SEÇİME 65 GÜN KALDI

479

    Ülkemizde yapılacak olan 31 Mart YEREL SEÇİMLERİNE 65 gün kaldı . Bu önemli bir seçim çünkü GEÇİM DERDİ seçim derdinin önünde bir seçim olacak, geçmişte de böyle manzaralar vardı yani seçimlerde öne çıkan tablo ekonomi olmasına rağmen halkımız yine de iktidara güven oyu verircesine tercihler yapmıştı.

    Bu seçimde aynı manzaralar var bir türlü düzelmeyen ekonomi kronik hale gelen geçim derdine çare üretmekten uzak bir yoldayız. Tercih meselesi değişecek mi, yoksa aynı hamam aynı tas mı diyeceğiz 65 gün sonra anlayacağız.

   Her yerel seçim öncesi yazıp durdum, yerel seçim yerelde yapılır, genel siyaset ve genel seçime benzemez der dururum ama imam bildiğini okumakta devam eder. Umarım bu seçimin yerel seçim olduğunu hatırlarız da PARTİLER değil, ADAYLAR yarışır. Yıllardır değişmeyen temayüller artık değişmeli, çünkü iktidarın adayına oy verirsek daha çok para, daha çok hizmet alırız tezi çürüdü. Muhalefet belediyeleri de dezavantajlı bir şekilde hizmet edilebileceğini gösterdi. Ama bu beceri her şeyin ödenek ve yukarıdan gelecek para olmadığını yerel bazda ürettikleri projelerle gelirin arttığını gösterdiler. En iyi örnek olarak Eskişehir gösterilebilir. Yılmaz hoca ile şahlanan Eskişehir Belediye başkanının vizyon sahibi olması ile halk deyimi ile Paris gibi şehir olduk demesi en büyük göstergedir.

    Bu kısa özetten sonra gelelim Kütahya’ya , favori 4 parti gözükmekte, AK parti, MHP, CHP ve İYİ parti bir adım önde gibi gözükseler de seçim bu hiç belli olmaz demek lazım. Tepedeki birlikteler tabanda da olması gereken bir dönemde iken maalesef bu yapı çöktü yukarıdaki birlik iki ittifakta da gerçekleşmedi. Hal böyle olunca bu seçimi arap saçına döndürdü ve favorisiz  bir seçim yaklaştı bana göre bu seçimin bir adım öne çıkanı yok.  Bu durumda halkın tek tercihi benim tezim öne çıkıyor, partiye değil, adaya oy verin.  Evet, gerçekten de doğrusu bu artık yerel seçimin genel seçim olmadığını anlayalım ve bir an önce köy gibi Kütahya dan kurtulup modern şehir haline gelelim.

   Bunu ana unsuru partiye değil adaya ve adayın vizyonu, ufku açıklığı ve projelerine bakalım, proje derken yapılabilir projeler mantıklı projeler diyorum. Her seçim dönemi öne çıkan teleferik ve raylı şehir içi ulaşımı gibi olmasın mantıklı ve uygulanabilir projeler olsun seçim beyannamesin dekilere bakalım aklımıza kimin vizyonu açık görünüyorsa ona oy verelim. Ben burada adaylara  parantez açmak istemiyorum.  Yani adaylara yönelik yorum yapmak istemiyorum. Çünkü heps i de tartıya çıkacaklar halkın kantarı doğru tartar  İki aday daha önce denendi eğrisi doğrusu onlara ait yaptıkları yapamadıkları ve eğrileri doğruları ile herkes kendinden mesul armudun sapı, elmanın çöpü demek yerine şehrimize kim daha iyi hizmet eder ona bakalım tüm partiler ve adaylar bizim adayımız hepsi içimizden birileri bizi tanıyorlar bizde onları tanıyoruz işte sandık görelim bakalım.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *