‘TÜRKİYE ÇÖL OLMAYACAK’

293

Mehmet Akif Ersoy Anaokulu ve İlkokulu, idareci, öğretmen ve öğrencileri fidanları toprakta buluşturdu.  TEMA Kütahya İl Temsilci yardımcısı Nuriye Doğanlar, okul idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür ederek “ Doğasever idareci ve öğretmenlerin sayesinde Türkiye çöl olmayacak” dedi.      

Mehmet Akif Ersoy Anaokulu ve İlkokulu, idareci, öğretmen ve öğrencileri örnek bir etkinliğe imza attılar.  Tema yetkililerince öğrencilere seminer verilirken, seminerin ardından Orman Bölge Müdürlüğü personellerinin desteği ile Bahçelievler ağaçlandırma alanına öğrenciler tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi.

‘KOPACAĞINI BİLSENİZ BİLE ELİNİZDEKİ FİDANI DİKİNİZ’ 

Anasınıfı öğretmeni ve aynı zamanda Tema gönüllüsü olan Gülnur Türkmen ‘Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz’  hadisi şerifinden yola çıkarak yapılan fidan dikme etkinliği ile öğrencilere ağaç sevgisini aşılamaya çalıştıklarını, yurdun hem süsü, hem gücü olan ormanlara bir nebze de olsa katkıda bulunmaya çalıştıklarını dile getirdi. Her zaman destek olan okul idarecilerine Tema yetkililerine ve Orman bölge müdürlüğü personellerine teşekkür eden Türkmen, bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

‘DAHA DUYARLI OLACAKLAR’

TEMA Kütahya İl Temsilci yardımcısı Nuriye Doğanlar ise Çevre sorunlarının, iklim krizinin tüm dünyanın gündeminde olduğu bir dönemde Mehmet Akif Ersoy Ana sınıfı ve İlkokulu öğrencileri ile TEMA Kütahya’yı buluşturup onlara doğa eğitimi verip akabinde onlarla birlikte fidan diktiklerini söyledi.  Buna vesile oldukları için başta Gülnur Türkmen öğretmen olmak üzere okul idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür eden Doğanlar, “Çocuklarımızın eğitim sonrasında tohum tüpleyip fidan dikmelerinin onların doğaya olan hassasiyetlerini artırdığını bundan böyle doğaya farklı bir açıdan bakıp geri dönüşüm ve tasarruf konularında daha duyarlı olacaklarına inanıyorum. Doğasever idareci ve öğretmenlerin sayesinde Türkiye Çöl Olmayacak” ifadelerine yer verdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *