ASKF’DEN KULÜPLERE BEYANNAME UYARISI

287

Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu şehirde faaliyet gösteren spor kulüplerinin 31 Mart 2023 Cuma tarihine kadar beyanname vermeleri gerektiğini açıkladı.

Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Kütahya’da faaliyet gösteren spor kulüpleri için önemi bir duyuru yayınladı. 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanununun 26 Nisan 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğine değinilen açıklamada “Kanunun Denetim ve beyanname usulü başlıklı 13 üncü maddesinin dördüncü fıkrasında; “Spor kulüpleri ve spor anonim şirketleri yılsonu itibarıyla gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını ve kâr-zarar ve bilanço hesaplarını düzenleyecekleri beyanname ile her yıl hesap dönemi bitiminden itibaren üç ay içinde Bakanlığa vermekle yükümlüdür.” hükmü gereğince; Söz konusu hükme istinaden spor kulüpleri, spor anonim şirketleri ve üst kuruluşların süresi içerisinde beyanname vermeleri gerekmektedir.” Denildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Bilgi Sisteminde gerekli hazırlıkların tamamlandığı ifade edilirken; spor kulübü başkanı veya kulüp başkanı tarafından e-Devlet üzerinden “danışman” yetkisi verilen kişinin kendisine ait e-Devlet kullanıcı bilgileri ile Spor Bilgi Sistemi üzerinden beyanname girişi yaparak kulüp beyannamesini doldurabileceği belirtildi.

ATILMASI GEREKN ADIMLAR NELER?

Açıklamada yapılması gereken işlemler; “Kulüp Yetkilisi e devlet şifresi ile sisteme giriş yapacak. Sisteme girdikten sonra arama motorundan Spor Bilgi Sistemine giriş yapacak. Açılan pencerenin sol tarafında bulunan kulüp işlemleri menüsü seçilecek. Ekranda yetkilisi olduğu kulüp ismi çıkacak Görüntüle butonuna basılacak. Açılan sayfanın sağ tarafında bulunan işlemler menüsünden danışman ekle seçilecek. Danışmana ait bilgiler karar defterine yazıldıktan sonra sırası danışmana ait bilgiler yazılıp tamamlama işlemi gerçekleştirilecek. Tekrar işlemler menüsüne girilerek beyanname seçilecek beyanname bilgileri doldurulup onaylanacak” olarak açıklandı.

YENİ KURULAN KULÜPLERE DİKKAT

Beyannamelerin verilme süresinin 31 Mart 2023 Cuma günü sona ereceğine dikkat çekilirken; 2023 Yılında ilk defa kurulan kulüpler bu yıl beyanname düzenlemeyeceği ancak danışman eklemesi işlemi yapacağı ifade edildi. 2022 yılı dahil önceki yıllarda kurulan kulüplerin beyanname ve danışman ekleme işlemini 31 Mart 2023 tarihine kadar yapması gerektiği vurgulandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *