ÇEVRE YOLUNUN YAPILMASI ŞART

259

Şehirdeki trafik sorununun bir sebebinin geçmiş dönemde projelendirilen ancak takip edilmeyen otopark projeleri olduğunu belirten AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu, Kütahya’ya çevre yolu yapılmasının şart olduğunu vurguladı. Saraçoğlu, “36 km bir çevre yolunu hayata geçirmeye gayret göstereceğiz” dedi.

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu, şehrin en önemli sorunun trafik olduğuna değinerek çözüm önerilerini aktardı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı Kadın Kolları İl Başkanı Esra Özbek Balcı, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, il teşkilatı ve basın mensupları katıldı.

‘MEYDANIN ALTI BOMBOŞ’

Kütahya’da otopark sorunu çözüldüğü anda trafiğin belli bir kısmının da rahatlayacağını ifade eden Saraçoğlu, “Biz Zafer Meydanı ile ilgili bir projemizde eski belediyenin altına 270-300 araçlık otopark yapmıştık. Onun devamında vazonun olduğu alanın altına 900-1000 araçlık otopark projemiz vardı maalesef bu dönemde takip edilmedi.” Dedi. Kütahya’da belediye başkanlarının projelerinin birbirini takip ettiği, tuğla üstüne tuğla konan bir dönem yaşanmaya başlarsa şehrin farklı bir konuma geleceğini vurgulayan Saraçoğlu, “Çünkü şimdi betonu koyuldu ama Kütahya sıkıntıda kaldı, altı bomboş duruyor. Ben yeni dönemde oraya otopark yapılmasını arzu ediyorum ama başladığımız anda da “biri geliyor yapıyor, biri geliyor bozuyor” denecek.” Şeklinde konuştu.

‘TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA’

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın “Önceki başkan ben çevre yoluna karşıyım” dedi sözünü çok talihsiz bir açıklama olarak yorumlayan Saraçoğlu, “Ben Kütahya’ya çevre yolunun yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü mevcut çevre yolu şehir içi yol oldu. Bu yol bir protokolle belediyeye devredilmiş ama sadece kağıt üzerinde; oradaki izinleri karayolları veriyor. Bir ilin evre yolu varsa ikinci bir evre yoluna müsaade alamıyorsunuz böyle bir yöntem bulmuşlar. Biz de bununla ilgili projeler başlamış bir kısmını hazine arazisinden gerçekleştirmiştik. Toplamda 36 km bir çevre yolunu hayata geçirmeye gayret göstereceğiz.” İfadelerini kullandı.

HEMEN YAPILMAZSA GEÇİŞ AVANTAJI KAYBOLACAK

Çanakkale köpürüşü yapıldıktan sonra Avrupa’dan gelen transit araçların ya da büyük araçların İstanbul hattına girmeden bu aksı kullanacaklarını açıklayan Saraçoğlu, “Balıkesir- Dursunbey -Tavşanlı ve Kütahya hattının da Anadolu’ya gideceğini ben biliyorum. O da buraya yönlendiği anda bizim yolumuz kullanılmaz hale gelecek o yüzden bir an önce o yolu yapmamız gerekiyor. Bağlantı yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

‘YAPTIĞIMIZ İŞLER YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR’

Kütahya’da yapılan kamuoyu yoklamaları, araştırmalar, kanaat önderleri ile görüşmeler neticesinde Genel Merkezin kamuoyunda öne çıkan, halkın istediği bir aday çıkarmak istediğini ifade eden Kamil Saraçoğlu, “O da bizim üzerimizde karar kılındı ve Cumhurbaşkanımız, seçimi almak ve şehri AK Parti belediyeciliğine yeniden kavuşturmak bizi için sahaya gönderdi.” Dedi. 43 Proje vaadinin tamamını hayata geçirdiklerini ifade eden Saraçoğlu, “Geçmişte ne söz verdiysek yaptık bu defa da aynısı olacak yaptığımız işler yapacaklarımızın teminatıdır.” Şeklinde konuştu. 2014- 2019 yılları arasında tecrübe kazandıktan sonra 5 yıl boyunca vatandaş ile gönül bağını hiç koparmadığını belirten Saraçoğlu, sorumluluklarının kat kat arttığına, 2014’deki adaylığından farklı olarak beklentinin üst düzeyde olduğuna değindi.

Geçmişin geçmişte kaldığını ve geçmişe takılıp kalmayarak kimseden hesap sormak gibi bir düşünceleri olmadığını ifade eden Saraçoğlu, Kütahya halkını mutlu edecek bir belediyecilik ortaya koymak istiyoruz. Gençlerimizin, yaşlılarımızın, insanlarımızın yazın, kışın vakit geçirebileceği alanlar oluşturacağız. Kütahya halkına hizmeti kendimize şiar edineceğiz.” Dedi. Kütahya’yı bölgenin cazibe merkezine haline getireceğine değinen Saraçoğlu, ekiplerini bu bilgi ve donanıma sahip olduğunu eksikleri kalırsa katılımcı belediyecilik ile tüm şehrin desteğini alarak sorunlara çözüm olacaklarını vurguladı.

UÇUK KAÇIK DEĞİL UYGULANABİLİR PROJELER

Projelerini hazırladıklarını açıklayan Saraçoğlu, “Özellikle uçuk kaçık projeler değil uygulanabilir insana dokunan projelerle yolumuza devam edeceğiz. Geçen seçimlerden önce taahhüt edilen birçok proje yerine getirilmedi. Afaki olmayacak işleri taahhüt etmek doğru değil, bu sadece insanları kandırmaktan ibarettir.” Dedi. Saraçoğlu, Şubat ayında bir proje tanıtım programı planladıklarından bahsetti. 

Kurumları ziyaret ederek ortak çalışabilecekleri projeleri değerlendirdiklerinin altını çizen Saraçoğlu, “Çünkü belediye tüm ilde izi olması gereken bir kurumdur şehrin anası gibi olması gereklidir. Eksiklerimizi bu dönemde yapacağız. Nerde kalmıştık diyerek yolumuza devam edeceğiz.” Dedi. Ekip çalışmasına önem verdiğini vurgulayan Saraçoğlu, Kütahya halkına şöyle seslendi: “Kütahya halkına hizmet etmek isteyen herkese kapımız açık. Kütahya’da Milletvekili profilinde meclis üyeleri ile güçlü bir belediye meclisi hayalimiz var.” ifadelerini kullandı. 

‘1O YIL GEÇMİŞ HALA BİTMEMİŞ’

Kütahya’nın sel riski olan bir bölgede bulunduğuna dikkat çeken Saraçoğlu, Sultanbağının üzerinde hızlı yağışlarda suyu tutabilecek, kontrollü bir şekilde Ulu Camiden aşağı doğru akışını sağlayacak kapan çayı projelerinin hale bitirilmediğine değindi. Üzerinden 10 yıl geçmiş geçen projenin takip edilip bitirilmesi gerektiğine değinen Saraçoğlu, projenin takipçisi olacaklarını belirtti.

STADYUMUN YERİ YEŞİL ALAN OLACAK

Şehir merkezindeki boş alanları otopark olarak değerlendirerek trafik sorununa çözüm bulmayı hedeflediklerini belirten Saraçoğlu, “Bizim hayalimiz stadın bulunduğu alanı Millet Bahçesi olarak değerlendirmekti ama dönemimiz yetmedi. Stadyum TOKİ’nin oraya gidecek gittiği anda adı Millet Bahçesi olmasa da bu alanı yine yeşil alan olarak halkın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Alanın büyük bir kısmının altını da otopark olarak planlıyoruz. Halkın istediği teleferik projelerimizden biriydi.” Dedi. Ulaşımla ilgi projeleri şehri ve üniversiteye bağlaması sebebiyle çok önemsediklerini ifade eden Saraçoğlu, “Ticari anlamda baktığımızda şehir ve üniversitenin kopuk olduğunu görüyoruz. 11 buçuktan sonra otobüsler çalışmıyor. Orada yaşayan gençlerimize şehri hayatını göstermemiz gerek. O bağlantılıyı kuracağız.” Dedi. Ekip arkadaşlarının raylı sistemler üzerine de çalıştığına değinen Saraçoğlu, ciddiyet kazandığında kamuoyuna duyuracaklarını ifade etti.

Kütahya’ya yapılacak çevre yolunun kenarlarını ticari alan olarak belirleyeceklerinin altını çizen Saraçoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Çevre yolu oradan geçen araçların şehre faydası olmaz anlamına gelmez. Bu düşünceden sıyrılmamız lazım. Herkesi çevre yolunun kenarında ticaret yapmaya davet edeceğiz. Şehir bir kalpsa yollar damarlarıdır. Biz damarları ne kadar akışkan hale getirir ve çoğaltırsak o şehir daha canlı hale gelir. Çevre yolu tek bir kurum ile yapılacak bir şey değil hep birlikte yapmamız lazım. Ticaret yapan hemşerilerimizi de oralarda yerlerini almaya ikna edersek ben çok farklı bir konuma geleceğini düşünüyorum.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *