PAZARA YAPILAN HİZMET KÜTAHYA’YA YAPILIYOR

253

Merkez Pazar yerinde tezgah açan esnaf düzenleri bozulduğu için yeni Pazar yerinin bir an önce açılmasını talep ederken Kütahya Sebzeciler ve Pazar Yerleri Esnaf Odası Hakan Akdaş, yaşanan zorluğun hem vatandaşı hem esnafı mağdur ettiğini belirtti. Akdaş, “Pazar yerlerine yapılan hizmet sadece pazarcıya değil; Kütahya’yadır.” Dedi.

Cumartesi ve Çarşamba günleri Kütahyalı vatandaşların alışveriş yaptığı merkez pazar yerine, yeşil alan yapılması kararının ardından pazarcı esnafı uzun zamandır yeni yerlerine kavuşmayı bekliyor. Kütahya Sebzeciler ve Pazar Yerleri Esnaf Odası Hakan Akdaş, ve Pazar esnafı mevcut durumun yaşattığı sorunları aktardı.

Merkez Pazar yerindeki inşaat sebebiyle Çarşamba ve Pazar günleri, tezgahlarını Pazar yeri çevresine kuran Pazar esnafı ve yaşadıkları zorluğu anlattı. Kütahya Sebzeciler ve Pazar Yerleri Esnaf Odası Hakan Akdaş ise Pazar yerindeki son duruma dair açıklamalarda bulundu.

Merkez Pazar yerinin katlı otoparkın arka tarafına taşınacağını ifade eden Hakan Akdaş, “Park hemen hemen bir aya kadar tamamlanır diye tahmin ediyoruz. Oralar bittikten sonra temel atmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Pazarın şu an kurulduğu yerde hem vatandaşın hem de Pazar esnafının sorunlar yaşadığını belirten Akdaş, “Biz her zaman için şunu diyoruz. Pazara yapılan hizmet sadece Pazara pazarcıya değil; aynı zamanda Kütahya’yadır. Çünkü bunu sadece pazarcı kullanmıyor. Halk da kullanıyor.” Dedi.

HEMEN YAPILACAK DENDİ BİR YILI GEÇTİ

“Pazar yeri hemen yapılacak, 6 ayda bitecek” denilmesinin üzerinden bir sene geçtiğine dikkat çeken Hüseyin Gülnar, satış yaparken büyük zorluk yaşadıklarına, esnafın da vatandaşın da mağdur olduğuna değindi.

Pazar yeri konusunda en başından beri tutarsız davranıldığına değinen Pazar esnafından Osman Özpınar, Pazar yerinin önce yıkılmayacağı, sonra yerine aynısının yapılacağı en son yıkılıp aynı yere yapılmama kararı alındığını vurguladı. Özpınar, özellikle yağmur yağdığında pazarda gelenin yaşanan sıkıntılara şahit olduğunu söyledi.

 ‘DÜZENİMİZ BOZULDU ESNAF ARTIK TEZGAH AÇMIYOR’

Daha önce tezgah açan 500 esnafımız varsa aşağı yukarı 200’ünün yani yarısına yakınının artık pazara çıkmadığını belirten Ayhan Ceyhan, “Düzenimiz bozuldu. Üstümüz açık, yerlerimiz dar. Müşteri bu rampaları çıkmak istemiyor.” Dedi.

Merkez Pazar yerinin eski yerine yapılmadığını ifade eden Hakan Akdaş, otoparkın arka tarafında iki katlı bir Pazar yeri yapılacağını belirtti.

‘İSTER İSTEMEZ SIKINTI YAŞANIYOR’

Esnaf zorluk yaşadığına vurgu yapan Akdaş, “Özellikle hava şartları sebebiyle; yani yazın sıcakta, kışın soğukta kar yağmur yağmurdan dolayı ister istemez bir sıkıntı yaşanıyor. Bunu sadece esnaf değil vatandaş da yaşıyor.” Dedi. Pazaryerlerinin sadece pazarcılara değil vatandaşlara da hizmet ettiğini belirten Akdaş, “Bunun örnekleri her Pazar yerinde var. Biz pazarı bıraktıktan sonra birçok insan oraları otopark olarak düğün salonu olarak kullanabiliyor.” İfadelerini kullandı.

‘MÜŞTERİ DE ŞİKÂYETÇİ’

İlk toplantıdan beri Pazar yerinin değişmesine karşı olduğunu aktaran Pazar esnafından Osman Özpınar, “Pazar yerimizin bulunduğu alan hala duruyor. Ne zamandır çivi çakılmıyor. Buraya sözde bina yapılmıyordu izin verilmiyordu. Şu anda hala betonlar görüyoruz.” Dedi. Sadece esnafın değil mahalle sakinlerinin de şikâyetçi olduğunu dile getiren Özpınar, “Buranın ayakta kalmasının sebebi memurların tatilinde buraya yoğun olarak gelmesi. Memurlar geldiği için kaliteli mal da çok satılıyordu burada. Herkes şikâyetçi.” Şeklinde konuştu.

‘YERİMİZ DEĞİŞTİ PAZARIMIZ ÖLDÜ’

Yerleri değişti için pazarlarının ölü olduğunu belirten Ayhan Ceyhan, “Yerlerimiz dar. Müşteri de düzensizlikten şikâyetçi. Esnaflar arasında münakaşa oluyor. Daha dün vardı. İleri gitmekten geri gelmekten çoğu kişinin de durumu bozuldu.” İfadelerini kullandı.

‘YAĞIŞTA VATANDAŞ PERİŞAN OLUYOR’

Büyük zorluklar yaşadıklarını dile getiren Hüseyin Gülnar, “Bizim hepimizin tezgah açtığı yer belliydi.  Bir yağmur yağdığında siz buraları bir görseniz yarım metre su doluyor. Vatandaş yarım metre suyun içine girmek zorunda kalıyor.” Dedi. Hem vatandaşın hem de kendilerinin mağdur olduğunu belirten Gülnar, esnafın hava yağışlı olunca en azından çadırların altına geçtiğini ama vatandaşın çok daha perişan olduğunu iletti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *