ALTINCI YILIN BAŞINDA

335

Bugün 8 Ocak 2024 Pazartesi.

Zaman ne de çabuk geçiyor ?

Bugün benim için özel bir gün. Gazete KIRKÜÇ’ te başladığım yazı hayatımın 6.yılının ilk günü.

Bundan 5 yıl önce siz değerli okurların huzuruna “Yeni Bir Yolculuk “ başlıklı yazımla çıkmış; “Bundan böyle Gazete KIRKÜÇ’ün bu köşesinde, yeni adresimizde sizlerle birlikte olacağız. Belki sıkça yazamayacağız ama sıkmadan, sizlerin de görüş ve düşüncelerini dikkate alarak / değerlendirerek yazmaya gayret edeceğiz” diyerek selâmlaşmıştık .

***

Tevafuk’ bu ya! Gazete KIRKÜÇ’ teki ilk yazım 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinin arifesine rast gelmişti. 6.ncı yılın başlangıcında da yine yeni bir seçimin, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin arifesindeyiz.

Hayrolsun inşaallah..  Bunda da vardır bir hayır.

***

 “Yeni Bir Yolculuk” başlıklı yazımın da yer aldığı KIRKÜÇ’ ün   8 Ocak 2019 tarihli sayısı “ 4 Büyüklerin Adayları Belli Oldu.. Gözler Proje ve Ekiplerde” manşeti ve “Siyasî Partilerin Belediye Başkan Adaylarının belirlenmesinin ardından gözler adayların vatandaşlara sunacakları proje ve ekiplere çevrildi.” alt başlığıyla hazırlanan özel bir haber çalışmasıyla çıkmıştı.

31 Mart seçimlerine 83 gün kaldı. Nasip olursa 83 gün sonra milletçe yeniden sandık başında olacağız inşaallah..

Siyasi partilerin 14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimlerindeki ittifak yapısı özellikle büyük şehirlerde, bazı il ve ilçelerde devam ederken, bazı il ve ilçelerde ise her parti kendi aday ve logosuyla seçime  giriyor. Kütahya’da daher parti müstakil olarak kendi aday ve logosuyla seçimlere giriyor. 31 Mart Yerel Seçimlerinin sonuçları şimdiden merak konusu.

31 Mart Seçimlerinin ülkemiz, milletimiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

***

Yazı hayatımız elbette 5 yıldan ibaret değil. Gazete KIRKÜÇ’ ten önce Ramazan Aydemir yönetiminde olduğu dönemde Medya Kütahya gazetesinde de 4 yıla yakın düzenli olarak haftalık yazılarımız yer aldı. Dolayısıyla son 9 yıldır kesintisiz yazmaya çalışıyoruz.

Geçmişte, ofset baskıların henüz Anadolu’da olmadığı, gazetelerin kurşun dökme harflerle hazırlandığı yıllarda Kütahya Postasında da KIRKÜÇ’ ün usta kalemi Yusuf Koç ağabeyle yine birlikte yazmıştık.

Allah sağlık ve ömür verdiği sürece yazmaya..  Evlerinize, işyerlerinize, yazıhanelerinize misafir olmaya niyetliyiz.

***

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Anadolu’da gazeteci olmak, gazete çıkartmak dışarıdan göründüğünün aksine çok zor ve zahmetlidir. Hem masa başında, hem de sahada koşturmak zorundasınız. Kısıtlı şartlar altında bu işi yapan tüm basın mensubu arkadaşlarımı cân-ı gönülden kutluyorum. Allah yâr ve yardımcıları olsun.

Bu vesile ile mesleğini gece gündüz.. Kışın ayazında, yazın sıcağında fedakârca yapmaya çalışan, koşturan, ter döken, emek veren basın mensubu arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyor..  Sevdikleri ve sevenleriyle birlikte sağlık, mutluluk, huzur ve başarılar diliyorum.

Sağlık ve esenlikle, daha nice güzel yıllarda buluşmak duâ ve dileğiyle..

Allah’a emanet olun.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *