İYİ PARTİ İL BAŞKANI SUNEL, AK PARTİ İL BAŞKANI ÖNSAY’A HAK VERDİ: ‘SİZ İSTEMEDİNİZ HİZMET GELMEDİ’

144

AK Parti İl başkanı Mustafa Önsay’ın “Kütahya’da ak parti vermedikçe kimse bir şey alamaz.” Sözlerini hatırlatan İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, “Siz AK Parti olarak vermediğiniz için mi Şehir Hastanesi yapılmadı, hızlı tren gelmedi? Siz istemediğiniz için mi bu millet asgari ücretle geçinmeye çalışır hale geldi?” sorularını yöneltti. 

İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, basın toplantısı düzenledi. AK Parti Kütahya Belediye Başkanı Adayı açıklaması sırasında AK Parti İl başkanı Mustafa Önsay’ın “Kütahya’da ak parti vermedikçe kimse bir şey alamaz.” Sözlerine dikkat çekti.

Sadece bir cümleyi alarak değil tüm açıklamayı izleyerek değerlendirmelerde bulunduğuna değinen Sunel, İl Başkanı Önsay’ın çok haklı olduğunu vurguladı. Sunel, Önsay’a şöyle seslendi: “Siz AK Parti olarak vermediğiniz için mi Şehir Hastanesi yapılmadı, hızlı tren gelmedi? Siz istemediğiniz için mi bu millet asgari ücretle geçinmeye çalışır hale geldi? Milletin onca fabrikası siz istediğiniz için mi satıldı Siz istemediğiniz için mi bu memlekete stat yapılmıyor? Siz istemediğiniz için mi amatör sporda uğraşan insanlara saha yaptırmıyorsunuz?”

‘22 YILLIK DESTEĞİN SONUCU BU MU?’

Kütahya’da çocukların sabah kahvaltı yapamaz hale geldiğine değinen Sunel, “Yüzde 65’i asgari ücret ile geçinen Kütahya’da çocuklar okulda bir simitle bir ayran içemez hale geldi. Çocuğuna 20 lira harçlık veriyor. Simit olmuş 10, 12 lira. Çocuk evden aç çıkıyor, okula gidiyor simit de alamıyor. Siz istediğiniz için mi millet bu hale geldi? 22 yıldan beri AK Parti iktidar bu memlekette. 22 yıldan beri de Kütahyalı bu insanlar AK Parti’ye destek verdi. Bunun karşılığı bu mu olacaktı? Siz bu memleketi idare ederken sevdamız Kütahya demeye hala utanmıyor musunuz? Siz bu insanlara seçim çalışmasında ne diyeceksiniz? ‘Bakın biz 5 seneden beri bu belediyeye sahip değiliz. Başka bir parti aldı. İşte görüyorsunuz hizmet olmadı.’ Sizin yaptığınız hizmeti de gördük biz. Kendi vekilinizin çocuğunu Kütahya’da işe sokup bu kişi gitmediği halde bu milletin parasını ona aylık olarak veren siz değil misiniz? O insan Paris’te fotoğraf çektirmedi mi? Daha neler neler…” şeklinde konuştu.

Hükümette hangi parti olursa olsun Türkiye’nin ekonomik krizin üstesinden gelebileceğini belirten Sunel, “Ama ekonomik krizin getirmiş olduğu çürümüşlüğü kokuşmuşluğu, ahlaksızlığı ne yapacağız onu bilmiyoruz. Bu milletin ahlakını yok ediyorlar. Dini kullanarak bu milleti dinden uzaklaştırıyorlar. Bu milletin vatani duygularıyla uğraşıyorlar.” Dedi.

SEÇİM TELAŞI İÇİNDE HİZMET GÖRÜNTÜSÜ

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ı da eleştiren Sunel, “5 yıl boyunca dersi görmüş, imtihanlara girmiş sıfır almış da almış bir öğrenci gibi.  Tüm dersleri toparlıyor. Hepsini oldubittiye getirerek Kütahya’da hizmet yaptık adına her tarafı kazıyor. Bir seçim telaşı içerisinde hizmet yapıyor görüntüsü veriyor.” Şeklinde konuştu.  

Kütahya’da AK Parti Belediyeciliği döneminde trafiği rahatlatmak için yapılan alt geçitlerin meydana getirmiş olduğu trafik sorunu olduğunu vurgulayan Sunel, “5 yıl boyunca belediye ne park sorununu ne de trafik sorununu çözebildi. Ayrı bir cadde açmak gibi bir lüksümüz zaten yok. Sorarsanız belediyenin böyle bir bütçesinin olmadığını söylerler. Ama meydan yaparsak taşlara 59 milyon lira parayı veririz. Milletin parasını millete tuzak kurmak için kullanıyorsunuz.”ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *