SAĞLIK HİZMETİ DEVAM EDECEK

853

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, KSBÜ Gülsüm Güral Diş Hekimliği Fakültesi, Hastanesi ve Yerleşkesi hizmete girdiğinde Ağız Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinin bir semt polikliniği olarak sağlık hizmeti vermeye devam edeceğini ifade etti. Tekin, Kütahya’da öğrencilerin nitelikli bir ağız ve diş sağlığı eğitimi vatandaşın nitelikli ağız ve diş sağlığı hizmeti alacağını belirtti.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda Kütahya’daki ağız ve diş sağlığı hizmetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Ağız Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinde 71 adet bulunan diş üniti sayısının 91’a artırılması için, ünit alımı yapıldığımı açıklayan Prof. Dr. Ahmet Tekin, bu sayede randevu sürelerinin kısalacağını ifade etti.

ORTODONTİ UZMANLARI GELECEK

Ortodontinin büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden Rektör Tekin, “İki hocamız ile görüştük bir aksilik olmazsa gelecekler.” Dedi. Hem Diş Hekimliği Fakültesi öğrencelerinin nitelikli eğitim olacağını hem vatandaşın nitelikli sağlık hizmeti alacağını belirten Tekin, SGK, GSS Genel Müdürlüğü İle görüşülerek Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin ödeme programında güncellemeler ile yüzde 300 oranında iyileştirme yapıldığını açıkladı.

KSBÜ Gülsüm Güral Diş Hekimliği Fakültesi, Hastanesi ve Yerleşkesi’nin Kütahya için çok büyük bir kazanım olacağını ifade eden Tekin, Boğaziçi Şehir Koleji’nin kullandığı binanın KSBÜ’ye devrinin tamamlandığını belirtti. 9bin 569 metrekare bodrum+zemin+2 kattan oluşan bina için projelendirme çalışmaları yapılarak ödenek talebinde bulunulacağına dikkat çeken Tekin, Kütahya adına en sevindirici haberlerde biri olan gelişme için Güral ailesine bir kez daha teşekkürlerini sundu.

SEMT POLİKLİNİĞİ OLACAK

KSBÜ Gülsüm Güral Diş Hekimliği Fakültesi, Hastanesi ve Yerleşkesi hizmete girdiğinde Ağız Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinin ise bir semt polikliniğimiz olarak hizmet vereceği öngörüsünde bulunan Rektör Tekin şu ifadeleri kullandı: “Küçük işlemlerin yapılabileceği basit müdahaleleri yapılabileceği bir semt polikliniği olacak. Ancak o bina büyük bir bina. Sağlık Bilimleri Kampüsündeki Germiyan Kampüsündeki bölümlerimizin bir ya da bir kaçını da oraya taşıma ihmalimiz var. Ama orada sağlık hizmeti sunumunu tamamen bitirmeyeceğiz.” Şeklinde konuştu.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *