‘TÜRK DÜNYASINI TÜRKİYE SAHİPLENDİ BİZ DE SAHİPLENDİK’

456

Türk Dünyası Mühendisler Mimarlar Birliği Kütahya Şubesi 2024 Yılı İlk İstişare ve Faaliyet Toplantısında 2024 yılında yapılacak faaliyetler planlandı. Kütahya’ya dair birçok projelerinin yavaş yavaş hizmete döneceğini ifade eden Kütahya Şube Başkanı ve Devlet Sanatçısı Abdurrahman Yıldız, Türk dünyasını Türkiye sahiplendi biz de sahiplendik.” Dedi.

İLK TOPLANTIYA YOĞUN KATILIM

Türk Dünyası Mühendisler Mimarlar Birliği Kütahya Şubesi 2024 Yılı İlk İstişare ve Faaliyet Toplantısı büyük bir katılımla Sarı Konak Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirildi. Sarı Konak Kültür evinin Restoranında ikram edilen, geleneksel tavuklu tiritten sonra Mühendis Burak Başer’ in hazırlamış olduğu 2023 yılı Türk Dünyası Mühendisler Mimarlar birliği Genel Merkezinin Faaliyet Raporları ve 2023 yılı Kütahya Şubesinin faaliyetleri incelendi. Ardından 2024 yılında Genel Merkez ve Kütahya Şubesi olarak Planlanan faaliyet raporları görüşüldü.

Kütahya Şubesi Faaliyet Raporlarında, 5 Ocakta Genel Merkez genişletilmiş yönetim ve danışma kurulu toplantısına katıldıklarını ifade eden Kütahya Şube Başkanı ve Devlet Sanatçısı Abdurrahman Yıldız, 2024 yılı genel merkez tarafından düzenlenecek faaliyetler ve planlar hakkında bilgilendirme yapıldığı ve Şube faaliyetleri hakkında genel merkez yöneticileri ile istişarelerde bulunulduğunu ifade etti. Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’un misafirperliğiyle onurlandıklarını dile getiren Yıldız, “Milletimiz ve Memleketimiz hakkında gerekli istişarelerde bulunduk. Kendisi şubemiz tarafından planlanacak faaliyetlerde müsaitlik durumuna göre katılabileceği ve desteklerini esirgemeyeceğini belirtti ve ilk müsaitlik zamanda Şubemize ziyaret sözünü aldık.” Şeklinde konuştu.

KÜTAHYA KÜLTÜR SANAT

OLİMPİYATLARI DÜZENLENECEK

Toplantıda 2024 yılında yapılması planlanan faaliyet önergeleri de değerlendirildi. Kütahya ve Ankara Şubesinin ev sahipliği yapacağı Kütahya Kültür & Sanat Olimpiyatının düzenlenmesine karar verildi. Yurt içi ve yurt dışı gezileri, Kadın Kollarının Toplum yararına konulu faaliyet düzenlemeleri değerlendirildi.

Kütahya Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenecek ve Şube sponsorluğunda Sarı Konak Kültür Evinde Yöresel Türk Mutfağı Kursunun açılması, daha önce projelendirilmiş Kütahya’da boşa akıtılan suların geri dönüşümle tekrar kullanılmasını amaçlayan projenin Belediye ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte faaliyete geçirilmesi gündeme alındı.

Kütahya’daki Dernek &Sivil Toplum Örgütleriyle Tanışma Toplantılarının düzenlenmesi kararlaştırıldı. Kıbrıs Cumhurbaşkanı ve Onursal Başkan Ersin Tatar’ın önerisiyle, Kıbrıs Kapalı Maraş Bölgesinde Kütahya Şubesi önderliğinde Kültür kompleksi ve Misafirhane kurulması için yer tespiti ve planlamaların yapılması değerlendirildi.

‘HEDEFLERİMİZİ YAVAŞ YAVAŞ

HİZMETE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ’

Faaliyet raporları ve yapılması planlanan faaliyet önerilerinin ardından Kütahya Şube Başkanı ve Devlet Sanatçısı Abdurrahman Yıldız, misafirlerine seslendi. Toplantıların Kütahya gezekleri gibi her düzenleneceğini ifade eden Yıldız, “Milli yemeklerimizi geliştireceğiz. Kütahya’mızın höşmerimini konak olarak ön plana çıkaracağız, Kütahya’nın yemek kültürü zenginliğine katacağız. Milli yemeklerimizin içerisinde yer alacak. Kütahya’mız içinde özel çalışmalarımızın içinde boş akan sular ile ilgili projelerimiz var. Termallerimizden nasıl daha iyi faydalanılır? Bunlar adına çalışmalar yapacağız. Mesela kışın gelen Avrupalılar güneş görmedikleri için hasta oluyorlar. O hastalık sigortasıyla Türkiye’de rahat bir şekilde tedavilerini olabiliyorlar. Onları Kütahya’ya çekmek gibi ulusal yerel projelerimiz var. Bu hedeflerimizi yavaş yavaş hizmete dönüştüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

‘SAĞLIĞI ÖN PLANA ÇIKARACAĞIZ’

Konağın kapılarını dışarıdaki grup randevularına da açtıklarını ifade eden Yıldız,  “Tuz odasında da, kahvelerimizle, yemeklerimizle de gruplara hizmetlerimizi veriyoruz. Kütahya’da tuz odası olan tek konak bizim konağımız. Bununla birlikte biz sağlığı ön plana çıkaracağız. Kütahya’nın milli ve unutulmuş yemeklerini gün yüzüne çıkarmak adına halk eğitimle de ortak bir çalışmamız var.  Türk dünyası dediğini zaman herkes katkı vermeye çalışıyor. Bilhassa kamu kurumları, tabi Cumhurbaşkanımızın aksakallılara verdiği önem Binali Yıldırım Bey’in bu işin içinde olması gibi önemli faktörler var. Türk dünyasını Türkiye sahiplendi biz de sahiplendik.” Şeklinde konuştu.

‘A’DAN Z’YE DESTEK VERİRİZ’

Bu kadar güzel bir konakta Türk Dünyasının hizmet verecek olması ve Türk dünyasının Türkiye’de de ses getirmiş olmasının her türlü takdire şayan olduğunu vurgulayan İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, “Marifet iltifata tabi. Allah nasip ederse bir sonraki etkinliği de talibiz. Biz ev sahipliği yapmayı çok arzu ederiz.” Dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak burada olmaktan mutluluk duyduklarının altını çizen Ünal, A’dan Z’ye kadar ne tür bir katkıları olacaksa yapacaklarını belirtti.

Toplantıya, Kütahya  Çevre Şehircilik Müdürü İbrahim Çatladan, İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, kurum yöneticileri, akademisyenler, Kütahya’da hizmet veren çok sayıda firma, STK temsilcileri, mimar, mühendisleri, çini sanatçıları, el sanatları ustaları, iş insanları katıldı. Her ay düzenlenecek olan yemekli toplantıların ikincisini İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Ünal üstelendi. Toplantı dilek ve temenniler eşliğinde sona erdi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *