KÜTAHYA BELEDİYESİ’NDEN EMEKLİYE BÜYÜK DESTEK

354

Başkan Işık, Kütahya’da ikamet eden emeklilere yönelik üç farklı iyileştirme kararını duyurdu. Işık, emeklilere Emekli Destek Kartı ile bin 500 TL’lik destek verileceğini, Hilal Su Desteği Projesi ile su ve atık suda yüzde 50 indirim yapılacağını, belediyenin sosyal tesisleri ve diğer hizmetlerinden yüzde 25 indirim ile yararlanacağını belirtti.

TBMM’nin emekli maaşlarının iyileştirilmesi ile ilgili kararının ardından Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, yerel idare olarak Kütahya’da ikamet eden emekliler ile ilgili bir iyileştirme projesini duyurdu.

TBMM’nin emekli maaşlarının iyileştirilmesi ile ilgili kararının ardından Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, yerel idare olarak Kütahya’da ikamet eden emekliler ile ilgili bir iyileştirme projesini duyurdu.

BİN 500 TL’LİK NAKİT DESTEĞİ

Emekli destek projesi kapsamında verilecek destekleri açıklayan Başkan Işık, “İlk olarak Emekli Destek Kartı ile Ramazan ayı ve kış mevsimi nedeniyle güncel ihtiyaçların karşılanması, yakıt ve benzeri her türlü harcamada kullanılabilmesi için Bereket Kart Projesine eş değer şekliyle her karta bin 500 TL’lik nakit yüklenecek.” Dedi. Taleplerin toplanıp emeklilere Emekli Destek Kartı verileceğine değinen Işık, zor dönemde emeklilerin yanlarına olmayı hedeflediklerini belirtti.

EMEKLİYE SUDA YÜZDE 50 İNDİRİM

Hilal Su Desteği Projesi hakkında da bilgi veren Başkan Işık, “Su ve atık suda Kütahya Belediye Meclisimizin 2024 yılı gelir tarifesinde onaylanmış olan ve bu kapsamda hane geliri kişi başına asgari ücretin üçte biri; yani bugünkü rakamlarla 5 bin 677 TL’yi geçmeyen ve üzerine kayıtlı en fazla bir hane ve bir otomobili olanlar için yüzde 50 indirim uygulaması yapacağız.” Şeklinde konuştu.

HER EMEKLİYE YÜZDE 25 İNDİRİM

Kütahya’da bulunan tüm emeklileri kapsayacak şekilde Kütahya Belediyesi sosyal tesislerinde ve Ilıca’daki hamamlarda verilen her türlü hizmetten indirim sağlanacağına vurgu yapan Başkan Işık, tüm emeklilerin belediyenin sosyal tesisleri ve diğer hizmetlerinden yüzde 25 oranında indirim ile yararlanacağını ifade etti.

Destekleri emekli dernekleri ile yapılacak protokoller veya Kütahya Belediyesi resmi internet sitesinden açılacak özel platforma başvuru alarak yapacaklarını dile getiren Işık, şartları sağlayan ve başvuruyu yapan tüm emeklilere desteği vermeyi kararlaştırdıklarını vurguladı.

‘HER VATANDAŞIMIN ANASININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL’

Kütahya’da yaşayan her vatandaşın hakkı olan ve belediyeden beklediği her türlü hizmet en iyi şekilde vermeye devam edeceklerinin altını çizen Başkan ışık “Bugün dünyaya gelip nüfusunu Kütahya’da alıp ikametgaha dahil olan bebeğimizden, ikametgahı burada olan tüm hemşerilerimize varıncaya kadar devletimizin her ay toplamış olduğu gelirlerden nüfusumuza oranla belediyemize aktarılan iller bankası payı, burada yaşayan her vatandaşımın anasının ak sütü gibi helal olan karşılığıdır. Dolayısıyla böyle bir dönemde emeklilerimizin durumlarının, hükümetimizce yeniden ele alınıp daha iyiye getirilmesi sürecine kadar bu tür desteklerle emeklilerimizi destekleyeceğiz. Yenilenmiş, güncellenmiş duruma göre tekrar bu desteklerimiz ve emeklilerimizin taleplerini güncelleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hilal Kart ve Hilal Su desteğinin de devam edeceğini belirten Başkan ışık  “Belediyemiz hizmetlerinden yararlanma konusu bundan sonraki tüm süreçlerde emeklilerimiz için geçerlidir. Sadece Emekli Destek Kartı isimli birinci destek konusunu yeni bir düzenleme olduğunda değerlendiririz” dedi.

Planlanan projelerde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten ve hayır duasını almanın önemini dile getiren Başkan Işık “Bu desteklerin olgunlaştırılarak bugüne yetiştirilmesinde gece gündüz çalışarak desteklerini esirmeyen değerli çalışma arkadaşlarımız başkan yardımcılarımız ve ilgili müdürlerimiz ve personelimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Alacağımız her hayır dua emeği olan her arkadaşımıza yansıyacaktır” şeklinde konuştu.

‘BELEDİYENİN SAYFASINDAN DA

BAŞVURU YAPILABİLECEK’

Emekli Dernekleri ile görüşmeler gerçekleştirerek veri toplayı sayı aldıklarını vurgulayan Başkan Işık sözlerine şöyle son verdi; “Onlardan bize verilen resmi bilgiler doğrultusunda adımlar attık. Emekli derneklerine üye olmayıp da beledimeyiz bünyesinde açacağımız platforma başvuru yapılması halinde değerlendireceğiz ve hemen desteği vermeye başlayacağız. Bir dernekten sayı geldi ama diğerlerinden de alacağız. Önümüzdeki hafta da derneklerimizi ziyaret edip protokoller imzalayacağız. Derneklerimiz taleplerini bize iletmeleri halinde hepsinden yararlandıracağız.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *