MUHTAR NURCAN DUYGU HAREKETE GEÇTİ: İNŞAATTA GEREKLİ TEDBİR ALINACAK

284

Ord. Prof. Dr. Cahit Arf Parkı’nın yakınındaki inşaatın bir kazaya sebebiyet vermemesi için harekete geçen Fatih Mahallesi Muhtarı Nurcan Duygu, inşaat sahiplerine ilettiği tedbir taleplerinin olumu karşılandığını belirtti. İnşaatta tente gerilerek parkta oynayan çocukların güvenliği sağlanacak.

Fatih Mahallesi sakinleri, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde bulunan Ord. Prof. Dr. Cahit Arf Parkı’nın yakınındaki inşaatın, parka giden çocuklar için tehlike barındırdığını belirterek soruna çözüm bulunmasını istemişti.

Parkın bitişiğinde inşaatta 1 metreyi aşkın duvarın altında yer alan demirler özellikle anne babaların yüreklerini ağza getirirken Fatih Mahallesi Muhtarı Nurcan Duygu harekete geçti. Söz konusu inşaatın olduğu noktada eski bir bina olduğunu belirten Duygu, “Alan kişi ya da müteahhit yıktığı yeri elbette ki yapacak. Kazıklar takıldı inşaat yükselecek. Tüm izinleri alınmış başlamış bir inşaat bir şekilde yapılması lazım.” İfadelerini kullandı.  

‘PARKTA İNŞAAT MALZEMESİ YOK’

İnşaata bir geçişin parktan bir geçişin ise kanal tarafından yapıldığına değinen Duygu, “Kanal tarafından giremiyorlar çünkü bir elektrik direği var. Vatandaş bu kamyon buradan geçmesin diyor ama kenardan gelip geçiyorlar. Ben sürekli inceliyorum. İnşaatı yapan kişi ya da kişiler dikkatli davranıyor. Parkta bir demir yok ya da inşaat malzemesi bırakılmıyor.” dedi. Konuyu sürekli takip ettiğine vurgu yapan Duygu, şehir hayatı içinde bazen böyle durumlar yaşandığına değinerek herkesin hoşgörülü davranması gerektiğini belirtti. “Kimseyi zor durumda bırakmamak gerekiyor.” İfadelerini kullanan Duygu, bu süreçte parkta verilecek bir zarar olursa inşaat sahibinin onaracağını belirtti.

‘KİMSEYİ SUÇLAMADAN

ÇÖZÜM ARAMAK GEREK’

Ne aileleri, ne inşaat sahibini, ne belediyeyi, ne muhtarlığı suçlamadan çözüm odaklı davranmak gerektiğine değinen Nurcan Duygu, herkesin içini rahatlatmak için inşaat sahibine çözüm önerisi sundu. Mahalle sakinlerinin endişesini ve gerekli uyarıları inşaat sahibine aktaran Duygu, “İnşaatların kenarına gerilen güçlü bir malzemeden üretilen tentelerin çözüm olabileceğini belirttim. İnşaat sahipleri ilk fırsatta bu önemli alacaklarını belirttiler. Olumlu tavırları için teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu. 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *