ADAYLAR TALEPLERİ OLUMLU KARŞILADI

179

2024 yılının ilk Antika ve El Sanatları Pazarında üç belediye başkan adayını ağırladıklarını belirten Kütahya Antikacılar Derneği Başkanı Adem Akgün, Türkiye’nin her yerinden esnafın tezgah açtığı Pazar için taleplerini adaylara aktardı. Akgün adayların, kapalı pazar alanı ve dernek binası vaadinde bulunduğuna değindi.

Kütahya Antikacılar Derneği Başkanı Adem Akgün, bir yıla yakın bir süredir her ayın son Pazar günü antika ve el sanatı eşyaları meraklısı ile buluşturan Antika ve El Sanatları Pazarındaki yoğunluğun ilk günkü gibi devam ettiğini belirtti.

BİR YILDIR AYNI İLGİ DEVAM EDİYOR

2024 yılının ilk pazarının geçtiğimiz hafta sonu kurulduğunu ifade eden Adem Akgün, “1 yılı bitirdik yoğunluk yoğun bir şekilde devam ediyor. Hala kalabalık yoğun ve çok talep geliyor.” Dedi. Kütahya’da böyle bir sektöre imza attıklarını ifade eden Akgün, pazara İstanbul, Ankara, Balıkesir, Isparta, Konya, Adana, Eskişehir, Afyon ve daha birçok şehirden katılım olduğuna dikkat çekti. Türkiye genelinde hizmet verdiklerine değinen Akgün, her şehirden katılımın olduğu pazarımızda bir sistem oturtmayı başardıklarını vurguladı.

Pazarın başarısına rağmen hala yetkilerden destek alamadıklarını ifade eden Akgün, “Kendi çabam ile yardımcı olmaya çalışıyorum ama destek bulamıyorum. Masa sandalye ve dernek binası ihtiyacımızı gideremedik maalesef.” Dedi.

Son pazarda AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu, CHP Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tekdemir’i ağırladıklarını açıklayan Adem Akgün, tüm adayların kendilerine vaatlerde bulunduğunu aktardı.

KAPALI PAZAR SÖZÜ ALINDI

Adayların, Antika ve El Sanatları Pazarı için kapalı pazar alanları bulacağını ve dernek binası yaptıracaklarını söylediğine dikkat çeken Akgün, “Kütahya Antikacılar Derneği adına bir yer arıyorum. Adaylar bunun sözünü verdiler. Ben kendi adıma hiçbir şey istemiyorum dernek binası ve masa sandalye rica ediyorum. İnsanlar soğukta üşüyorlar bize kapatalı alanda tahsis edebilirler. Buraya başka şehirden gelen bir esnaf çorba içmek istese etrafında hiçbir şey yok. Bir dükkân bile yok. Ben hiçbir destek bulamıyorum. Bize karşı bir hizmet yok. Destek olsa ben İstanbul’dan Kütahya’mıza gelen misafirimizi de ağırlarım. Misafir ederim. Karnını doyururum. Bir insan her ay şehrimize geliyor. Gönlü hoş göndermeyelim mi? Ama ben 1 yıldır bir destek görmedim. Germiyan sokaktan bir yer istedim. Valiliğe de talebimizi ilettik. Bir bina istedik Kütahya’mızı temsil edecek. Büyük eski binalarımız var. Güzel nostaljik bir yer istiyoruz sadece.” Şeklinde konuştu.

ADAYLAR AKGÜN’Ü TEBRİK ETTİ

Pazarı ziyarete gelen tüm başkan adaylarının taleplerine sıcak baktığını belirten Akgün, “Hepsi de takdir etti. “Büyük bir iş başarmışsınız” dediler. Adaylarımız bile gurur duydu. Tek başına bu konuma getirdiğim için tebrikler diyorlar. Hayran oldular. Bu konu parti konusu değil. Ben Türkiye’ye Kütahya’yı temsil ediyor. Bütün Türkiye’de antika konusunda Kütahya’nın adını duyurdum. Bütün Türkiye’de artık Kütahya’ya geliyor. Bu konuda da benim destek görmemiz lazım.” Dedi. Esnafın isteklerini ve ihtiyaçlarını pazara gelen adaylara aktardığını ifade eden Akgün, Belediye başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın da geçtiğimiz aylarda pazara ziyarette bulunduğunu hatırlattı.

‘DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR’

Zoru başarmaktan dolayı gurur duyduğunu dile getiren Adem Akgün, şu ifadeleri kullandı: “Her insan yapmaz, uğraşmaz. Ben ayazda sabaha kadar bekledim. Masa sandalyeler var. İnsanlar gelecek diye. İstanbul’dan biri geliyor. Beni takdir ediyor teşekkür ediyor. “Senin sayende biz pazara geliyoruz ekmek parası kazanıyoruz. Çoluğumuza çocuğumuza ekmek parası götürüyoruz” diyorlar. İnsanlar geldiği sıcak bir çorba vermek, sıcak bir vermek, insanları mutlu etmek ilgilenmek, ihtiyaçları karşılamak daha güzel bir hizmet olur. 500 tane insan ekmek yiyor buradan. Bir pazarın kurulması 2-3 milyon paranın gelmesi demek Kütahya’ya. Yani insanlar desin ki Kütahya temsil ediliyor. Bir tane insan Türkiye’yi buraya getirebiliyorsa Pazar açabiliyorsa ne mutlu. Bu bizim Kütahya’mızın gururudur. Takdir ediliyor muyuz bu yaptıklarımız görülüyor mu ben bilmiyorum. Bu bir hizmettir. Ben severek yapıyorum ama destek olursa daha güzel olur.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *