FRİG TANITIM MERKEZİ AYNI ŞEKİLDE İŞLEYECEK

199

Frig Tanıtım Merkezi’nin özelleştirilmemesi ile Kütahya’nın tanıtım hizmetlerinin geri kalmayacağını vurgulayan Musa Işın, “İhale ile 4 buçuk milyon zarardan kurtulduk, ayda 100 bin liraya yakın gelir elde ettik. Merkezde şu ana kadar ne hizmet yapıldıysa aynı şekilde devam edecek” şeklinde konuştu.

Kütahya Valisi Musa Işın basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda Frig Tanıtım Merkezi’nin akıbeti hakkında bilgi verdi.

‘YILLIK ZARARI 4 BUÇUK MİLYON LİRA’

Devletin lokanta, otel gibi tesisleri işletmede sorunlar yaşadığını ifade eden Musa Işın, “Frig Tanıtım Merkezi’nin bize yıllık zararı 4 buçuk milyon lira.” Dedi. Frig Tanıtım Merkezi için ihaleye çıktıklarını açıklayan Musa Işın, “Aylık 97 bin lira aylık ihale ettik. 4 buçuk milyon zarardan kurtulduk. Ayda da bize 100 bin liraya yakın bir para geliyor. İşletmecilik mantığı böyle. Zarardan kurtulduğunuz gibi para kazanıyorsunuz.” İfadelerini kullandı.

ŞARTIMIZI BÖYLE BELİRLEDİK

Frig Tanıtım Merkezi’nin özelleştirilmemesinin hizmetlerin geri kalacağı anlamına gelmediğini vurgulayan Musa Işın, “Biz buranın ihalesini yaparken; şu ana kadar olan işleyiş ne ise onun korunması maddesini de sözleşmeye koyduk. Şartnamemize koyduk. Ona göre sözleşmemizi yaptık.” Dedi. Bu konuda herhangi bir eğriye gidiş olmayacağını dile getiren Işın, şu ana kadar Frig Tanıtım Merkezine tanıtım açısından ne hizmet yapıldıysa; kim alırsa alsın oradaki hizmetin devam ettirileceğini vurguladı.

3D TANITIM MERKEZİ DE TAŞINMAYACAK

Merkezin olduğu gibi korunacağının altını çizen Işın, “Oranın bugüne kadar işlevi neyse onu yapıyoruz. Orada 4 buçuk milyon zarar etmek yerine bir ondan kurtulalım dedik. Olduğu gibi bütün şartlarıyla bugüne kadar işletme şartları nasıl çalıştıysa yine öyle çalışsın. Eşyalarımızı almıyoruz oradan.” Şeklinde konuştu. Merkezdeki yapının aynen devam ettirileceğine değinen Işın, 3D tanıtım merkezinin de taşınmayacağını açıkladı.

‘HAYRIN OLDUĞU YERDEYİZ, ŞERRİN İSE KARŞISINDAYIZ’

İhale sürecine dair de bilgi veren Vali Işın şu ifadeleri kullandı: “Burada ihaleye giren bir arkadaşımız bataklık diye tabir ettiğimiz yerlerde işler yapan birinin adına girmiş. Bunu tespit ettik. Biz de buna geçiş vermiyoruz. Başkasının adına girip de burada çirkeflik yapmak, pislik yapmak isteyenlere hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğiz. Bizim içim aile değerlerimizi sosyal değerlerimiz çok önemli. Biz Kütahya huzuru biçin buradayız. Kütahya’nın aleyhine olan hiçbir şeye izin vermem. Kütahya için toplum ve kamuoyu açısından ne yapılması gerekiyorsa biz hep beraber onu yapacağız. Ben kötülük yapmak için değil iyilik yapmak için gelmiş bir insanım. Benim burada görevlendirilme sebebim bir hayra sebep olmak. Nerede bir hayır varsa oradayız, nerede bir şer varsa suç kötülük varsa onun da karşısındayız. Buradaki hayır hizmetler devam ettiyse bizimle de her zaman devam edecektir.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *