ÜÇ SANTRALDE İŞÇİLER EYLEM YAPTI ‘HAK ETTİĞİMİZ ÜCRETİ İSTİYORUZ’

132

Seyitömer, Tavşanlı Tunçbilek ve Bursa Orhaneli termik santralinde İnsan onuruna yakışır, yaptıkları işin niteliğine uygun bir ücret isteği ile yürüyüş yapan işçiler, “İşverenlerimizden bu tepkilerimize sesimize ve taleplerimize kulak vermesini bekliyoruz.” dedi. İşçiler amaçlarının iş durdurmak değil; işverenlerine seslerini duyurmak olduğunu belirtti.

Seyitömer, Tavşanlı Tunçbilek ve Bursa Orhaneli termik santralinde sözleşmelerinin birleştirilerek aynı ücret ve aynı haklara sahip olmak istediklerini ifade eden işçiler üç santralde de eylem yaptı. Ağır koşullarda ve çok tehlikeli bir iş kolunda çalıştıklarını belirten işçi temsilcileri, “Elektrik santrallerinde ücret baskınına son verin. İnsan onuruna yakışır, yaptığımız işin niteliğine uygun bir ücret istiyoruz” şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRET POLİTİKASI GÜDÜLMEMELİ

Kendilerini yürümek zorunda bırakan işverenlerine seslenen işçiler, “Yıkıcı bir eylem yapmıyoruz. Zor şartlarda çalışan nitelikli santral işçilerine asgari ücret düzeyinde ücretleri layık görenlere uyarıda bulunmak amacıyla yürüyüş düzenledik. Orhaneli’de, Tunçbilek’te, Seyitömer’de, elektrik santrallerinde asgari ücret politikası güdülmez.” Dedi.

‘DERDİMİZ SOKAĞA ÇIKMAK DEĞİL’

Hakları olan insan onuruna yakışır ve verdikleri emeğin karşılığı olan adil ücretleri almak için bir uyarı yürüyüşü gerçekleştirdiklerini belirten işçiler, şu ifadeleri kullandı: “Biz sokağa çıkmak, yürüyüşler düzenlemek, eylemler yapmak istemiyoruz. Biz işyerimizde geçim derdi düşünmeden üretmek, çalışmak istiyoruz. Ama hakkımızı alamazsak bu yürüyüşlerimiz ve eylemlerimiz artarak devam edecektir. İşverenlerimizden bu tepkilerimize sesimize ve taleplerimize kulak vermesini bekliyoruz. İnsan onuruna yakışır ücret istiyoruz.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *