SİMAV’IN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI KÜBRA TEKEL AKTULUN OLDU: ŞAPKADAN TAVŞAN DEĞİL BEN ÇIKTIM

167

Simav ilçesindeki Belediye Başkanlığı seçim yarışını Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı Kübra Tekel Aktulun kazandı. Simav’ın ilk kadın Belediye Başkanı unvanını alan Kübra Tekel Aktulun, 7 bin 590 oy alarak 5 bin 702 oy alan AK Parti adayı Ahmet Kulat’a bin 888 oy fark attı. Kendisine ‘Tavşan Aday’ diye ad takanların olduğunu hatırlatan Aktulun, “Şapkadan tavşan değil ben çıktım.” diye konuştu.

Kimi belediye başkanı adaylarına göre 120 gün, kimi adaylara göre ise 50 günlük seçim maratonu Pazar akşamı saat 19 sularında Simav’da sona erdi. 157 yıllık Simav Belediyesine ilk defa bir kadın belediye başkanı seçildi.

KULAT-AKTULUN YARIŞI

Seçimin öne çıkan ismi olan AK Parti Simav Belediye Başkan Adayı Ahmet Kulat, Simav seçmeninden 16 bin 675 geçerli oyun 5 bin 702’sini alırken, MHP’li Belediye Başkan Adayı Kübra Tekel Aktulun ise toplam 7 bin 590 oy alarak 120 günlük mücadelesinin sonucunu zaferle noktaladı. Seçimlerin Simav’daki üçüncü ismi ise Büyük Birlik Partisinin genç Belediye Başkan Adayı Hasan Basri İnan oldu. İnan, toplam 1002 oy aldı.

TEK ZARFTA 4 TERCİH

Pazar sabahı Simav merkezde saat 08.00’de 221 sandıkta başlayan oy kullanma işleminde siyasi partiler sandık sandık gezerek vatandaşların nabzını tutmaya çalışırken, belediye başkanı, belediye meclisi, il genel meclisi oylarının muhtarlık oy pusulası ile birlikte tek zarfta sandığa atılması seçim sonuçlarının saat 17.00’den sonra tahminlerden kısa sürede sonuçlanmasına neden oldu.

Açılan sandıkların çoğunluğunda MHP’nin önde gitmesiyle Simav’da önce şaşkınlığın sonra da coşkunun yaşanması MHP İlçe Başkanı Bayram Yılmaz ve tüm partilileriyle birlikte Simav’ın ilk kadın belediye başkanının seçilmesi şölenine daha sonra ilçeye gelen MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş da eşlik etti. MHP’nin Azerbaycan Caddesi PTT karşısındaki seçim bürosu önüne yürüyerek, araçlarıyla hatta motosikletleriyle gelen binlerce vatandaş havai fişeklerle, maytaplarla coşkuyu artırırken, belediye başkanı seçiler Tekel, Milletvekili Erbaş ve ilçe başkanı Yılmaz coşku, heyecan ve gözyaşlarıyla halkın tebriklerini kabul ettiler.

CUMHURİYET MEYDANINDA TARİHİ GECE

Kutlamaların ikinci merkezi ise Cumhuriyet Meydanı oldu. Seçim bürosu önünde camilerde teravih namazının sona ermesini bekleyen seçimin kahramanları daha sonra Cumhuriyet Meydanına gelerek platformda halkı selamladılar. Duygulu anların yaşandığı seçim akşamında Cumhuriyet Meydanını dolduran vatandaşlara ilk seslenen isim ise MHP İlçe Başkanı Bayram Yılmaz oldu. Başkan Yılmaz heyecanlı bir konuşma ile Simav Belediyesi için kazanılan zaferde herkesin katkısı olduğunu, herkesin elini taşın altına koyduğunu belirtti. Simav’da bir dönemin kapanıp yeni bir dönemin başlayacağına dikkat çeken Yılmaz, 157 yıllık Simav Belediyesinin ilk kadın belediye başkanı seçiminin Simav’ın her kesimden seçiminin Simav’ın her kesimden eçiminin Simav’ın her kesimden seçmeni sayesinde gerçekleştirildiğini açıkladı.

MİLLETVEKİLİ ERBAŞ’TAN CUMHURİYET VE ATATÜRK VURGUSU

Kütahya’da Simav başta olmak üzere Tavşanlı-Kuruçay beldesinde de bayan belediye başkanının ilk kez seçildiğini alkışlar eşliğinde dile getiren MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ise meydanı tamamen dolduran halka şu şekilde seslendi;

“Atatürk’ü sevenler burada, Cumhuriyet tutkunları burada, demokrasi tutkunları burada, ne mutlu Türküm diyenler burada. Sizleri yürekten kutluyorum. Havanın sıcak olduğu, ramazanın yaşandığı bir günde sandığa sahip çıkarak bu muhteşem zaferi hep birlikte elde ettik. Simav’da beklenen değişimi halkın destekleriyle gerçekleştirdik. Simav ve tüm Kütahya için siyasi görüşü ne olursa olsun memleket ve halkımız için taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ediyorum. Bugün Milliyetçi Hareket Partisi Simav’da Kütahya ilçelerinde bir tarih yazdı. Belediye Başkanı seçilen Kübra Tekel Aktulun sadece oy verenlerin değil oy vermeyenlerin de belediye başkanıdır. Tüm Simav’da 7’den 70’e herkesin hizmetinde olacaktır. Kendisini, ilçe teşkilatımızı ve isimsiz tüm kahramanlarımızı kutluyorum. Simav için hayırlı olsun” dedi.

Daha sonra alkışlar eşliğinde mikrofona gelen MHP’nin Belediye Başkanı Aktulun, Cumhuriyet Meydanını dolduran coşkulu halka seslendi.meni sayesinde gerçekleştirildiğini açıkladı.

1 NİSAN ŞAKASI DEĞİL GERÇEK

MHP Belediye Başkanı Adayı olduğunda kendisine ‘Tavşan Aday’ diye ad takanların olduğunu hatırlatan Aktulun, “Bana tavşan aday diyenlere sadece şu söylemek istiyorum. Şapkadan tavşan değil ben çıktım.” diye konuştu. Daha sonra MHP İlçe Başkanı Bayram Yılmaz ile birlikte davul-zurna ve alkışlar eşliğinde yöresel İslamoğlu efe oyunu oynayan Aktulun, oyun sonunda partilileriyle vatandaşlarla meydandaki coşkuya işlik etti. Simav’ın belediyecilik tarihinde eşi görülmemiş bir coşku gerçekleşti. Oyların sayılmasını merakla takip eden sosyal medya kullanıcıları sonucun ardından şöyle paylaşımlar yaptı; “Değişim Gerçekleşti”, “1 Nisan Şakası Değil Gerçek”, “Emekliler Yılında Emekli Zaferi”, “Topuklu Efe”, “Sandıkta İttifak” ve “Simav’ın İlk Kadın Belediye Başkanı”.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *