ÇOCUK KOSTÜMLERİNİN AMAZON GİRİŞİMCİSİ

207

Yaşadığı maddi manevi tüm zorluklara rağmen işini sıfırdan inşa eden Jojo Boutique Şirketinin Sahibi Seda Özger, Kütahya’dan yaptığı üretiminle dünyanın dört bir köşesine çocuk kostümleri tasarlıyor. Özger, kendisine “kadınsın yapamazsın” diyenlere git gide büyüttüğü işine dört elle sarılarak cevap verdi.

Yaşadığı tüm zorluklara rağmen işini sıfırdan inşa eden Jojo Boutique Tekstil Aksesuar ve Mobilya İthalat İhracat Limited Şirketi Sahibi Seda Özger, Kütahya’dan yaptığı üretiminle dünyanın dört bir köşesine çocuk kostümleri tasarlıyor.

BEBEĞİ İLE TERK EDİLDİ

0-14 yaş çocuk kostümleri tasarlayan Jojo Boutique Tekstil Aksesuar ve Mobilya İthalat İhracat Limited Şirketinin Sahibi Seda Özger Başarı hikayesini GAZETE KIRKÜÇ’e anlattı. Bu hayatta hiçbir şeyin kolay olmadığını en zor yoldan öğrendiğini ifade eden Özger, serüveninin sadece maddi değil manevi eksiklilerle başladığına değindi. 2015 yılında kendine bir iş kurmak istediğinde hamile olduğumu öğrene Özger, “Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yaşıyordum. Çevremdekiler küçük bir yerde bir kadının iş kurmasına alışık değildi ve benimle alay ederek küçümsediler. Yine de yılmadan ilk adımları attım yavaş yavaş işlerimi ilerletmeye çalışırken eşim 18 aylık bebeğimizle beni annemin evine gönderdi. Üzerinden 2 sene geçmişti ki kendisini kaybettik. Artık babası olmayan bir çocuk büyütecektim çocuğumla birlikte işime daha çok sarıldım.”ifadelerini kullandı.

DÜNYANN HER YERİNE KOSTÜM GÖNDERİYOR

Para kazanıp çocuğuna ve kendisine bakmak için büyük bir gayret gösterdiğini ifade eden Özger, sosyal medya üzerinden pazarlama dersleri aldı. Daha sonra Kütahya’da dikiş dikmeyi öğrendiğini annesi ile birlikte çocuklara kostümler hazırladı. Sonunda Jojo Butik Limited Şirketini kurmayı başardığını ifade eden Özger, şu anda Çin’den Amerika’ya, Avrupa’dan Avustralya’ya kadar dünyanın her yerine kostüm gönderiyor.

YAPAMAZSIN DİYENLERE İNAT İŞİNİN BAŞINDA

Yaşadığını bunca zorluğa rağmen işine dört elle sarıldığını ifade eden Özger, hedefinin hep daha fazla büyümek ve sürekli kendini geliştirmek olduğunu vurguladı. Çocuğuna hem baba hem anne olmak için çıktığı bu yolda bir iş sahibi de olduğunu belirten Özger, iş hayatının tüm zorluklarına göğüs gerdiğini yolun devam ettiğini belirtti. Özger, kendisine kadın olduğu için yapamazsın diyenlere, değersiz görenlere beni görenlere işinin başında olarak cevap verdiğini vurguladı.

‘YALNIZ BİR KADIN İÇİN HAYAT ZOR’

Jojo Boutique Tekstil Aksesuar ve Mobilya İthalat İhracat Limited Şirketi Sahibi Seda Özger, kadın girişimcilere ve girişimci adaylarına ilham olan öyküsünü anlattı. Hamileyken terk edildikten sonra eşinin vefatı ile üzerinden acı bir rüzgar estiğini ifade eden Özger, “Annem çocuğumun babasız kalmasından ötürü çok üzülüp bize yardım etmeye karar verdi. Bir süre düşünüp taşındık dikiş yapıp satmayı düşündük. KOSGEB’e başvurdum ancak küçük bir memlekette eşini kaybedip çocuğumla kalmak insanların bakış açısına göre sakıncalıydı sürekli üzücü laflara maruz kalıyordum üstelik çocuğum iyi bir eğitim alması da gerekiyordu. Bunların yanında işimi de büyütmek istiyordum bu yüzden Eskişehir’e taşındık.” İfadelerini kullandı.

‘HAYATIMIZLA TEHDİT EDİLDİK’

Forkids Tekstil’i Eskişehir’de şahıs şirketi olarak kurduğunu dile getiren Özger, “Hayat bana iyi davranmadı ve bu sefer babamla büyük sorunlar yaşadık. Kadın olmamız başkalarının gözünde bizi sürekli geri atıyordu. Hem bununla hem geçim sıkıntısıyla sarsılıyoruz. Bu süreçte hayatımızla dahi tehdit edilip korkutulurduk. Bir gece her şeyi bırakıp Kütahya’ya erkek kardeşimin yanına taşınmak  zorunda kaldık.” Dedi. Bu süreçte sürekli maddi zorluklar yaşadıklarını dile getiren Özger, birinkilerinin ellerinden defalarca gittiğine değindi.

‘ARTIK KİMSEDEN KORKMUYORDUM’

Bu arada dikiş yapmayı öğrenen Özger, uluslararası satışlara başladığını ifade etti. Dünyanın birçok noktasına bir tane de olsa ürün yolladıklarını açıklayan Özger, “Gönderdiğimiz her yerden fotoğraflar geldi. Elbiselerimi giyen miniklerin gülümsemeleri ve mutluluktan parlayan gözleri mükemmel bir duyguydu, bu duygu her şeye değerdi. Artık kimseden korkmuyordum. En sonunda Jojo Butik Olarak Limited Şirketimi kurdum.” Şeklinde konuştu.

ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

100 TL’lik bir kumaş ile bugünlere geldiğini ifade eden Özger, hayatın kendisine yaşattığı tüm zorlukların aynı zamanda güçlü kalmayı öğrenmesini sağladığına değinerek bu yolda kendisine katkı sağlayan herkese teşekkürlerini sundu.  Kadın olmanın zorluklarını yaşarken kendine ait bir markayı sıfırdan inşa eden Sade Özger bugün dünyanın her yerindeki çocuklara tasarladığı kostümlerle ilham veriyor. Özger, Kasım ayında Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliği ile düzenlenen “Ege’nin Girişimci Kadınları” Ödül Töreninde İlham Veren Öykülerle Kadınlar Anlatıyor kategorisinde ödüle layık görülmüştü.  

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *