100 YILLIK DOSTLUK TAÇLANSIN ‘KUTLAMALAR BU SENE KÜTAHYA’DA YAPILSIN’

172

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkan Vekili Ahmet Erbaş, Türkiye-Macaristan Kültür yılı nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir konuşma yaptı. Erbaş, Macaristan’ın milli günü ve anma törenlerinin bu yıl 15 Mart 2024 tarihinde Kütahya’daki Kossuth evinde yapılmasının planlandığını ifade etti.

YÜZ YILLIK DOSTLUK

2024 Yılının Türkiye ile Macaristan arasında karşılıklı kültür yılı olarak ilan edildiğini söyleyen MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “11 kasım 2021 tarihindeki yüksek düzeyli stratejik konseyi toplantısında, kültür ve turizm bakanımız ve Macaristan dışişleri ve dış ticaret bakanı arasında iyi niyet bildirgesi imzalandı. 2024 yılı Türkiye ile Macaristan arasında karşılıklı kültür yılı olarak ilan edildi.

İKİ ŞEHİR KARDEŞ

Kültür yılının ana teması “yüz yıllık dostluk ve iş birliği” olarak belirlendi. Kültür yılı etkinlikleri kapsamında her iki ülke “100. yılda 100 etkinlik” gerçekleştirme hedefiyle yola çıktı. Bu süreçte, kültür ve turizm bakanlığımız oldukça titiz ve kapsamlı bir çalışma yürüttü. Bu vesileyle sayın bakanımızı kutluyorum. Yıl boyunca Macaristan’ın kültür ve sanat değerlerinin tanıtılacağı etkinliklere, iki ülkenin güzide şehirleri de ev sahipliği yapacaktır. Bu şehirlerden biri de Macarlar için özel bir öneme sahip olan Kütahya ilimizdir. Macaristan’ın milli günü ve anma törenlerinin, bu yıl 15 mart 2024 tarihinde Kütahya’daki Kossuth Evi Müzesi’nde gerçekleşmesi planlanmaktadır. Macar milli kahramanı olan Lajos Kossuth’un, Osmanlı devleti tarafından, 1850-1851 yılları arasında Kütahya’da ailesiyle birlikte misafir edilmiştir.  Bu ev şu anda müze olarak kullanılmaktadır. Ayrıca Kütahya ile Macaristan’ın Pecs şehri “kardeş şehirlerdir.”dedi.

TEMELLERİ SAĞLAMLAŞACAK

Macaristan ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gönül birlikteliği sağlanması amacı ile etkinliklerin bir bölümünün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yapılmasını isteyen MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “Türkiye Macaristan kültür yılı vesilesiyle gerçekleştirilecek kültürel ve sanatsal etkinliklerin Macar dostlarımızla dostluk köprülerimizin temellerini daha da sağlamlaştıracağına inanıyorum.” Diye konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *