MÜZE YAKINDA TAMAMLANACAK

222

Kütahya’daki tarihi eserlerin tümünün listesini çıkardıklarını ifade eden Vali Musa Işın, yoğun bir çalışmanın devam ettiği müzenin yakın zamanda tamamlanacağını vurguladı. Çinili Cami’nin ihalesinin yapıldığını belirten Vali Işın, caminin aslına uygun bir şekilde yeniden yapılacağını belirtti.

Kütahya Valisi Musa Işın Kütahya’nın tarihi eserlerini koruma altına almak için büyük bir gayret gösterdiklerini ifade etti. Işın Çinili Camii hakkında da açıklamada bulundu.

TÜM TARİHİ ESERLERİN LİSTESİ ÇIKARILDI

Kütahya’daki tarihi eserlerin tümünün listesini çıkardıklarını ifade eden Vali Musa Işın, “Kütahya’daki tarihi eserleri izole ediyoruz. İfadelerini kullandı.  Domaniç’ten Söğüt’e Ecdat Yolu projesi için yatırım yapıldığını belirten Vali Işın, ilçelerdeki tarihi eserlerin de titizlikle korunacağını müjdeledi.                 

MÜZE İÇİN HARIL HARIL ÇALIŞIYORLAR

Uzun zamandır açılması beklenen müzenin de bitme aşamasına geldiğini dile getiren Vali Işın, “Müzede de harıl harıl çalışmaya devam ediyoruz. Ödenek çıkartıp telafisini yaptırdık.” Dedi. Müzeler  Genel Müdürümüzü ile müzede inceleme yaptıklarını belirten Vali Musa Işın, “İhalesini yapıldı. Şimdi hep birlikte büyük bir güçle çalışıyorlar inşallah inşallah kısa bir süre içerisinde orası da bitecek.” Şeklinde konuştu.  

ÇİNİLER TEK TEK TESPİT EDİLECEK

Çinili Cami’nin ihalesinin yapıldığını vurgulayan Vali Musa Işın, “İl Özel İdaremize talimat verdim. Rektörlük ile beraber yıkılıp aynısı gibi eski sistemine göre yapılacak. Oradaki çiniler de tek tek tespit edilerek duvarlarından sökülüyor, aslında uygun olarak yapılıyor.” İfadelerini kullandı.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *