KÜTAHYA’DA SAHNELENSİN!

230

TBMM’de konuşan Milletvekili Erbaş, Kütahya’nın,  Türkiye yüzyılına Türkiye vizyonuna yakışır bir kent olma idealine devam ettiğini ifade ederek, ‘100 yıllık destan ateş’ oyununun Kütahya’da sahnelenmesini talep etti.

‘İLİMİZE GELMESİNİ BEKLİYORUZ’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş Türkiye Büyük Millet Meclisinde Kütahya’nın hem kuruluşun hem kurtuluşun şehri olarak, tarihten devraldığı kültürel emanetlerle, Türkiye yüzyılına Türkiye vizyonuna yakışır bir kent olma idealine devam etme hedefinde olduğunu belirtti. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün oyunlarının turne rotasına mutlaka Kütahya’nın da eklenmesini ve birbirinden değerli oyunlarının da Kütahya’da sahnelenmesini talep eden Erbaş, “En önemlisi de 100. yıl etkinliklerine katkı olması açısından, şu anda Ankara AKÜN sahnesinde sahnelenen ‘100 yıllık destan ateş’ oyununun da ilimize gelmesini bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

AİZONAİ ANTİK KENTİ İŞARET ETTİ

Bir şehri şehir yapan, o şehre anlam katan ,o şehrin sahip olduğu kültürel miras olduğunu ifade eden Erbaş, “Hemen hemen her konuşmamda dile getirdiğim, Aizonai Antik Kenti de Kütahya için kültürel bir hazine niteliğindedir. Sayın bakanım, bu nedenle de devlet opera ve balesi genel müdürlüğünün bu antik kentimizde yaz aylarında bir eserini sahnelemesini sizden özellikle talep ediyorum. Bu etkinliklerin kültürümüze ve turizm faaliyetlerimize büyük bir değer katacağına her şeyden de önemlisi şehrimizin tanıtımına katkı sunacağına inancım tamdır.” Dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *