‘ASGARİ ÜCRET YILDA İKİ KEZ TESPİT EDİLMEYE DEVAM EDİLMELİ’

443

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği asgari ücret konusunu gündemine alan Büyük Birlik Partisi (BBP) Kütahya İl Başkanı Mustafa Gökdere “Asgari ücret yılda iki kez tespit edilmeye devam edilmeli ve asgari ücrete Enflasyon artı yüzde 10 refah payı verilmelidir” dedi.

‘HABERLERİ ÜZÜNTÜYLE İZLEDİK’

Ekonomideki problemlerin, ücretlilerin, alt gelir gruplarının ve dezavantajlı kesimlerin etkilemeye devam ettiğinin altını çizen Büyük Birlik Partisi (BBP) Kütahya İl Başkanı Mustafa Gökdere  “Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına katılan işçilerin, yaşadıkları zorlukları anlattığı haberleri üzüntüyle izledik. “Yüksek enflasyon” ve “hayat pahalılığı” karşısında, özellikle “emekli maaşları” ve “asgari ücret”, hiçbir mazeret ve açıklamayı haklı kılamayacak kadar yetersiz hale gelmiş durumda” ifadelerini kullandı.

‘EMEKLİ MAAŞLARI, ASGARİ

ÜCRETİN ALTINDA OLMAMALI’

Türkiye’nin, sosyal devlet olma görev ve sorumluluğundan asla vaz geçemeyeceğinin altını çizen Gökdere  “Devlet, vatandaşlarını çaresizliğe mahkum etmez, edemez. Çalışanlarımızı, emeklilerimizi, hayat şartlarına ezdirmemeliyiz. Emekli maaşları, asgari ücretin altında olmamalıdır.  Asgari ücret yılda iki kez tespit edilmeye devam edilmeli ve asgari ücrete Enflasyon  +  yüzde 10 refah payı verilmelidir” şeklinde konuştu.

‘BU BİR DEVLET MESELESİDİR’

Kriz dönemlerinde kamu yatırımları ertelenebileceğine, küçültülebileceğine vurgu yapan Gökdere “Ancak, alt gelir gruplarının ve dezavantajlı kesimlerinin hayatlarını idame ettiremeyecek duruma düşmesi, bir devlet meselesidir. Hükümetimiz, memur ve emekli maaşları ile asgari ücretin belirlenmesinde, milletimizin, içinde bulunduğu şartları ve taleplerini görmezden gelmemelidir” ifadelerine yer verdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *