‘TUTULMAYAN SÖZLERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ’

174

Önceki belediyelerin Kütahyalı’ya söz verip de tutmadıkları her vaadi hayata geçireceklerini aktaran İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, Belediyenin İYİ Parti tarafından yönetilmesi durumunda projeleri Kütahya’nın çehresini değiştirirken; liyakat esaslı bir yönetim anlayışını benimseyeceklerini vurguladı.

İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, 31 Mart seçimlerine yönelik tramvay projesi, teleferik projesi gibi büyük projeleri olduğunun belirtti. Vatandaşların hacca ve umreye daha bilinçli gitmesi için kurs yapabilecekleri bir mekân oluşturacaklarını ifade eden Sunel, “Merkez sayesinde çevre illerden Kütahya’ya gelip o kursu alma imkânı olacak. Bu Kütahya’nın çehresini ve piyasasını hareketlendirecek.” Dedi. Türkiye’de son dönemde sosyal yardım desteği alan insan sayısını çoğaldığına dikkat çeken Sunel, Ucuz ekmeğe ucuz suya ve ucuz gıdaya erişim noktasında çalışmalar yapıldığına değindi. Emekliyi, öğrencileri kapsayan gıda, ısınma, internet desteği gibi sosyal destekler vereceklerini açıklayan Sunel, İYİ Parti Belediye Başkanlığını aldıklarında başkanın sadece başkanlık ücretini alacağına değindi.

‘UCUZ GIDAYA ERİŞİM SAĞLAYACAĞIZ’

Kütahya’yı bir sera merkezi haline getireceklerinin altını çizen Sunel, “Belediye olarak alım garantisi vereceğiz. Aldığımız ürünleri de Kütahyalı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Hem şoför hem de pazarcı esnafımıza maliyetleri biraz da olsun aşağıya çekmek için yüzde 15 gibi mazot desteği yapacağız.” Dedi. Önceki belediyelerin Kütahyalı’ya söz verip de tutmadıkları her vaadi hayata geçireceklerini aktaran Sunel, belediyenin şeffaf bir şekilde hizmet vereceğini ve ihalelerin, iş alımlarının şeffaf bir şekilde yapılacağını dile getirdi. Liyakat ilkesine dayalı bir yönetim benimseyeceklerinin altını çizen Sunel, “Bunlar bizim yakınımızdır, işe alınacaktır” diye evraklar bize gelmeyecek.” Dedi. Sunel, Şehir Hastanesine müracaat eden insanlara “alınacaklar belli” dendiğini iddia etti.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK ÇÖZÜMÜ AKTARDI

Kütahya’da yapılacak bütün işleri Kütahyalı’ya vereceklerini aktaran Sunel, “Biz yerelde de milliyetçiyiz. Kütahya’nın parasını Kütahya’da bırakacağız. Belediyeyi aldığımızda İYİ Partinin arka bahçesi olmayacak. İş yaptırmak için iyi partili olmanıza gerek olmayacak. Kapımız herkese açık olacak.” dedi. TOKİ 1453 konutlarının olduğu bölgenin nüfusunun 30 bine yaklaştığını Dumlupınar ve Sporkent’te de nüfusun hızla arttığını ifade eden Sunel, Kütahya gelişirken trafik sorununun büyüdüğüne değindi. Yoğun nüfuslu alanlarda hizmetin insanların ayağına gitmesi gerektiğini belirten Sunel, “Vatandaş banka, postane için merkeze gelmek zorunda olunca keşmekeş oluşuyor, trafikte, park yerinde sıkışma oluyor.”dedi. İYİ Belediyecilik anlayışında hizmetin vatandaşların ayağına götürülerek Kütahya’da rahatlama sağlanacağına değindi.

VAATLAR NEREDE?

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın “130 projenin 129’unu tamamladık” sözünün gerçeği yansıtmadığını belirten Sunel, “Kütahyaspor’u 1. Lige çıkaracaktınız o ne oldu? 15 bin kişiye istihdam sağlayacaktınız. İş yeri açılış ruhsatını vermeyi bu vaat yerine sayamazsınız çünkü o sizin kendi göreviniz. Ilıca’da göğüs hastanesi yapacaktınız mevzuat uygun değilse neden vaadini verdiniz?” sorularını yöneltti. Belediyenin İYİ Parti tarafından yönetilmesi durumunda, işini layıkıyla yapan herkesin fikir ve düşünce özgürlüğüne sahip olacağını vurgulayan Sunel, AK Parti Belediye Başkan Adayı Saraçoğlu’nu destekleyen paylaşım yapan belediye çalışanlarının işten çıkarıldığı yönündeki iddiayı şöyle cevap verdi: “İnsanları baskı altında tutmanın anlamı yok. Herkes hürdür yeter ki belediyedeki işini yapsın. Eğer böyle bir şey olduysa da İYİ Parti olarak kınıyoruz.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *