BU SÜREÇTE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI NE YAPIYOR?

402

 Değerli okurlarım, bildiğiniz gibi 31 Mart’ta mahalli idareler seçimleri var. Allah nasip ederse o gün biz vatandaşlar Belediye başkanlarını, belediye meclisi üyelerini, il genel meclisi üyelerini, muhtarlar ve ihtiyar heyetlerini seçmek için sandığa gideceğiz. Öyle fazla bir seçim haraketliliği olmasa da adaylar lokal ziyaretlerini yaparak, vaatlerini, projelerini anlatarak çalışmalarını ve ikna etme çabalarını sürdürüyorlar.

 Sayın adaylar seçilmek, vaatlerini ve projelerini gerçekleştirmek için gayret ederken, Kütahya’da çok sayıda bulunan Sivil Toplum Kuruluşları bu seçim sürecinde neler yaptıkları merak ediliyor. Toplumun beklentilerini ve şikayetlerini bilmesi gereken bu kuruluşlar Kütahya halkı adına Belediye başkan adaylarına sundukları veya sunacakları talepleri ve beklentileri var mı? Varsa nelerdir bunları kamuoyu ile paylaşarak önemli işler yaptıklarını göstermeliler. Günümüze kadar bu konuda basına yansıyan bir çalışmalarını görmediğimiz ve duymadığımız için bunu söylüyoruz. Bu değerli kuruluşlarımız tabela kuruluşu olmaktan çıkıp, halkın sorunlarına sahip çıkarak varlıklarını hissettirmeliler.

 Her seçim sürecinde partiler adayları ile birlikte meydanlara çıkarak Kütahya için neler yapacaklarını anlatarak oylarına talip olduklarını söylüyorlar. Adayların projelerini ve vaatlerini inceleyen Sivil Toplum Kuruluşları kendi önerilerini bir rapor haline getirerek adaylara sunmalılar ve gazetelerimiz aracılığıyla kamuoyu ile paylaşmalılar. Bu şekilde kuruluş amacına uygun işler yaptıklarını halkımızda anlamış olur.

  Hele bu seçim sürecinde STK’ların tekliflerini adaylara sunmaları önemlidir ve gereklidir. Yarın herhangi bir konuda tenkit ettiğinizde muhatabınız haklı olarak size ” hadi gel kardeşim sen bizim projelerimizi kabul etmiyorsan kendi önerilerinizi getirin. Siz ne teklif getirdiniz de biz müzakere etmedik veya kabullenmedik” diyecektir. Yani teklifsiz tenkit kimseye bir şey kazandırmaz vesselam. Sağlıkla kalın bizimle kalın değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *