YONCALI MESİRE ALANI VE ŞEHİT UZMAN ONBAŞI MUHAMMED YILMAZ PARKI AÇILDI: KÜTAHYA’YA İKİNCİ MİLLET BAHÇESİ

213

Altyapısı ve üstyapısıyla birlikte tamamen yenilenen Yoncalı Mesire Alanı ve Şehit Uzman Onbaşı Muhammed Yılmaz Parkı’nın açılışını gerçekleştiren Başkan Işık, alan Millet Bahçesi gibi toplam 105 bin metrekare olduğunu açıkladı. Işık, “Yani ikinci bir Millet Bahçesini kuzey Kütahya’ya kazandırmış oluyoruz.” Dedi.

Kütahya Belediyesi, Yoncalı Mesire Alanı ve Şehit Uzman Onbaşı Muhammed Yılmaz Parkı’ndaki yenileme çalışmalarını tamamlayarak hizmete açtı. Tahsisi İl Özel İdaresi’nden Kütahya Belediyesine geçtikten sonra vakit kaybedilmeden başlanan çalışmalarla 105 bin metrekare alan üzerinde 10 bin metrekareye yakın yürüyüş yolu, 75 bin metrekare yeşil alan düzenlemesi, banklar, piknik masaları, barbeküler ve diğer donatılar tamamlanarak kullanıma sunuldu.

‘ŞEHİTLERİMİZİN ADINI YAŞATACAĞIZ’

2022 yılında belediyeye tahsisin ardından projeyle ihale sürecini başlatıldığını ifade eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, belediye meclisinden alınan kararla parkta Şehit Uzman Onbaşı Muhammed Yılmaz’ın adının yaşatılacağını belirtti. “Bugüne kadar unutulmuş, herhangi bir yere adı verilmemiş şehidimiz varsa parklarımıza, sokaklarımıza veya bulundukları mahalledeki yeni açılan alanlara onların da isimlerini vereceğiz.”ifadelerini kullanan Işık, şehitlerin adlarını yaşatmanın  kendileri için çok önemli bir görev olduğunu vurguladı.

KUZEY KÜTAHYA’DA AYNI BÜYÜKLÜKTE

105 bin metrekarelik büyüklüğüyle Yoncalı Mesire Alanı’nın ikinci bir Millet Bahçesi olarak bu bölgeye kazandırıldığı belirten Başkan Işık, “Bu alan belediyemize geçtikten sonra hızlı bir şekilde, yoğun bir çalışmayla açılışa hazır hale getirildi. Burada bulunan tuvalet, mescit, girişte bulunan hem otopark alanı hem de karavan parkı olarak düzenlenecek alanlar da hızla buraya kazandırılacak. Yaz sezonuna kadar tüm eksiklikleri tamamlayıp çok güzel bir alan olarak burayı açacağız. Alanın büyüklüğü 105 bin metrekare toplam. 30 Ağustos’ta cumhuriyetimizin ilanının 100. yılında açtığımız Millet Bahçemize denk bir bahçe burası. Orası da 105 dönümdü burası da 105 dönüm. Yani ikinci bir Millet Bahçesini kuzey Kütahya olarak adlandırdığımız bu bölgeye buranın yeniden düzenlenmesiyle kazandırmış oluyoruz. Burada yapılan imalatla ilgili yaklaşık 10 bin metrekarelik yürüyüş alanı yaptık. 79 adet oturma bankı, 70 adet çatılı piknik masası ve 72 adet çöp kovasını monte ederek burayı yaşanabilir bir alana dönüştürdük. Yoncalı Mesire Alanı olarak bildiğimiz bu alan ve şehidimizin adını verdiğimiz parkımızla beraber bu alanda 22×44 ebatlarında futbol sahası ve seyirciler için tribün inşa edildi. Yaklaşık 75 bin metrekarelik yeşil alanın tamamı elden geçirilerek şehrimize yakışır bir görünüme kavuşturuldu. Parkın sonundaki tarihi eserlerimizle beraber bütünleşecek şekilde diğer atıl alanların tamamını buraya katıp inşallah daha güzel hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

‘YONCALI ŞAHA KALKACAK’

Elektrikli otobüslerle ilgili yapılan yatırımlara değinen Başkan Işık, “Yoncalı’da makus talihi yenecek çok önemli, Türkiye’nin ilklerinden biri projeyi daha kazandırdık. ASELSAN’ın yıllarca üzerinde çalıştığı 12 dakika gibi kısa bir sürede şarj olan elektrikli otobüsler ve hızlı şarj istasyonudur. Bir istasyonumuzu buraya kurduk, bir istasyonumuzu da Zafertepe Mahallemize kurduk. İki istasyon arası 25 kilometre. Bu iki istasyon arasında toplu taşıma hizmeti vermek üzere beş adet elektrikli otobüsü belediyemizin imkânlarıyla şehrimize kazandırdık. 2024 bütçemizden de beş otobüs daha alıp bu iki güzide mahallemiz arasındaki 11 nolu hat üzerinde vatandaşımıza toplu taşıma hizmeti vereceğiz. Bu hizmeti de buraya getirince Yoncalı inşallah bundan sonra şaha kalkacak. Hem turizm tesislerinin ilavesi hem imar planında yapacağımız yeni düzenlemeyle 4-5 yıllık bir süre içerisinde Yoncalı hak ettiği, şehrimize ve Türkiye’ye değer katacak çok önemli bir turizm lokasyonu haline gelecek. Asıl amacımız burada termal sağlık turizmini canlandırmak.” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *