herkese bir ” kulp takarak” eleştiride bulunurlar. Ben onlara müzmin muhalif diyorum.

 Ayrıca nabız yoklamayı, ortama uymayı iyi beceren çoğunluk kimden yana ise ondan yana olanlar var. Partili biriyle karşılaştığında ondan daha fanatik partili olduğunu göstermeye çalışırlar adaylarından övgüyle bahsederler yere göğe sığdıramazlar. Bu tiplerin belli bir siyasi görüşü yoktur hoş görünme zaafı vardır. Değerler üzerine değil çıkarlar üzerine politika yaparlar nebze göre şerbet vermesini iyi bilirler.

 Bunların dışında birde ketum olanlar var. Sorsanız” Şehrimiz için kim hayırlıysa o olsun” diyenler var. Güzel bir temenni olan bu sözde kimin samimi olduğunu bilecek değilim. Bu sözle tercihini saklayanlarda vardır sahici olanlarda. Zira bu kişiler kime rey vereceklerini söylemezler adayım bu demezler. Mutlaka onların gönlünden geçen birileri vardır ama saklarlar.

Tamam, insan hayatı boyunca hep düz bir çizgiyi takip edemez yürüyemez. Kişinin ömür yolculuğunda inişler, çıkışlar olması gayet tabiidir. Bu gibi durumlarda vicdanının sesine kulak vererek gurur abidesi olmayan, tevazu ve hizmet ehlinden yana olmalılar. Zira ferdi menfaat umum menfaatten daha önemlidir ve önceliklidir.

 Her seçimde olduğu gibi bu seçimlerde de parti yönetimlerine büyük sorumluluk düşüyor. Partiler, Belediye Başkan adayını belirlemek için gösterdikleri hassasiyeti, Belediye ve İl Genel Meclisi üyelerinin seçiminde de aynı özeni göstermek durumdadırlar. Bir dahaki seçimlere kadar partisini ve onun ilkelerini temsil edecek adayların belirlenmesinde etkili ve karar mercii olan parti yönetimine bu konuda önemli görev düşmektedir. 

 AK Parti Belediye Başkan adaylarının çoğunun bu hafta içinde açıklayacaklarını sanıyorum. Çünkü memnuniyet anketleri bitti, temayül yoklamaları tamamladı şimdi sıra kamuoyuna duyurmada. Büyük ihtimalle adaylarını hafta sonu kamuoyuna tanıtılacaklar. Çünkü AK Parti ahalinin tercihine önem veren saygı duyan bir partidir. ” Dediğim dedik, çaldığım düdük ” diye antidemokratik bir anlayışa sahip değil. Kim bilir şehrimizde kaç anket yapıldı neler soruldu?  soruşturmalar sonucu şekillenen aday profili ortaya çıktı ve ” Belediye Başkan adayımız budur “derler oyumuza talip olduklarını söylerler vesselam. Alay konusu olmayacak adayların çıkması temennisiyle sağlıkla kalın bizimle kalın değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *