‘HATALAR SÜRERSE BU TERÖR BİTMEZ’

159

Baş tutanın, başı kesilmedikçe terörün bitmeyeceğini belirten Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetim Derneği Başkanı Asım Okat, şehit sayılarına göre değil, her Şehit haberinde toplumsal kucaklaşmanın şart olduğunu belirtti. Okat, “90’lı yıllarda şehit ve gazi verilirken o yıl doğan çocuklar bugün şehit. Bugün doğan çocukları da şehit vermemek için tedbir şart.”dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinden ülkenin yüreğine kor düşüren 20 günde, 21 şehit haberinin ardından basın açıklamasında bulundu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi, son zamanlarda yaşanan terör eylemlerinin ardından basın açıklamasında bulundu.  Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetim Derneği Başkanı Asım Okat tarafından yapılan basın açıklamasına gaziler ve dernek üyeleri de katıldı.

Şehit olan askerlerin ailelerine Allahtan sabır, yaralanan ve tedavileri devam eden askerlere acil şifalar dileyen Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetim Derneği Başkanı Asım Okat, Yüce Türk Milletine başı sağlığı temennisinde bulunarak sözlerine başladı.

‘ZAMANI GELDİ DE GEÇİYOR’

Her canın kutsal olduğuna dikkat çeken Okat, “Artık Şehit sayılarına göre değil, her Şehit haberinde toplumsal kucaklaşmanın, birlikte tepki vermenin zamanı geldi de geçiyor.” Şeklinde konuştu.

Baş tutanın, başı kesilmedikçe bu terörün bitmeyeceğini belirten Asım Okat, “Abdullah Öcalan idam edilmedikçe bu terör bitmez. Siyasi uzantıları mecliste oldukça bu terör bitmez. Küçük siyasi menfaatler için Şehit ve Gazi gibi kutsal değerleri kullanmak ile bu terör bitmez. Devletin Ülkesi ve Milletiyle Bölünmez bütünlüğüne kast edenlerin ömür boyu siyaset yapmasına engel olunmaz ve tüm mal varlıklarına el konulmazsa terör bitmez. Terör ve teröristi destekleyen iç ve dış mihrakların bataklıkları temizlenmedikçe bu terör bitmez. Devletin Ülkesi ve Milletiyle bölünmez bütünlüğü çatısı altında siyasi duruşlarınızı bir kenara koyup tek yumruk olmadıkça bu terör bitmez, Kısaca ve özetle aynı hatalar yapılmaya devam edilirse terör bitmez.” İfadelerini kullandı.

‘O YILLARDA DOĞAN ÇOCUKLAR BUGÜN ŞEHİT’

1990’lı yıllarda o dağlarda mücadele ederken şehit ve gazi verilirken o yıl doğan çocukların bugün şehit verildiğini aktaran Asım Okat, bugün doğan çocukları da şehit vermemek için tedbirin şart olduğunu vurguladı.

ALÇAK SALDIRILAR 40 YILDIR SÜRÜYOR

Hiçbir insani ve ahlaki değeri olmayan, 40 yıldır alçak ve kalleşçe saldırılarına devam eden PKK Terör Örgütünün cani yüzünü son olarak Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde gösterdiğini belirten Asım Okat, 22-23 Aralık 2023 günü 12 kahramanımızın ve 12 Ocak 2024 günü 9 kahramanımızın şehit edildiğini hatırlattı.

‘BÜYÜK ACIYLA YANDIK KAVRULDUK’

Terör örgütünün menfur saldırılarını lanetleyen Asım Okat, “Şehit olan askerlerimizin ailelerine Allah sabırlar ihsan etsin. Yüce Türk Milletinin başı sağ olsun. Yaralanan ve tedavileri devam eden askerlerimize rabbimden acil şifalar dileriz Bu topraklar ilelebet bize vatan olsun diye 21 yiğidimizi daha toprağa vermenin yüreklerimize düşen acısını yaşıyoruz. 21 Vatan evladı Şehit oldu. 21 Can, evlat, ana, ocak, kardeş, baba…21 Yiğit! Bu büyük acıyla yandık kavrulduk, Tüm Türkiye yüreğinde hissetti.” Şeklinde konuştu.

‘SOSYAL MEDYADA AL BAYRAĞIMIZI SİYAH YAPMAYALIM’

Üzüntümüz kadar öfkemizin de büyük olduğunu vurgulayan Okat, ateşin düştüğü yeri değil, tüm Türkiye’yi yaktığını belirtti. Şanlı ay yıldızlı bayrağımızın al rengi şehitlerin kanından aldığına dikkat çeken Okat, vatandaşlardan sosyal medyada tepki vermek, yas tutmak adına al bayrağı siyah yapmamalarını rica etti.

‘VATAN SON ŞAHİDİNİZ GAZİLERE EMANET’

Rabbim Mehmetçiğimizin ve güvenlik kuvvetlerimizin ayaklarına taş değdirmesin duasında bulunan Asım Okat, “Her şeyimizi sizlere borçlu olduğumuz aziz Şehitlerimiz; mübarek kanlarınızla yoğurduğunuz bu kutsal toprakların bağrında rahat uyumanız için sizlerin son şahitleri olan biz Gaziler ölene kadar,  bizlere emanet ettiğiniz Vatanımızı, Bayrağımızı, Mukaddesatımızı bizden sonra gelecek nesillerimize namahrem eli değdirmeden, hiçbir kişisel menfaat gözetmeksizin koruyarak teslim edeceğimize söz veriyoruz. Ruhunuz Şad, Mekânınız cennet olsun. Ne mutlu Türküm diyene” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *