TORPİLİM YOK

515

   Evet yanlış duymadınız son yıllara damga vuran söz. Torpilim yok, Torpilin yoksa işin de yok. Yani arkanda dayın yoksa inşaat ameleliği dışında iş yok.

    Umutları okurken yeşeriyor, üniversite bitireyim de diploma ile iş bulmak daha kolay diyenlerin umutları aptalca bir sistem yüzünden allak bullak olmakta.  Aptalca evet aptalca bir sistem bu  MÜLAKAT sistemi. Mülakat nasıl olmalı KPSS de aynı puanı alıp , aynı puanda olanlara uygulanması gerekirken, Kimin torpili kuvvetli ise, arkasında dayısı varsa hatta siyasi görüşü iktidara yakınsa hop işe, peki 80 puan alan dururken niye 65 puan alan işte. İŞTE anlatmak istediğim bu.

    Eski siyasiler ne güzel şekilde KPSS sistemi getirmiş, Kamu personeli seçme sınavı ile kim başarılı, kim başarısız bunu saptamak adına gelmiş bir sistem, ucube şekilde bu puan sıralaması yerine mülakat sistemi ile delinmiş ve insanlarımıza işsizlerimize en büyük kötülük yapılmış. Baktığımızda bazılarının işine gelen bu sistem ile maalesef kamuda, dairelerde ehliyetsiz, liyakatsız, başarısız kişileri işe alıp hem vatandaşları mağdur etmiş, hem de devlet kapısında işlerin aksaması, kamu zararı gibi bir sürü olumsuzluk getirmiş bir sistemdir bu MÜLAKAT sistemi. Ancak işe yaracağı tek nokta Kpss sıralamasında 80 puan alanların , yeterlilik derecelerinin ölçüldüğü bir sistem olursa ne ala. Yok 80 dururken 65 puanlıyı işe almak adalet terazisinin dengesini ve her dengeyi bozar. Mülakatta nemi soruyorlar, sordukları ise abesle iştigal Tapu ya adam alırken mesleki bilgi yerine abuk subuk Mercidabık savaşı ne zaman oldu, Ordunun dereleri nereye akıyor gibi , absürt sorular soruluyor. Ben demiyorum mülakata girenler diyor ha.

   Nice pırıl, pırıl insan üniversite kapısı görmüşler, çaycılık, pazarda limonculuk yaparken ehil olmayanlar ise dairelerde bize ahkam kesiyor. Ne yani bu sizce bir izahı var mı, Mesleği gereği biliyorum eskiden maliyeciler, Sgk memurları ehildi, bize yön gösterirdi. Şimdi ise biz memurlara yön gösteriyoruz.  Yani ehliyet liyakat ortada yok, işler arap saçı çık çıkabilirsen. Adam kayırma, torpil öyle had safhadaki arkanda dayın yoksa, siyasi desteğin yoksa at bu adamı deyip inşaat işçiliğine mahkum edilmekte. Bu yanlış sistemi mutlaka terk etmek zorundayız, hak edene hakkı verilmedikçe bu ülke geriye gider. Atamaların mutlak surette KPSS sıralaması ile yapılması elzem mutlaka mülakat sistemini gözden geçirmek zorundayız. Dayısı olan yaşadı, olmayan ise sürünsün , bu sistemle işe girenlerin aldıkları maaş ne kadar helal bunu kendimize sormadıkça daha çok makarnaya talim ederiz.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *