KÜÇÜK PARK AÇILDI ‘KÜTAHYA BÜYÜYOR’

194

Küçük Park’ın açılışında konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, inşaat sektörü ve müteahhitlerin depremden etkilenmesi sebebiyle, park projelerinin uzun sürdüğüne değindi. Kütahya’nın her şeye ve herkese rağmen büyüdüğünü belirten Işık, “Sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

SEKTÖR ETKİLENDİ İNŞA SÜRELERİ UZADI

Kütahya Belediyesi tarafından altyapısı ve üstyapısıyla tamamen yenilenen Küçük Park, vatandaşların hizmetine sunuldu. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Şehrimizin en kıymetli yerlerinden birisi olan, merkezin kalbi niteliğinde olan parkımızın yenileme çalışmaları sonuçlandı. Uzun süre devam etti ve zaman zaman bize hayıflananlar oldu. Onların canları sağ olsun. Deprem felaketi tüm Türkiye’de olduğu gibi Kütahya’da da inşaat sektörünü, müteahhitleri çok yakından ve derinden etkiledi. Burada aynı anda çalışması gereken birkaç kurum sırayla çalışabildi. Doğalgaz hattı var buranın altında, telekom hattı var, su var, kanalizasyon var… Haklı olarak esnaflarımız niye bu kadar uzadı dediler. Sabırlarından dolayı başta çevre esnaflarımız olmak üzere tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Benzer şekilde Ressam Ahmet Yakupoğlu Parkımızda, Yaşam Parkımızda müteahhitlerin devletimizin tanıdığı fesih hakkını kullanması nedeniyle ara vermek zorunda kaldık. Örneği Yaşam Parkı’nda aydınlatma direklerinin ihalesini iki kez tekrarladık, kimse katılamadı, piyasadan teklif alınamadı. Vatandaşımız da bu süreci bilmediği için haklı olarak niye uzun sürüyor diye düşündü. Biz hepsine saygı duyuyoruz ama bu işler için sabır gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘PARKA ÖZELLİKLE DUVAR YAPILMADI

Birçok sosyal alanın kullanımına kazandırıldığını vurgulayan Başkan Işık, “Şehrimizin merkezinde birçok atıl durumda olan ve maalesef adeta uyuşturucu pazarlayıcılarının mekânı haline gelmiş bu yerleri kurtarmamız gerekiyordu. Onun için hiçbir parkın çevresine duvar yapmadık. Vatandaşımız sahiplensin, esnafımız sahiplensin bu kötü alışkanlıklardan çocuklarımızı, vatandaşlarımızı koruyalım düşüncesiyle çok hassas davrandık. Aynı şeyi diğer yapacağımız rekreasyon çalışmalarında da çok önemsiyoruz. Geçmişte metruk alan, mezbelelik alan neresi varsa Kütahya’da şehrimize değer katacak hale getirdik. Örneğin Yedigöller öyleydi, Maltepe Parkı öyleydi, Evliya Çelebi Mahallemizde Bayraktepe projemizin yapıldığı alan öyleydi, burası da çok problemliydi.” dedi.

‘HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Kütahya’nın her şeye ve herkese rağmen büyüdüğünü ifade eden Başkan Işık, “Son dört yılda merkezde her yıl ortalama 5 binin üzerinde nüfus artışıyla tüm ilçelerimiz göç verirken şehrimizin merkezi büyüyor. Artık şehrimiz zenginleşiyor, yaşanabilir bir şehir olmaya başlıyor. 150 yılda bu şehrin yaşanabilir bir şehir olmasını sağlayan yeşil alan ve sosyal donatı alanı miktarı toplam 1 milyon 207 bin metrekareydi. 2019 yılındaki 246 bin nüfusumuza böldüğümüzde kişi başı yaklaşık 5 metrekare yaşanabilir yeşil alan ve sosyal donatı alanı düşüyordu. Daha 5 yıl dolmadan 2 milyon 800 bin metrekareye çıktık ve kişi başına düşen yeşil alan ve sosyal donatı alanı miktarımız 11 metrekareye çıktı. Dünya standardı 10 metrekare. Bu, Kütahya’nın dünya standardını yakalamış, artık bundan sonra dünya şehirleri arasına girmiş yaşanabilir bir şehir olduğunu gösteriyor ve bu nedenledir ki artık gençlerimiz başka yerlere göç etmiyor, şehrimizde kalmaya devam ediyor.” Dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *