‘NİYETİMİZ BİR AN ÖNCE AÇMAK’

148

Şehir Hastanesi’nin fiziki manada tamamen bittiğini ifade eden AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Kütahya’daki beklentinin farkında olduklarını, teknolojik altyapı tamamlandığında hastaneyi bir an önce açmak niyetinde olduklarını belirtti.

AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Şehir Hastanesi’ndeki son duruma dair bilgi verdi. Şehir Hastanesinin bir an önce açılması için Kütahya’da ciddi bir beklenti olduğunun farkında olduklarını belirten Bayırcı, “Sürecin uzadığının bir an önce bitmesi gerektiğinin biz de farkındayız. Niyetimiz bir an önce açmak. Halkımızı biz de bir an önce o hizmetle buluşturmak istiyoruz.” Dedi.

Hastanenin fiziki manada tamamen bitmiş durumda olduğunu ifade eden Bayırcı, “Hasta yatabilecek durumda hiçbir sorun yok. Sadece doktorun muayene yapabileceği teknolojik alt yapı yok. Onun dışında bir eksiğimiz yok.” dedi. Sürecin ekonomik problemlerden dolayı uzadığını belirten Bayırcı, “Bakanımızın bilgisi var, kendisi sürece hakim; firmaya bu noktada destek olabilmek adına girişimlerde bulunuluyor.” İfadelerini kullandı.

DÖRT DÖRTLÜK BİR BİNA

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Şehir Hastanesinin bir an önce açılması için büyük bir gayret gösterildiğini belirtti. Kütahyalıların hizmetin en kalitelisine layık olduğunu ifade eden Bayırcı, hastane binasının fiziki donanımı ile yatak kapasitesi ile cihazları ile ameliyat ortamları ile her anlamda dört dörtlük, kaliteli bir bina olduğunu açıkladı.

Göreve geldikleri günden beri Sağlık Bakanlığı ile 7-8 kere sadece Şehir Hastanesi gündemli görüşmeleri yaptıklarını ifade eden Bayırcı, “Belediye başkanı aday tanıtım toplantısında dahi bakan beyi görünce yine görüştük. İnanın her ortamda bunu konuşuyor süreci takip ediyoruz. Geçtiğimiz günlerden sürecin takibi için Bakanlıktan buraya Genel Müdürlük düzeyinde görevliler gönderildi.  Buraya sabit bir görevli kondu adım adım takip edilecek. En hızlı şekilde açılması için gayret gösteriyoruz. Tarih vermek istemiyoruz ancak vatandaşımız müsterih olsun elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” İfadelerini kullandı.

KADRO SORUNU YAŞANMAYACAK

Şehir Hastanesi kadrosu için talepte bulunduklarını da ifade eden Bayırcı, “Sağlık Bakanımızın da bize sözü var. KSBÜ üzerinden de ayrı bir planlama ile artı sağlayacağız 100’ün üzerinde bir kadro ile ilgili çalışmamız var.” dedi. Bayırcı hastane açıldığında kadro sorunu yaşanmayacağını da vurguladı.  Sürecin uzamasının bir gerekçesinin de kredi noktasında olduğuna değinen Bayırcı, Sağlık Bakanlığının da devreye girerek bu maddi problem konusunda çözüm üretmeye çalıştığını belirtti.

DİĞER HASTANEYE KAPASİTE

ARTIRIM TALEBİ UYGUN GÖRÜLDÜ

Fiziken biten hastanede data hatlarının çekildiğini ifade den Bayırcı, “Bilgisayara bağlayacak haberleştirme sistemi kurulacak. Onun testi yapılacak.” Dedi. Şehrin Afyon girişi tarafındaki hastane hakkında da bilgi veren Bayırcı şu ifadeleri kullandı: “Kapasite artırımı konusunda sayın bakanımızla görüştük. Mevcut 300 odalı olarak söylenmişti. 800 veya üzeri yatak kapasitesi ile güncellenmesi talebini ilettik. Bakanımız da uygun gördü çalışma devam ediyor. Orada 800 ve üzeri yatak kapasiteli bir hastane olacak. Tamamen Sağlık Bakanlığı bünyesinde, tamamen kamu tarafından yapılacak herhangi özel bir durum yok. Hızlı bir şekilde bitirebiliriz inşallah.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *