VALİ IŞIN’DAN ALTINOKTA KÖRLER DERNEĞİNE ZİYARET: SORUNLAR İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

149

Dernek üyeleri ile birlikte Kütahya Valisi Musa Işın’ı ağırlayan Altınokta Körler Derneği Kütahya Şubesi Başkanı İsmail Barış, Vali Işın’ın bir görme engellinin kabartma Kur’ân-ı Kerîm ihtiyacı ve dernek çevresindeki engelli otoparkı ihtiyacı için harekete geçtiğini belirtti.

Sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlere başlayan Kütahya Valisi Musa Işın, önceliği engelli derneklerine verdi. Altınokta Körler Derneği Kütahya Şubesini ziyaret eden Kütahya Valisi Musa Işın, Dernek Başkanı İsmail Barış, dernek üyelerinin ve ailelerinin talep ve önerilerini dinledi, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

‘HİÇBİR ZAMAN YALNIZ HİSSETMEYİN’

Engelli vatandaşların kendilerini hiçbir zaman yalnız hissetmemesi gerektiğini ifade eden Vali Işın, “Devletin sizin için var. Herhangi bir ihtiyacınız olduğunda bize ulaşabilirsiniz. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ inancıyla hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ZİYARETLERE ENGELLİ DERNEKLERİNDEN BAŞLADI

Vali Musa Işın’ın engelli derneklerine ve engellilerin sorunlarına önem verdiğini ifade eden Altınokta Körler Derneği Kütahya Şube Başkanı İsmail Barış, “Sayın Valimizin sivil toplum kuruluşları ziyaretlerine bizim derneğimizden başlaması bizi çok memnun etti.” Dedi. Dernek üyelerinin memnuniyetine de değinen Barış, Vali Işın’ın gösterdiği ilgi ve alaka için teşekkür etti.

KABARTMA KUR’AN-I KERİM TEMİN EDİLECEK

Ziyaret esnasında Vali Işın’ın her zaman kendisinin kapısını çalabileceklerini söylediğini ifade eden Barış, “Biz de genel olarak yaşadığımız birkaç sıkıntıyı dile getirdik. Valimiz bize yardımcı olacağını söyledi.” Dedi. Dernek üyelerinden bir görme engellinin kabartma Kur’ân-ı Kerîm ihtiyacını dile getirdiğini söyleyen Barış, “Valimiz hemen notunu aldı. İnşallah arkadaşımızın Kur’ân-ı Kerîmi temin edilecek.” Dedi.

OTOPARK İHTİYACINA ÇÖZÜM YOLDA

Derneklerinin çevresine engelli otoparkı ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Barış, “Bu konuyla alakalı valimiz desteğini gösterecek. Bazen görme engelli arkadaşlarımız aileleri arabalarıyla geliyor. Ancak orada koyabilecekleri bir yer yok. Valimiz bu konu bize yardım edecek.” İfadelerini kullandı.

ERİŞİLEBİLİRLİK ARTIYOR

Kütahya Valiliği bahçesine kılavuz yol yapıldığını ifade eden Barış, binada erişilebilirlik ile alakalı da çalışmalar yapıldığını görme engelliler için kapılara kırmızı bağlar çekildiğini, engelli tuvaletleri yenilendiğini belirtti. Barış, Kütahya Valiliği binasında engelli erişilebilirliği noktasında çalışmalarını yapıldığını ve yapılmaya da devam ettiğini dile getirdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *