‘DEMOKRAT PARTİ ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞACAK’

258

Türk siyaset sahnesinde 78. Yılını dolduran Demokrat Parti’nin demokrasinin Türkiye’deki başlangıcı olduğunu belirten Demokrat Parti Kütahya İl Başkanı Hakkı Yağız, “İnanıyorum ki partimiz, çok kısa zamanda dağılmış olan oylarını geri alarak eski günlerine kavuşacaktır.” İfadelerini kullandı.

‘DEMOKRASİNİN BAŞLANGICI OLDU’

Demokrat Parti’nin kuruluşunun 78. Yılı Demokrat Parti İl Başkanlığında coşkuyla kutlandı. 7 Ocak 1946’da kurulan Demokrat Parti’nin çok partili hayata geçişin başlangıcı olduğunu ifade eden Demokrat Parti Kütahya İl Başkanı Hakkı Yağız, dolayısıyla aslında demokrasinin Türkiye’de başlangıç tarihi olduğunu belirtti.

‘KIRATIN GENÇ SÜVARİSİ GÜLTEKİN UYSAL’

Demokrat misyon ve hizmet hareketinin Demokrat Parti ile başladığını ifade eden Yağız, “Adalet Partisi, Doğruyol Partisi, Anavatan ile devam etmiştir. Şehit Başvekilimiz Adnan Menderes, rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal, Sūleyman Demirel bu misyonun unutulmaz liderleri olmuşlardır. Günümüzde de bu bayrağı kıratın genç süvarisi liderimiz Sayın Genel Başkanımız Gültekin Uysal taşımaktadır.” İfadelerini kullandı.

‘KÖYDEN KENTE HİZMETİ OLAN KÖKLÜ BİR ÇINAR’

2007 de Anavatan ve Doğruyol Partisinin birleşmesiyle Demokrat Parti’nin ikinci kez siyaset sahnesinde yerini aldığını hatırlatan Yağız, “Demokrat Parti geçmişten bugüne Türkiye Cumhuriyetinin 50 yılına damga vurmuş köyünden kentine hizmeti olan köklü bir çınardır. Bizler bu misyonun temsilcileri olarak halka hizmeti hakka hizmet edinip bu düsturla görev almaktayız. İnanıyorum ki çok kısa zamanda dağılmış olan oylarını geri alarak eski günlerine kavuşacaktır. Demokrat Parti bu hedefi kendine dert edinmiş bir partidir. Bu vesile ile Ulu çınarımız Demokrat Partimizin 78.yılını kutlayarak 2024 yılının ülkemiz demokrasisinin taçlandığı bir yıl olmasını dilerim.” Şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *