EMEKLİNİN HAKKI TESLİM EDİLMELİ

141

Memur emeklisi için mevcut durumun kabul edilebilir olmadığını belirten Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Fatih Köse acil bir düzenleme yapılarak haklarının teslim edilmesi gerektiğine değindi. Çözülen onlarca sorun için müteşekkir olduklarına dikkat çeken Köse, çözüme yakın sorunları için güçleri de gayretleri de olduğunu ifade etti.

Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Fatih Köse, memur maaş artışlarının netleşmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Emekliler için düzenlemenin şart olduğunu ifade eden Fatih Köse, memur emeklisi için mevcut durumun kabul edilebilir olmadığını belirtti. Köse, acil bir düzenleme yapılarak emeklilerinin gönlünün alınıp haklarının teslim edilmesi gerektiğine değindi.

ENFLASYON FARKI GECİKMİŞ ALACAK

Enflasyon farkının memurun gecikmiş alacağı olduğunu dile getiren Köse, “Her halimize hamd eder, Allah’tan kazancımızın bereketini dileriz. Ancak piyasadaki insafsız zamlar çalışanımızı, emeklimizi, asgari ücretlimizi dara düşürmektedir.” Şeklinde konuştu.

Çözülen onlarca sorun için müteşekkir olduklarına dikkat çeken Köse, “Ümitvarız. Bir o kadar da çözüme yakın sorunumuz var. Köse, çözüme yakın sorunları: Ek gösterge düzenlemesinin eksikliklerinin giderilmesi, Gelir vergisinin yüzde 15 e sabitlenmesi, Öğretmenlik Meslek Kanunundaki eksikliklerin tamamlanması, Aile birliğinin önündeki engellerin kaldırılması,  Yardımcı Hizmetler Sınıfının Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmesi, Kira desteği, Emekli maaş düzenlemesi, İdarecilerin maaş görev ve sorumluluklarına uygun olarak maaşlarının düzenlenmesi, Deprem Bölgesinde çalışan kamu görevlilerinin desteklenmesi, Üniversite idari personeline yer değişikliği hakkı verilmesi, Mühendislerin meslek kanunu beklentisi, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun eksiklerinin giderilmesi olarak sıraladı. Köse, sorunların çözümü için güçleri de gayreti de olduğunu vurguladı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *