KÜTAHYA’DAN ANKARA’YA HİZMET YOLCULUĞU BAŞLADI

221

Milletin iradesiyle TBMM’de Kütahya’yı temsil etmek üzere seçilen 3 AK Parti, 1 MHP ve 1 CHP milletvekili mazbatasını aldı. Mazbata töreninde Cumhur İttifakı Milletvekilleri, Kütahya için birlik beraberlik mesajı verdi.

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçiminin ardından Kütahya’yı Türkiye büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) temsil edecek milletvekilleri mazbatalarını aldı.

‘GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR’

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Adil Biçer, “Bugünden sonra gün birlik günüdür. AK Parti Kütahya milletvekilleri olarak biz bu birlikteliği sağladık ve bundan sonra Kütahyamız için var gücümüzle çalışacağız ”dedi. Biçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 28 Mayıs seçimlerini de geride bıraktıktan sonra Türkiye Yüzyılı’nın Kütahya’nın Yüzyılı olacağını belirtti.

Kütahyalıların kendilerine büyük bir sorumluluk verdiğini belirten AK Parti Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, “Bu sorumluluğun bilinci içinde diğer milletvekilleri birlikte önümüzdeki dönem “ülkemiz ve Kütahya için ne yapabiliriz, şehrimize de katabiliriz?” çabası içinde olacaklarını vurguladı.

‘KÜTAHYA ŞAHLANACAK’

AK Parti Milletvekili Mehmet Demir, “29 Mayıs’tan itibaren tüm Kütahya olarak birlik beraberlik içinde Kütahya için yapılacak her güzel hizmette varız. Kütahya müsterih olsun üzerimize düşen her şeyi yapacağız önümüzdeki 5 yıllık önem Kütahya’nın ve Türkiye’nin şahlanışı olacak” dedi.

VEKİL ERBAŞ’DAN İSTİKRAR VURGUSU

İkinci mazbatasını alırken Kütahya için, Türkiye için bir önceki dönemde yaptıklarından daha fazlasını yapmak için gayret göstereceğini ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya’ya istikrar, birlik beraberlik, Cumhur İttifakı ve MHP dediği için çok teşekkür etti. 28 Mayıs seçimleri için tüm vatandaşları sandığa ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemeye davet eden Erbaş, “Tek kelimeyle şunu söylüyorum. İstikrar istikrar istikrar…” ifadelerini kullandı.

Mecliste Kütahya’nın sesi olmaya devam edeceğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ali Fazıl Kasap, “Söz veriyorum yine Kütahya’mızın ülkedeki tüm gariplerin öğrencilerin işçilerin hakkını savunmak için ter dökeceğim. Bu birinci mazbata. Pazartesi günü bir mazbata daha alacağız. 29 Mayıs’ta İstanbul’un Fethi gibi Çankaya’yı fethedeceğiz”şeklinde konuştu.

‘KÜTAHYA’YA YATIRIMLAR BEKLİYORUZ’

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçimi ile Kütahya’dan milletvekili seçilen beş milletvekili mazbatalarını Kütahya Adliyesi’nde aldı. İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Özgür Özgün, “14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçiminde Kütahya’da 3 AK Parti 1 MHP, 1 CHP olmak üzere milletvekili seçimi yapılmış oldu. Seçim sonuçlarının hayırlar getirmesini diliyorum” Dedi. Tüm vekillerin mazbatalarını aldığını ifade eden Özgün, Kütahya’nın hayırlı yatırımlar beklediğini belirterek tüm vekilleri hem Kütahya hem de Türkiye için hayırlı ve olumlu işlere katıda bulunmak üzere tebrik etti.

‘SEÇİMİ ERDOĞAN’IN ZAFERİYLE TAMAMLAYACAĞIZ’

14 Mayıs seçimleri ülkemize, milletimize, şehrimize hayırlı olmasını temenni eden AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, “Bugün itibariyle 3 AK Partili arkadaşımızı milletvekili olarak Ankara’ya gönderiyoruz” Dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin henüz tamamlanmadığını ifade eden Önsay, “28’inde de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferiyle meseleyi tamamladığımız önümüzdeki 5 yıl hem şehrimiz, hem ülkemiz, hem de dünya coğrafyası adına yeni bir hizmet yolculuğu başlayacak.” İfadelerini kullandı.  

Hedeflerinin Türkiye Yüzyılını gerçekleştirmek olduğunu ifade eden Önsay, AK Parti Kütahya kadroları olarak Türkiye’ye Yüzyılı içerisinde Kütahya Yüzyılını gerçekleştirmeyi hedefiyle şehri daha iyi bir noktaya taşıyacaklarını vurguladı.

‘ŞEHRİMİZ İÇİN GEREKENİ YAPACAĞIZ’

Mazbatasını Adalet Komisyonu Başkanı Savaş Tek’in elinden alan AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, “Seçim sonrası üç AK Parti milletvekili olarak meclise girmenin ve mazbatalarını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizi destekleyen desteklemeyen tüm seçmelere teşekkür ediyoruz şehrimiz için her ne gerekiyorsa milletvekili arkadaşlarımızla bunu gerçekleştireceğiz.” Dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin seçim kanununda kaynaklı yüzde 50 artı 1 oranı sağlanamadığı için ikinci tura kaldığını belirten AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, milletvekilliği seçiminde Kütahyalı hemşerilerinin kendilerine 3 milletvekili ile mecliste temsiliyet hakkı verdiğini ifade etti.  Seçimin sağduyuyla geçmesi sebebiyle teşekkür eden Bayırcı, mazbatasını3. Ağır Ceza Başkanı Mustafa Başarı’nın elinden aldı.

İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Özgür Özgün’ün takdim ettiği mazbatasını alan AK Parti Kütahya Mehmet Demir, 28 Mayısta yapılacak olan seçimin ardından Pazartesi günü Türkiye ve Kütahya Yüzyılının başlayacağını vurguladı.

‘BU BİNA DEMOKRASİ MÜZESİ OLMALI’

Mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Özgür Özgün elinden alan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “14 Mayıs’ta gerçekleşmiş seçimlerde MHP adına Kütahya’dan milletvekili seçildim. Bize bu görevi veren başta Kütahya halkına ve aziz Türk milletine çok teşekkür ediyorum. Bütün parti olarak mazbata almak için buradayız. İnşallah bu mazbata ile vatanımıza milletimize Kütahya’ya güzel işler yapar göğsümüz dik buralarda ayrılırız.” Dedi. Tüm adalet camiasına teşekkürlerini bildiren ve seçimin en ufak bir problem yaşanmadan tamamlandığını ifade eden Erbaş, “Ben içinde bulunduğumuz binanın Demokrasi Müzesi haline getirilip şu anda inşaatı devam eden adliye binamıza da eklemeler yaparak kapasitesinin yüzde 50 artırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada kendi girişimlerimizi inşallah Cumhur İttifakı arkadaşlarımızla birlikte yapar güzel bir adliye binası da kazandırmış oluruz.” İfadelerini kullandı.

‘SÖZ VERİYORUZ BİRİNCİ DE OLACAĞIZ’

Mazbatayı almasında emeği geçen fedakar kadın kolları üyeleri başta olmak üzere herkese teşekkür eden CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, şu ifadeleri kullandı. “46 yıl sonra 2. Parti olduk, 1. Parti de olacağız söz veriyoruz. Bir önceki seçime göre 20 bin oy artışımız oldu her türlü badireye ve engellemeye rağmen Kütahya’da büyük bir başarı kazandık. Bir iktidarı, saray rejimini dize getirdik. Bu mazbatanın bir benzerini Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’na kazandırmak için yola çıkıyoruz.” Kasap’a mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Özgür Özgün verdi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *