‘SARMALDAN ÇIKMAK GEREK’

349

Asgari ücretin artmasının ardından enflasyon sarmalından kurtulmak gerektiğini belirten Kütahya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, yapışkan enflasyon yaşandığına ancak büyük ve güçlü bir ülke olan Türkiye’nin bunun da üstesinden gelebileceğini vurgu yaptı.

Kütahya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücretin açıklanmasının ardından enflasyonla mücadelenin önemine vurgu yaptı. Enflasyonla mücadelenin her alanda olması gerektiğinin altını çizen Eskioğlu, verilen zamlar insanların insanca yaşaması için yeterli olmasını umdu.

‘GENİŞLEME FAALİYETLERİNDE SONA GELDİK’

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü binasında basın toplantısı düzenledi. 2023 yılında yapılan arsa tahsisleri hakkında bilgi veren Tolga Eskioğlu, “Sıralı olmakla birlikte 50 bin 805 metrekare 8 firmaya arsa tahsisi yaptık. Elimizdeki araziler bu kadardı. Genişleme faaliyetlerinde sona geldik. Genişlememizde bakanlık onayını aldık. 2 bin 300metrekare genişlememiz için şu anda tarım bakanlığı komisyonununsa bekleyen bir dosyamız var. Bu genişlememizi de yerine getirdikten sonra sırada bekleyen 26 firmayla birlikte tamamını tahsis etmiş olacağız.” Dedi.

BUNUN ADI YAPIŞKAN ENFLASYON

Kendilerinin imkânlar doğrultusunda üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını dile getiren Eskioğlu, “Fakat bunun bir sarmal olmasından kurtulmamız lazım.” Dedi. Maaşların artırılmasının arkasından enflasyonun gelmesinin büyük bir sıkıntı olduğuna değinen Eskioğlu, “Umarım artık enflasyon dönemi sona eriyordur. Çünkü Türk milletinin de bizlerin de enflasyon sistemine katlanacak çok gücü kalmadı. Katlanmakta zorlanıyoruz.” Dedi. Türkiye’nin yapışkan enflasyon denilen bir enflasyonun içerisinde olduğuna değinen Eskioğlu, “Her ne kadar bazı kalemler yüzde 40-50 zam görse de bunların size yansıması yüzde 100’lere 200’lere kadar çıkabiliyor. Bunun daralması gerektiğini düşünüyoruz.” Şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE BUNUN DA ÜSTESİNDEN GELİR’

Büyük ve güçlü bir ülke olan Türkiye’nin benzeri birçok sıkıntıyı biz atlattığına değinen Eskioğlu, “Tabii ki hepimiz zorlanacağız fakat bunun da üstesinden geleceğiz. Hedefimizde insanların insanca yaşayabilecek bir ücret almasını sağlayabilmek var. Sanayici olarak sadece “insanı bulalım çalıştıralım her türlü faydalanalım” anlayışından ziyade sürdürülebilir olma noktasında çaba sarf etmeye çalışıyoruz.” Dedi. Kütahya OSB’nin bu noktada birçok örnek firma barındırdığını ifade eden Eskioğlu, şu ifadeleri kullandı: “O firmalar da diğer birçok firmaya örnek oldular. Kütahya OSB son 5 yıldaki gelişimi ile hem sosyal açıdan hem adalet olmak üzere her açıdan çok farklı bir noktaya geldi. Biz bu bölgede adaletsiz hiçbir işi izin vermemeye çalışıyoruz. Kayıt dışı istihdamdan kayıt dışı ekonomiye kadar. Bizim bölgemizde de nitelik olduktan sonra asgari ücretin hiçbir önemi yok çünkü asgari ücretle çalışan insan sayısı çok az zaten. El birliğiyle biz bununda üstesinden geleceğiz diye düşünüyorum.”

YÜKSEK GELİRİ ÇEKEBİLMEK

İÇİN STRATEJİK BİR HAMLE

OSB’ye taleplerin devam ettiğine değinen Eskioğlu, firma sayısının 80 civarına ulaşacağı öngörüsünde bulundu. Firma sayısına göre parsel büyüklüklerini belirlemeye çalıştıklarını ifade eden Eskioğlu, yeni genişleme alanında 300 bin metrekare orta yüksek teknolojiler için alan ayırdıklarını dile getirdi. Eskioğlu orta yüksek teknolojiler için ayrılan alanın Kütahya’nın sosyoekonomik durumunu daha ileriye taşıyabilmesi için yüksek gelir seviyesi sahip insanları da bölgeye çekebilmek için yapılan stratejik bir hamle olduğuna değindi.

OSB’DE KÖR NOKTA KALMADI

Yatırımcılar için güvenliğin çok önemli olduğuna vurgu yapan Eskioğlu, “Mobese kameralarımızın sayısını 320 ‘ye çıkardık. OSB’mizde şu anda kör nokta kalamadı. Bölgemiz 7/24 izlenir hale geldi. Ara kavşağına trafik ışıklarını biz yerleştirdik. Trafik Kazalarını önlemek için aktif olarak kullanıyoruz.” Dedi. OSB trafiğin her gün gün aktif olarak işlediğine değinen Eskioğlu, bu sayede yol problemi çözülene kadar trafik kazalarının önüne geçmeye çalıştıklarını vurguladı.

AKARYAKIT İSTASYONU 2024’ÜN

İLK YARISINDA HİZMETTE

Sürdürülebilirlik için ISO belgelerinin önemine dikkat çeken Eskioğlu, “Bölge olarak ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Kurulumu Belgesini aldık. Bu doğrultuda firmalarımıza enerjiyi verimli kullanma konusunda örnek olduk. Onları da yönlendirmeye başlamış olduk. Akaryakıt istasyonu yıllardır yapmak için çaba sarf ettiğimiz bir hizmetimizdi. Akaryakıt istasyonunun yerini şu ana ön tahsisle tahsis etmiş durumdayız. İnşallah 2024’ün ilk yarısında akaryakıt istasyonumuzda hizmet vermeye başlamış olacak.” Şeklinde konuştu.

‘KÜTAHYA’NIN KONUMUNU BİR BASAMAK YÜKSELTECEĞİZ’

Yükleme merkezi konusunda yıllardır sarf ettikleri çabanın sonuç vermeye başladığına değinen Eskioğlu, “En son milletvekillerimizle birlikte Ankara’da devlet demiryollarıyla yaptığımız konuşmalarda yükleme merkezimizin 2024 yılı içerisinde tamamlanacağını öğrendik. İnşallah 2024 yılı içerisinde yükleme merkezimiz yapılmış olacak bu da Kütahya’da il yükleme merkezi olması münasebetiyle şehrimize başka bir ivme kazandıracaktır.” Dedi. Kütahya’nın Türkiye’nin batı merkezi konumunda olduğuna vurgu yapan Eskioğlu, demir yolu taşımacılığı ile bunu bir basamak üste çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Asgari ücret artışına da değinen Eskioğlu, “Asgari ücretin bir maliyeti olduğunu doğru ama ben her zaman şunu söylerim; bunun sanayiciye ya da işverene maliyeti var ama enflasyonist sistemlerde olan her zaman sabit gelirlilere olur. Sonuçta üretici ya da satıcı gereken zammı yapar ve üzerine devam eder. Ona sonuçları belki işlerin yavaşlaması olarak dönebilir.” Dedi.

‘FARKLI BİR EKOL YARATACAK’

İnsan kaynağı ve yetişmiş personel desteği ile yapılan en önemli hizmetlerden bir tanesi Anadolu Teknik Meslek Lisesi olarak açıklayan Eskioğlı, şu ifadeleri kullandı: “Bu meslek lisemiz çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Yatırımcılarımızda desteğini tahmin ediyorum ki bir iki sene içerisinde Kütahya’nın en modern laboratuvarlarına ve atölyelerine sahip olacak. Ve mezun vermeye başlayınca da farklı müşteri ekolü yaratacak diye düşünüyoruz.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *