HİÇ İHTİYAÇ DUYMAMAK DİLEĞİYLE; KONTEYNERLAR OLASI DEPREME HAZIRLANIYOR

333

DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi ile 112 Kütahya Acil Çağrı Merkezi’nin arasındaki boş alana olası bir depremde kullanılmak üzere binlerce konteyner sevk edildi. Deprem anında Kütahyalılara çatı olacak 2bin 500 konteyner alanda hazır bekletilirken sayısının 5 bin’e kadar çıkacağı öğrenildi.

Bir deprem ülkesi olan Türkiye ve bir deprem şehri olan Kütahya’da olası bir deprem ihtimaline karşı hazırlık yapılıyor.

DEPREM SONRASI BÜYÜK BİR İHTİYAÇ

6 Şubat depreminin yarattığı acıların silinmesi için tüm ülke seferber olurken; depremin ardından yaşanan konteyner ihtiyacı uzun süre gündemde kalmıştı. Tüm Türkiye’de depremzedelerin barınma ihtiyacını gidermek için başlatılan kampanyalara Kütahya da büyük destek verdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) olası depremlerde kullanılması amacıyla Kütahya’da DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi ile 112 Kütahya Acil Çağrı Merkezi’nin arasındaki boş alana konteyner sevkiyatı yapıyor.

Depreme tedbirleri kapsamından ihtiyaç halinde konteynırların kullanılması için birçok ilde depolama alanları oluşturuluyor. Depolama alanı bulunan iller konteyner sevkiyatı için ilk sıralara alınırken; Kütahya da bu şehirlerden biri oldu.

2 BİN 500 KONTEYNIR SEVK EDİLDİ

Şuana kadar alana 2 bin 500 konteynır sevk edildi. Sevkiyatın devam ederek toplamda 5 bini bulacağı öğrenildi.

Konteynerlerin hangi amaçla kullanılacağına dair meraklanan Kütahyalılar, deprem tedbir olarak yapılan hazırlığı takdirle karşıladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *